Miksi melkein kaikki lihat kaupoissa on pilattu noilla paskoilla marinadeilla?
Puhdasta lihaa ei ole tai se maksaa ihan enemmän.Ärsyttää
Kommentit (14)
Ne marinoi ne vanhat lihat ettei tarvi heittää rodeen.
Itse maustaminen on mukavaa ja paremman makustakin
Koska avuttomat juntit eivät osaa itse marinoida. Eivät uskalla itse maustaa mitään, ettei tule "erikoinen" maku. Ovat tottuneet syömään yhtä tai kahta makua, perunaa ja possua. Possua ja perunaa.
Nytten vasta totuttelevat varovaisella herkällä suomijuntin suullansa grillimausteisiin.
Yrttibroiskua eivät osaisi itse, tehdä koska joutuisi ostamaan ehkä yrttejäkin, mitä ne on?
Vanhemmat lihat marinoidaan. Olen itse kauppiaalta tämän kuullut jo 20 vuotta sitten.
En itsekään osta noita marinadi-ihmeitä. Ikinä. Koskaan. Tai no keskimäärin kerran viidessä vuodessa edehdyn ostamaan, ja kadun sitä aina syvästi.
Mutta totta kai marinoimaton on kalliimpaa: suolaamattoman lihan säilyvyys on heikompi, ja lisäksi se itse marinadi ei siinä paina, joten kilohinnassa on periaatteessa vain lihan hinta.
Itse en osta mitään marinaadissa uiskentelevia lihaklimppejä. Haluan nähdä, miltä ostamani liha/ kana näyttää ja maustan sen itse.
Kaikki kaupassa myytävä liha, myös ilman marinadia oleva on dumpattu vedellä. Käsittelemätöntä lihaa ei enää kaupassa myydä. Valitettava totuus. Onhan se selvää jos suolan avulla voidaan lihaan lisätä painoa melkein 20%, niin se kannattaa taloudellisesti h*lvetin hyvin.
Mahtavaa, kerrankin aloitus, jonka kanssa olen ihan täysin samaa mieltä!
Onneksi on meitä muitakin näköjään. Ne samat punaiset marinadit on kautta linjan suuressa osassa lihoja. Onneksi sentään löytyy puhtaampiakin.
Kaipaisin kyllä sellaista kaupan lämmintä grillibroileria, joka ei olisi sillä läädyllä pilattua.
Puhumattakaan oksettavan hajuisista suojakaasuista
Kunpa tekin saisitte joskus oikeaa lihaa käsiteltäväksi ja syötäväksi.
Kati Nappa ja Jaakko Kolmonen varoittivat tästä jo 20v sitten mutta silloin heitä pidettiin ihan juntteina.
Koska suomalaiset pitävät valmiiksi marinoiduista lihasta ja ostavat sitä. Kauppa tykkää myydä sitä koska siinä on parempi kate.Jos se jäisi kauppaan, loppuisi sen myynti aika nopsaan.
Minä ostan nykyisin lihani Lidlista tarjouksesta aina kun voin, en suostu maksamaan marinoimattomasta broiskusta 15e/kg ja liejulihoihin en koske.
Miksi oot niin tyhmä että ostat niitä?
Jokainen älykäs ihminen tajuaa mikä tässä on takana.
Jaa, mun mielestä taas melkein kaikkea saa myös ilman marinadia. Ei ole ollut vaikeuksia löytää, siellähän niitä on rivissä monta metriä.