Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suolan käytön radikaali rajoittaminen. Vinkkejä.

Vierailija
04.02.2017 |

En laita suolaa kaurapuuroon enkä pulla tms makeaan taikinaan.
Mitä muuta arjen ruokia on joissa suola turhaa? Tai miten muuten voin vähentää suolan käyttöä?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

et laita suolaa niihin

Vierailija
2/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lopeta leivän syönti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jätä einekset, leivät sekä leikkeleet veks. Problem solved.

Vierailija
4/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suolan käyttöä ei pitäisi lopettaa tai vähentää liikaa koska elimistö tarvitsee natriumia.

http://www.terveystaito.fi/liian-vahan-suolaa-voi-olla-haitallisempaa-k…

Vierailija
5/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet ruoan itse etkä lisää suolaa siihen. Et syö leipää, leikkeleitä, juustoja ym. Lihan, kalan ja kanan voi maustaa suolattomilla vaihtoehdoilla (esim. sitruunamehu, paprikajauhe) ja maustesekoituksiakin saa suolattomina.

Vierailija
6/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuten joku jo sanoikin, ihminen tarvitsee natriumia. Kun lopettaa leikkeleiden yms syönnin pääsee jo pitkälle. Kyllä kaurapuuro nyt sentään hippusen suolaa tarvitsee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukaan suomalainen ei saa liian vähän suolaa, paitsi ehkä aliravitut vanhukset jos hekään. Suolaa tulee yleensä eineksistä, juustosta, leikkeleistä jne. Myös muroissa ja monissa muissa yllättävissä elintarvikkeissa on liikaa suolaa.

Osta vain vähäsuolaisia leipiä (suolaa alle 1 prosentti), syö mieluummin kaurapuuroa kuin muroja, vältä runsasta juustojen ja lihavalmisteiden käyttöä. Pahimpia ovat makkarat, metwurstit jne. Oliivit ja feta pois. Tonnikala on suolapommi.

Vierailija
8/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heivaa makkarat, sipsit, suolakurkut, muut ilmiselvästi suolaiset tuoteet. Opettelet lukemaan tuoteselosteita, niin osaat välttää ei niin ilmiselvästi suolaiset tuotteet.

Sitten heivaat sen suolapurkin sieltä keittiöstä. Minäkin heivasin aikanaan ja kaipasin sitä noin kaksi viikkoa, sen jälkeen en ole perään haikaillut kun pääkoppa tottui vähäsuolaisiin makuihin.

Ilmeisesti kyse on terveydellisestä syystä? Suolasta luopuminen on pieni hinta jos sillä voi suojella terveyttään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihminen ei tarvitse ruokasuolaa, vaan natriumia noin puoli grammaa vuorokaudessa. Tuon määrän saa normaalisti lihasta tai maitotuotteista lisäämättä yhtään suolaa ruokaan. Ainoastaan tiukalle kasvissyöjälle, joka ei käytä maitotuotteita eikä myöskään syö mitään leipää, levitteitä yms, voi teoriassa tulla natriumin puutos, käytännössä ei heillekään.

Vierailija
10/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietenkin tiedän että suolaa myös tarvitsee. Ongelmana onkin sen hahmottaminen mistä päivässä sen määrän saa? Leipää syön paljon ja leikkeleitä myös. Ruokaan lisään joko maustekuutioita tai sitten suolaa. Mutta samaan ruokaan en molempia.

Ehdoton suola mielestäni on kananmunien kanssa sillon kun ei ole lohta/silliä tms samalla. Toinen on kukkakaali.

Makusuolaa koitan välttää koska sitä tulee laitettua leivän päällee myös leikkeleeseen. En osta sitä siis kotiin.

Ystäväni pitää ruokapöydässä suolapurkkia ja lisää siitä suolaa kaikkeen jopa metukan ja lohen päälle. Polttaa ja juo ja liikkuminen melko vähäistä. Lihava kyllä rutkasti.

Tuntuu siltä että hän on paremmassa kunnossa kuin minä. En polta enkä käytä viinaa. Ylipainoa 15-20kg. Liikkuminen jäänyt lähes kokonaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ihminen ei tarvitse ruokasuolaa, vaan natriumia noin puoli grammaa vuorokaudessa. Tuon määrän saa normaalisti lihasta tai maitotuotteista lisäämättä yhtään suolaa ruokaan. Ainoastaan tiukalle kasvissyöjälle, joka ei käytä maitotuotteita eikä myöskään syö mitään leipää, levitteitä yms, voi teoriassa tulla natriumin puutos, käytännössä ei heillekään.

Bullshit. Suolan vaaroja on liioiteltu samalla tavalla kuin rasvan vaarojakin. Koskakohan tähänkin kusetukseen herätään.

Vierailija
12/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä sinä ap saat tarpeeksi suolaa, luultavasti liikaa kuten suurin osa suomalaisista. Jo leivästä ja leikkeleistä saa runsaasti suolaa. Mitä tarkoitat maustekuutioilla? Lihaliemikuutioita ja vastaavia? Niissäkin on paljon suolaa. Kannattaa opetella maustamaan ruoka suolattomilla mausteilla ja yrteillä, niin ei saa niin paljoa suolaa. Suolattomia maustesekoituksia saa nykyään joka paikasta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kuinka nopeasti se suolattoman ruokavalion hyöty näkyy?

Vierailija
14/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun lopetin eineksien, leivän, murojen yms paskan syömisen, mulle tuli suolan puute. Eli oli opeteltava laittamaan ruokaan suolaa. Eli karsi ruokavaliosta kaikki valmis niin siinä saat radikaalisti vähennettyä suolaa. Mutta miksi sitä pitäisi karttaa? Onko verenpainetta? Vaiko hurahdettu johonkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
04.02.2017 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähäsuolaisen ruokavalion hyödyt näkyvät heti, kun turvotus vähenee. Ulkonäkö paranee. Muut terveysvaikutukset tulevat tietysti näkyviin, mm. pienempi riski sydän- ja verisuonitauteihin ja aivoinfarkteihin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän yksi kahdeksan