Suomessa maailman ylivoimaisesti eniten alzheimerin tautia
Suomi 1. Usa 2.
Johtuuko se ruokavaliosta, jostain lääkityksistä vai vähän liiankin hyvästä rokotekattavuudesta?
Suomessa 54 tapausta/ 100 000 ihmistä, Usassa 46/ 100 000
http://www.worldlifeexpectancy.com/cause-of-death/alzheimers-dementia/b…
Kommentit (32)
Näyttää olevan länsimaissa yleisintä ja Etelä-amerikassakin. Joku elintavoissa vialla, tai mistäs sitä tietää, jos jotkut lääkkeet aiheuttaa.
Mitä jos se on se meidän juomavesi? Kupariputket tai mitä kaikkee ikinä se koskettaaki.
Mä luin joskus, että AB -veriryhmän omaavilla on yli 80% todennäköisyys sairastua Alzheimeriin. Eli tietääpä mikä tulevaisuus itsellä odottaa, ku tuo harvinaisin veriryhmä itellä löytyy :D Vähän ohiksena..
Hieno kartta. Rinnalle voisi vaikka samoissa väreissä laittaa eliniänennusteet, niin voisi vähän selittää. Suomessa on joitakin perinnöllisiä Alzheimer-muotoja, joten pienen kansan sisäsiittoisuus on yksi selittävä tekijä,
Alkoholi aiheuttaa dementiaa ja on suurin osa syyllinen altshaimeriinkin.
Suomalaisille suositellaan sellaista ruokaa, että se sairastuttaa mihin vaan. Terveyttä ei suositusruualla ikinä saavuteta.
Vierailija kirjoitti:
Pitkäikäisyys?
Veikkaan samaa. Monissa maissa kuollaan niin paljon nuorempina, ettei Alzheimerin tauti ehdi iskeä.
Vierailija kirjoitti:
Intiassa lähes tuntematon tauti.
Intiassa on paljon köyhyyttä eikä lääkäreitä ole samalla tavalla saatavilla kuin suomessa. Ei kylän vanhoja mummoja aleta minnekkään lääkäriin kuskaamaan kun ne alkaa kummia höpötellä.
Ei paljon memantinea tai Exelonia ole tarjolla.
Pitkäikäisyys, auringonvalon vähäisyys, runsas maitotuotteiden käyttäminen (liika kalsium kalkkeuttaa verisuonia ym.) sekä geneettinen alttius.
Entä Japani, pitkäikäisin kansa kaiketi ja kehittyneimpiä maita, silti alhaiset lukemat.
Vierailija kirjoitti:
Suomalaisille suositellaan sellaista ruokaa, että se sairastuttaa mihin vaan. Terveyttä ei suositusruualla ikinä saavuteta.
No mites kun tutkimusten mukaan ihmiset ei syö niiden suositusten mukaan? Ehkä vika onkin siinä...
Suomalaiset ravitsemussuositukset muuten perustuvat pohjoismaisiin suosituksiin, ja itse asiassa kaikkialla maailmassa "suuret linjat" ovat hyvin saman tyyppiset: paljon kasviksia, lihaa kohtuudella, käytetään ns. pehmeitä rasvoja, riittävästi kuitua (täysjyvää), rajoitetaan sokerin, suolan ja alkoholin käyttöä. Minkälaiset sinun suosituksesi olisivat?
Kolme syyta
1. sokeri
2. liha
3. alkoholi
Ihan päivänvaloa kestävää tutkimusta sokerin isosta osasta, on jo tietyissä piireissä alettu nimittää diabetes 3. ko. tautia.
Muistisairaudet ovat sitä yleisempiä, mitä vanhemmaksi väestö elää. Tässä yksi syy, ja ilmiselvä selitys sille miksi Altzheimer on kehittyneemmissä maissa yleisempi kuin kehitysmaissa.
Alkoholi on eräs riskitekijä. Samoin runsas tyydyttyneen rasvan käyttö. Miettikää monien suomalaisten elintapoja.
Diagnosointi on parantunut, ja tämä voi selittää eroja. Suomessa sairaus tunnistetaan yleensä hyvin jo varhaisessa vaiheessa.
Huhhuh! Hullua! Vai diagnosoidaanko täällä vain tarkemmin?