Jos teen kalapullia kutterissa jauhamalla, pitääkö ruodot poistaa?
Vai meneekö tarpeeksi pieniksi ettei niitä huomaa? Ekaa kertaa oon tekemässä... Kaloina haukea, siikaa ja ahventa.
Kommentit (4)
Riippuu tietysti kalojenkin koosta, mutta selkäruoto kannattaa toki poistaa, muuten pitäisi mennä kyllä ruotoineen.
Laitoin korppujauhoja, valkopippuria, tilliä, sitruunamehua, suolaa ja purjosipulihakkelusta munan kera kreikkalaiseen jogurttiin tekeytymään. Ei varsinaisesti oo reseptiä ajattelin vaan kokeilla kun kalaa on omasta takaa. Kiitosta vastauksesta!
Ap
Vierailija kirjoitti:
Riippuu tietysti kalojenkin koosta, mutta selkäruoto kannattaa toki poistaa, muuten pitäisi mennä kyllä ruotoineen.
Heh heh. Kyllä kylkiluutkin pitää poistaa ja jokaisesta evästä ruodot/evät ruotoineen, eikä vain selkäruodosta. Tuo kysymys on kalan fileoimiseen kuuluvaa. Eli oletetaan että kalat on fileinä tässä pulla kysymyksessä jossa aletaan jo laittamaan ruokaa niistä.
Jos(laitoit ilmeisesti jo) laitat kananmunaa saat kuohkeamman taikinan vatkaamalla valkuaiset erikseen vaahdoksi ja paista voissa niin saat kunnon maun pintaan(mureketaikinaan voi lisätä voita pintaan)
Siika on ainoa josta ne vihneet edes saa helposti pois ja pullien idea on että ruotoiset kalat saadaan mössöksi. Se että mikä ketäkin häiritsee on henkilökohtaista joku voi häiriintyä jos kutteri ei iske jokaista ruodonkärkeä muusiksi.
Pullat on tarkoitettu juuri helpoksi ruuaksi kun ruotojen poistaminen on sitten astetta vaikeampaa.
Mitä aiot laittaa pulliin? Mikä resepti?