Juuston pakastaminen? Onnistuukohan?
Joulun jäljiltä jääkaappi pursuaa taas kaikenlaisesta herkullisesta, jota ei ole ehditty/pystytty/jaksettu syödä.
Mitä voisi tehdä juustoille, joilla parasta ennen-päiväykset lähestyvät uhkaavasti? Voiko juustoja pakastaa? Voihan lähes kaikkea muutakin, miksei myös juustoja?
Onko kukaan pakastanut juustoja?
Kommentit (6)
Kyllä noita on kokonaisenakin tullut pakastettua. Edam-tyyliset pehmeämmät tuppaa muuttumaan hieman rapsakoimmiksi, vaikuttaa höylättävyyteen, mutta ei katastrofaalisesti.
En suosittele. Ehkä siten että pakkasesta sitten käytät ruoanlaittoon.
Kovat juustot kannattaa pakastaa raasteina, pehmeät sellaisenaan.
Ja nämä siis käyvät ainakin ruoanlaittoon, esim. laatikkoruokiin. Sellaisenaan eivät ole enää pakastettuna tuoreen veroisia.
Miksei...eniten arveluttaa se olomuoto. Eli pitäisikö siivuttaa, raastaa tms vai pakastaisiko ihan sellaisenaan. Vaikuttaako miten koostumukseen?
Ja sitten, mites pehmeän homejuuston pakastus? Jos pakkaisi extra-hyvin? Tarpeeksi suojuksia?
Kun ei avaa juustopakkausta niin se vain paranee mitä pidemmälle menee "parasta ennen" pm yli.
Emmentalista sinä maksat extraa mitä vanhempaa sen.
Raasteena pakastuu oikein hyvin. Kokonaisena pakastamisesta ei kokemusta.