Montako päivää makaronilaatikko säilyy
Uskaltaako tänään syödä torstaina tehtyä? Kyseessä kasvismakaronilaatikko, ei siis lihaa eikä munaa, juustoa kyllä on.
Kommentit (12)
Itse tehdyt ruuat säilyy jääkaapissa vähintään viisi päivää.
Oho kommentit ei tule läpi. Kyselen siksi että minulla on herkkä vatsa.
Vierailija kirjoitti:
Itse tehdyt ruuat säilyy jääkaapissa vähintään viisi päivää.
Onko tämä varmaa faktaa?
Vähintään 3vrk säilyy jos on laitettu asiallisessa ajassa kylmään ja jääkaappi ei ole liian lämmin. Eli torstaina syötyä söisin kyllä hyvin mielen vielä tänään. Kunnollinen kuumennus tietysti.
Vähintään? Mulle on neuvottu, että itse tehdy ja oikein jäähdytetty kypsä ruoka säilyy jääkaapissa enintään neljä päivää, ennen kuin koostumus alkaa muuttua huonommaksi. Raakaruoka, kuten salaatit yms pitää syödä samana päivänä.
Jos ei ole liian kauan ollut lämpimässä valmistuksen jälkeen tyyliin seuraavana päivänä vasta laitettu jääkaappiin niin todellakin säilyy tuon 5 päivää ihan syömäkelpoisena.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse tehdyt ruuat säilyy jääkaapissa vähintään viisi päivää.
Onko tämä varmaa faktaa?
Ei ole faktaa vaan oma kokemus. Faktaa on se, että ne säilyy varmasti 3 - 4 päivää.
Makaronilaatikko säilyy hääpäivään saakka.
Vastaava shs-tieto on myös einesten kannessa.
Löysin sellaisen ohjeen että kestää 3-4 vrk. Aloitetaanko laskeminen siitä päivästä kun valmistettu vai seuraavasta (jolloin siis kulunut 1 vrk?
Vierailija kirjoitti:
Löysin sellaisen ohjeen että kestää 3-4 vrk. Aloitetaanko laskeminen siitä päivästä kun valmistettu vai seuraavasta (jolloin siis kulunut 1 vrk?
Siis tarkoitan että onio tuon laskutavan mukaan tänään kulunut 3 vai 4 vrk?
Vierailija kirjoitti:
Uskaltaako tänään syödä torstaina tehtyä? Kyseessä kasvismakaronilaatikko, ei siis lihaa eikä munaa, juustoa kyllä on.
Kyllähän tuo varmaan vielä suht syötävää on, jos olet sen valmistamisen jälkeen mahdollisimman nopeasti kylmään saanut ja jääkaappisi on riittävän kylmä, eikä mikään 10 asteinen, niin kuin yllättävän monella tuppaa olemaan. Tietysti kunnon kuumennus ennen syömistä myös.
Eikö sinulla ole pakastinta? Itse teen aina ison vuoallisen, josta syön yhden annoksen ja pakastan loput valmiiksi annoksiksi pakasterasioihin.
Minulla on siis todella herkkä vatsa niin joudun aina olemaan tarkkana.