Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Kukka

Kokeilin uutta dopplerilla ja löysin sykkeen alavatsasta, tuntuu vain sykkivän samaan tahtiin kun oma pulssiin. Tietääkö kukaan voiko pulssi kuulua vaikka jostain valtimoita vai onko vauvan sydänääni? Kuuluuko vauvalla olla nopea vai hidas ääni?

Kommentit (5)

Vierailija

Vauvan ayke on 130-160, oma syke taas yleensä alle 90. Vatsassa menee suuret suonet joista kyllä herkästi se oma syke löytyy

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Voi kuulua helpostikin. Mutta erottaa myös helposti oman, hitaahkon sykkeen (suuh - - suuh - - suuh) ja sitten sen, kun löytää vauvan paljon nopeamman höyrykonesykkeen: "Dundundundundundundun..."

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kyllä voi kuulua. Vauvalla on tosi nopea syke.

Juuri näin! AP sikiön sydänäänet voi kuulua tosi alhaalta tai vähän sivultakin. Dopplaile rauhassa ja käy lääkärissä tai neuvolassa tarkastuttamassa tilanne jos ei mitään kuulu.

Vierailija

Millä viikolla olet? Jos ihan varhaisilla, kokeile etsiä vauvan sykettä ihan häpyluun yläreunan päältä ja keskiviivassa. Kohtu on alkuraskaudessa yllättävän alhaalla. Jos etsit sykettä oman napasi seuduilta, olet ihan liian ylhäällä. Ja kun vauva on vielä hyvin pieni, sykekin kuuluu hyvin pieneltä alueelta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla