Ruskea kastike onkin valkoista kastiketta, jauhoissa vikaa ?
Teen äidin reseptillä ruskeata kastiketta. Eli paitsinpannulle rasvaa, vehnäjauhoja ja suolaa. Ei se per##le muutu ruskeaksi vaikka kuinka lämmitän ja haudon.
Käytän erikoishienoja jauhoja ja flooraa. Onko siinä vika?
Kommentit (16)
Tekijässä ja aineissa vika. Ei sitä flooralla tehdä :)
Jauho rasvaseos ruskistetaan ennen nesteen lisäystä.
Vierailija kirjoitti:
Jauho rasvaseos ruskistetaan ennen nesteen lisäystä.
Näin teen. Kiitos.
Ap
Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.
Ja rasvan ja jauhojen suhde pitää olla oikea, jos liian vähän rasvaa, eivät jauhot ruskistu oikeaoppisesti. En kyllä juuri koskaan tee ruskeaa kastiketta, joskus lihapullien lisukkeeksi korkeintaan.
Vierailija kirjoitti:
Teen äidin reseptillä ruskeata kastiketta. Eli paitsinpannulle rasvaa, vehnäjauhoja ja suolaa. Ei se per##le muutu ruskeaksi vaikka kuinka lämmitän ja haudon.
Käytän erikoishienoja jauhoja ja flooraa. Onko siinä vika?
Floraa? YÄK. jauhot ruskistetaan ja rasvana käytetään voita. Vasta ruskistettuun voi-jauhoseokseen lisätään neste.
En ole käyttäny noita teknorasvoja 10 vuoteen.
Päivän naurut. Ps. Rasvan on hyvä olla 80% rasvaa, muuten ei onnistu ja maku kärsii. Oivariini ja Ingmariini toimii parhaiten, jos voita ei halua käyttää.
Virolainen jauhelihakastike on muutoin ihan valkoista. Ei ole pahaa, kun ei oikein maistu miltään.
Ruskeaan kastikkeeseen saa myös väriä soijakastikkeella.
Mäkin mietin pitkään, miksei onnistu.
Ratkaisu oli tosiaan voi. Ennen epäonnistui aina, voin jälkeen ei koskaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.
Tuo on paahtamista, ei ruskistamista. Voi tietenkin jauhot paahtaakin, mutta kyllä se ruskistettu voikin maun tuo, eikä vain jauhot. Mallissasi voita ei ruskisteta, jolloin maku jää vajaaksi.
Höhö. Kyllä se flooralla onnistuu ja hyvää on.
Vierailija kirjoitti:
Höhö. Kyllä se flooralla onnistuu ja hyvää on.
Ruskee kastike löytyy myös pusseissa ja tölkissä. On parempaa:)
Vierailija kirjoitti:
Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.
Kylmää vettä hiljalleen samalla sekoittaen. Estää paakkujen muodostumisen.
T. Kokki
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuivalla (valurauta)pannulla ruskistat ne jauhot, sitten lisäät rasvan, sitten veden (mielellään kuuman) vähitellen. Keität kokoon. Maustat.
Tuo on paahtamista, ei ruskistamista. Voi tietenkin jauhot paahtaakin, mutta kyllä se ruskistettu voikin maun tuo, eikä vain jauhot. Mallissasi voita ei ruskisteta, jolloin maku jää vajaaksi.
Ihan sama, sanooko sitä paahtamiseksi vai ruskistamiseksi, kyllä niillä ruskeaa kastiketta tulee. Niitä voi paahtaa isomman annoksen kerralla, kotitekoiseksi "pikakastikkeeksi".
Oikea maku tulee kyllä ruskistetusta voista, eli voita pitää olla tarpeeksi. Tarvitaan myös paljon kärsivällisyyttä, jotta sekä voi että jauhot ruskistuvat riittävästi mutta eivät pala.
Ne jauhot pitää ruskistaa.