Kun heität ruokaa roskiin..
Kumpi raastaa enemmän, sen fyysisen ruoan tuhlaaminen vai ruokaan kuluneen rahan hukkaanmeno?
Kommentit (15)
Tyhmä kysymys, elän niin, ettei moista tarvii tehdä.
Maito on minulla ainoa ruokatuote, jonka jämät joskus menee pilalle. Ottaa päähän se ruoan tuhlaus, ei se rahallisesti haittaa.
Ruuan. Ei ole rahasta tiukkaa. Eikä kyllä usein ruokaa menekään roskiin.
Sitä menee kompostiin ( ei roskiin) niin vähän, ettei harmita. Joskus toissaviikolla meni ehkä viimeksi ruuantähteitä, muuten biokipossa on vain hedelmänkuoria yms. Teen joka päivä uuden ruuan ja juuri sen verran mitä miehen kanssa syödään.
Kumpikin käytännössä yhtä vähän eli ei lainkaan. Mitään välitöntä vaikutusta ei kummastakaan itselleni seuraa. Vaikka kuinka olisin tuollaisesta huolissani se ei vaikuttaisi yhtään mihinkään.
Kun suunnittelee ja mitoittaa ostokset ja kokkaukset oikein, ruoan hävikkiä ei tule.
Tunnen helpotusta siitä, ettei tarvitse tuntea suurta syyllisyyttä, koska ei ole nyt rahasta kiinni jos jotain joutuu heittämään pois. Viimeksi heitin pois riisiä, jota oli keitetty liikaa lisukkeeksi kanalle. En joudu kuitenkaan usein heittämään pois ja tuokin riisi oli miehen keittämää.
Mutta harmittaa kyllä joskus, jos jääkaappiin on unohtunut joku päiväysvanhaksi mennyt, joka pitää heittää pois.
Ruoan heittäminen pois harmittaa enemmän, kun nyt tarkkaan mietin. Harvoin näin käy, mutta joskus kuitenkin. Lisäksi harmittaa ylimääräinen roska omassa jätesäiliössä.
No ehkä hiukan molemmat, mutta aika vähän sitä kuitenkin tulee. Lähinnä vähän jotain riisiä tai muuta lisuketta tai homehtunut hedelmä tai vihannes.
Ruuan fyysinen tuhlaaminen.
Minulta menee aika paljon ruokaa roskiin. Olen laiska laittamaan ruokaa, mutta välillä ostan tarvikkeita, että vois jotain laittaa, en älyä edes pakastimeen laittaa ja sitten ehtii mennä pilalle kun en saakkaan aikaiseksi. Ja minusta tämä on oikeasti tuhlausta ja täysin idioottimaista toimintaa, en ole kuitenkaan keksinyt ratkaisua joka tähän ongelmaan auttaisi, paitsi ehkä se, että ottaisi tavaksi laittaa pakastusta kestävät ruuat heti sinne pakastimeen, jos ei saman päivän aikana ole niitä tekemässä tai jos näyttää seuraavana päivänä ettei saakkaan aikaiseksi.
Kasvisten kanssa sitten vähän vaikeampi..
Molemmat harmittaa, mutta eniten ärsyttää oma tyhmyys. Äitini on niitä sodan jälkeisen pula-ajan kasvatteja ja monessa asiassa minä kannan vielä hänen perintöään. Ylipäätään tuhlaavaisuus tuottaa mulle omatunnon tuskia ja ruuan tuhlaaminen ottaa päähän jostain syystä eniten. Aika vähän mulla onneksi ruokaa roskiin menee, mutta silti joka kerta moitin itseäni ja lupaan ryhtyä paremmaksi ihmiseksi.
Mies 55v. Minulta menee hyvin vähän ruokaa roskiin. Lähinnä maitoa. KevytmaitoJUOMA on käyttökelpoista monta viikkoa parasta ennen päivän jälkeen. Liha ja kana kannattaa ainakin kypsentää ajoissa. Kaapissa oli ohraryynejä, jotka olivat pari vuotta vanhoja.
Sitten se tärkein syy mikä inhottaa. Viemäriin kaadettu ruoka ja aiemmin sekajätteisiinlaitettu ruoka meni suoraan rotille. Pelkkä ajatus siitä, että ruokkisin rottia ärsyttää.
Uuspoikamiehenä en ole paras kokki. Opin kuitenkin aina lisää, ja ruoka-aineita voi jatkokäyttää monella tavalla.
Toiseksi tärkein syy ruoan tehokäyttöön on kunnioitus itse ruokaa kohtaan.
Meillä ei mene varsinaisesti hukkaan koska kompostori tekee siitä multaa. Rahanmeno hirvittää kuitenkin.