Miten tehdään salaattibaarien ihanan rapeat valmiit pekoniviipaleet?
Tiedättekö, sellaiset ihanat kovat rapeat rouskuvat suolaiset pekoninsiivut, joita voi salaattibaarissa valita salaattiinsa täytteeksi. Mitenköhän ne on tehty? Uunissako? Tahtoisin oppia tekemään sellaisia...
Kommentit (7)
Kotona rapea pekoni kannattaa valmistaa uunissa, vähemmän käryä ja pekonista irronnut rasva on helppo hävittää leivinpaperin mukana roskikseen. Ei viemäriin koskaan siis!
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Lado pekoniviipaleet vierekkäin leivinpaperoidulle pellille. On makuasia laittaako pekonit lämpenevään uuniin vai odottaako kunnes uuni on 200 asteessa. Itse laitan aina heti ja rapeaa tulee. Paista pekoneita uunissa kunnes ne ovat lähes ruskistuneet kauttaaltaan. Laita valmiiksi astia, joka on vuorattu talouspaperilla. Nosta pekonit uunista ja siirrä talouspaperille valumaan. Lopuksi pekonit voi paloitella sopivankokoisiksi paloiksi taittelemalla tai veitsellä. :P
Pannulla saa ihan helposti tehtyä. Kärtsää vaan tarpeeksi pitkään ja laittaa paiston jälkeen talouspaperin päälle hetkeksi.
Oma kokemus uunissa paistamisesta: tulee rapeaa eikä tosiaan tarvitse mitään talouspaperia siihen enää.
Miten salaatti ja pekoni kuuluu yhteen?
Vierailija kirjoitti:
Miten salaatti ja pekoni kuuluu yhteen?
Sitten salaatistakin tulee syömäkelpoista.
Kuivatat uunissa. 200C ja sitten pekonista riippuen n.5-10min. Tarkkaile koko ajan ettei pala.