Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Gluteiiniton ruokavalio, herkut

Vierailija
17.10.2016 |

Lasten synttäreille on tulossa vieras, jolla on keliakia. Mitä voisi tarjota? Ajattelin jäätelöä, sopiiko se? Voiko antaa strösseleitä, kinuski-/suklaakastiketta ym? Mitäs muuta? Keksejä?

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Gluteeniton.

Jätski pääsääntöisesti käy, tarkista pakkausselosteet ettei ole käytetty vehnää (ruista tai ohraa varmaan harvemmin jätskistä edes löytyy..).

Oikeastaan pääsääntönä nimenomaan, että tarkista tuoteselosteet. Keksejä löytyy gluteenittominakin, ihan jopa korvikkeita jaffa-kekseille (taisi olla Pirkalta).

Vierailija
2/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Almondylla on tosi hyviä kakkuja, pakaste.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Vierailija
4/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos vaan pystyt mieluusti valitse kaikki tarjottavat niin ettei ole gluteenia, ettet joudu yhdelle lapselle sanomaan, että sä et sit saa syödä tota, tota ja tota.

Meillä on ollut: kinuskipopcorneja ja tavallisia popcorneja, marenkeja, vaahtokarkkia, hedelmiä (vesimelonia, viinirypäleitä yms ) ja täytekakku, joka tehty gluteenittomista jauhoista.

Vierailija
5/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Vierailija
6/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki strösselit eivät käy, eivät myöskään kastikkeet. Tarkista tuoteselosteet, vaikka kuinka löytäisit listoista sopivat tuotteet.

Jäätelöbaari on muuten hyvä vaihtoehto. Itse ei kannata ruveta leipomaan, koska pienikin jauhohiukkanen, joka leijuu sieltä pöydältä leivonnaiseen tuhoaa keliaakikon suolinukkaa. harvassa kodissa saa niin muista viljoista vapaata vyöhykettä, jos ei ole siihen perehtynyt.

Tuossa vinkkejä tarjoilusta:

https://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/kun_keliaakikko_…

Tästä saa vinkkejä, mitkä ovat gluteenittomia:

http://urjalanmakeistukku.fi/61-gluteenittomat-makeiset

http://www.keliakianuoret.fi/nuoret/mina_ja_keliakia/mita_voin_syoda/ka…

http://www.fazer.fi/haku/?q=gluteeniton

https://www.keliakialiitto.fi/liitto/gluteeniton_elama/gluteenittomia_t…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Vierailija
8/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Tyypillisin moka on se, että leivotaan ne gluteenileivokset kätevästi siinä samalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Kyllä se vähän rakettitiedettä on, jos gluteenitonta leipoo samassa tilassa missä käsitellään tavis tuotteita.

Vierailija
10/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkään en ymmärrä, miksei kaikki voisi olla samantien gluteenitonta. Tekee vaan puhtailla astioilla ja tarjoilee puhtaalta astialta. Mutta tosiaan ihan oikeastaan mitä vaan voi syöttää, kun katsoo gluteenittomat vaihtoehdot. Täytekakku olisi kyllä superhelppo tehdä gluteenittomasta hienosta jauhoseoksesta tismalleen samoin, kun normikakkukin. Perunajauholla kakusta tulee hajoavampi rakenteeltaan. Suklaa, gluteenittomat hedelmäkarkit, hedelmät, popcornit, gluteenittomat leivokset (kaupassa on näille oma hylly yleensä) jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Kyllä se vähän rakettitiedettä on, jos gluteenitonta leipoo samassa tilassa missä käsitellään tavis tuotteita.

Kyllä sitä toivoo että kaikki kotikokit leipoo puhtain käsin puhtaassa keittiössä puhtailla astioilla.

Ja jos niin ei ole, pitää luottaa vaan onneen ettei satu omalle kohdalle.

Vierailija
12/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Kyllä se vähän rakettitiedettä on, jos gluteenitonta leipoo samassa tilassa missä käsitellään tavis tuotteita.

Kyllä sitä toivoo että kaikki kotikokit leipoo puhtain käsin puhtaassa keittiössä puhtailla astioilla.

Ja jos niin ei ole, pitää luottaa vaan onneen ettei satu omalle kohdalle.

Ei siinä puhtaudesta (tai likaisuudesta) ole kyse.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kakusta saa helposti gluteenittoman käyttämällä perunajauhoja (muista myös, että tavalliset korppujauhot EIVÄT käy!). Ohjeita on netti täynnä.

Jos keliakia ja gluteeniton leivonta ovat ennestään tuntemattomia, niin turvallisinta on että ostaa valmiina.

Paljon on sudenkuoppia, joita ei tule edes ajatelleeksi (leviterasia, leikkulauta, pölisevä vehnäjauho yms.).

Pienikin kontaminaatio aiheuttaa altistuksen ja pahimmillaan vieras saa tästä todella tuskalliset seuraukset.

Miksi gluteenitonta kakkua leipoessa esillä olisi leviterasia, leikkuulauta tai vehnäjauhoja?

Ei se leipominen nyt mitään rakettitiedettä ole.

Kyllä se vähän rakettitiedettä on, jos gluteenitonta leipoo samassa tilassa missä käsitellään tavis tuotteita.

Kyllä sitä toivoo että kaikki kotikokit leipoo puhtain käsin puhtaassa keittiössä puhtailla astioilla.

Ja jos niin ei ole, pitää luottaa vaan onneen ettei satu omalle kohdalle.

Näitä on useita vaarakohtia:

Vaikka leipoisi niistä perunajauhoista, niin voiko olla varma, että perunatärkkelyspurkkiin ei ole missään vaiheessa sekoittunut yhtäkään jauhopölyhiukkasta?

Levite/voi/rasva. Eihän vain ole käytetty ennen veistä, jolla on voideltu tavallista leipää.

kaulin, leivinlauta yms. Eihän vain ole jauhonmurusta?

jne.

Vierailija
14/14 |
17.10.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki suklaat eivät todellakaan käy gluteenittomille.

Melkein kaikissa on vehnägluteiinia.