Tuore norjalainen lohifilee
Moni varmaan söi taas norjalaista lohifileettä. Kuulin juuri itseäni lukeneemmalta, että nämä norjalaiset lohet ovat täynnä antibiootteja joita syötetään kaloille etteivät sairastuta muita lohikaloja, luonnon kaloja yms. Itse en enää koskaan osta mokomaa lääkekalaa enkä syötä muillekaan, meilläkin lapset ovat tykästyneet loheen. Ostetaan siis vain suomalaista lohta vaikka se on himppasen kalliimpaa.
Kommentit (12)
Elättekö muutenkin hirmuisen terveellisesti ja tiedostavasti?
Niille lohille syötetään ruokaa mikä on käsitelty mm syöpää aiheuttavalla säilöntäaineella. Se säilöntäaine on kielletty ihmisten ruoassa ja tavaroissa mutta ruokaeläimille sitä saa valitettavasti vielä syöttää.
Entä luomulohi? Saako niille syöttää tuota moskaa?
En syö aina terveellisesti, joskus syön jopa pakastettua kampelaa ja paistan sen oivariinissä. Mutt yleensä syön jotain salaatteja ja kokolihaa.
JA suomalaiset itämeressä uiskentelevat lohet taas ovat aivan täynnä kaikkia myrkkyjä (dioksiini ym.).
Mitään rasvaista kalaa ei tulisi syödä montaa kertaa kuukaudessa sen vuoksi, että rasva kerää myrkkyjä meristä.
Meillä ei myöskään sitä syödä. Kirjolohta joskus. Meillä syödään turskaa, siikaa, silakoita ja muikkuja. Muikut onkin nyt parhaimmillaan. Ja mikä on parempaa, kuin turska pinaattipedillä, päälle kypsentämättömiä katkarapuja ja päälle kookoskerma. Uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi.
No ei oo kalaa norskilohi nähnykään. Samaa paskarehua syövät kuin broileritkin. Lounasravintolassa ei välillä tiedä syökö lohta vai broileria kun maku on lähes identtinen. Suomessa broilereita ei pumpata antibiootilla varmuuden vuoksi, mutta lounaspaikoissa broilerikin tulee jostain Antibioottilandiasta ku on nii halpaa.
Mun puolesta jokainen voi syödä ihan mitä lystää, mutta antibioottilihat, sen syöminen ja sen jälkeen antibioottipaskan vääntäminen yhteiseen viemäriverkostoon ja tätä kautta jokaisen immuniteetin heikentäminen on jokaisen asia, tai pitäis olla, mutta ei tunnu olevan.
Vierailija kirjoitti:
JA suomalaiset itämeressä uiskentelevat lohet taas ovat aivan täynnä kaikkia myrkkyjä (dioksiini ym.).
Mitään rasvaista kalaa ei tulisi syödä montaa kertaa kuukaudessa sen vuoksi, että rasva kerää myrkkyjä meristä.
Mä oon jo vuosia sitten luovuttanu kalaruuan suhteen ja kiskon omegat muualta.
Antibiootit eläimillä pitäisi kieltää. Järkkyä, että sitä käytetään jopa kasvun nopeuttamiseksi eläimillä.
Ap:n aloitus on täyttä paskaa! Meillä on elintarviketurvallisuudesta vastaavat viranomaiset, jotka valvovat ettei kaupassa saa myydä mitään sellaista mistä on vaaraa ihmisen terveydelle!
Lohta värjätään punavärkllä, jot akertyy haitaksi ihmisten silmiin. Ihan tyhmää. Ulkonäkösyistä sitä lohta värjätää, et menis kaupaksi paremmin. Siis syötetään punaväriä sisältävää ruokaa.
Oikeesti?