Sian maku pois ruuasta :((( HELP!
Siis voi helvetti, kokkasin lihapullakastiketta. Pyörittelin sika-nauta -jauhelihasta lihapullia, jauheliha näytti ja tuoksui ihan normaalilta eikä koostumuksessa ollut mitään erityistä, päiväystäkin vielä jäljellä pari päivää. Heitin lihapullat tomaattikastikkeen joukkoon ja annoin niiden kypsyä siellä.
Nyt söin niin lihapullat maistuu ja haisee 'liikaa' sialle, ihan sikalalle :( Ei tota meinaa pystyä syömään kun alkaa kuvottaan!
Mitä mä tein väärin vai johtuuko siitä että normaalisti käytän vaan naudanlihaa? Saako tota ruokaa enää pelastettua, siitä riittäis vielä useemmaksi päiväksi :(
Kommentit (26)
Juuri tuon takia ostan vain ja ainoastaan naudan jauhelihaa, sitä sika-nautaa ei voi syödä.
Naudan jauheliha haisee ja maistuu aivan tiskirätiltä.
Vierailija kirjoitti:
Juuri tuon takia ostan vain ja ainoastaan naudan jauhelihaa, sitä sika-nautaa ei voi syödä.
Mä en ymmärrä tätä, olen kuullut monelta samaa. Mä arvostan sikaa paljon korkeammalle kun nautaa, nauta on raskasta ja paljon voimakkaamman makuista. Käytän usein sika-nautaa, nautaa en koskaan (jauhelihassa). pihvit on erikseen.
Jos maistu sikalalta, on jauheliha pilaantunutta. Itse teen sika-nauta 80-20% lihapullat, ja maustan sipulikeitolla (knorr), ei maun kanssa ongelmia, toki en säilytä jauhelihaa koskaan montaa päivää oston jälkeen, yleensä teen samana tai viimeistään seuraavana päivänä jotain, jauheliha pilaantuu tosi helposti, jos kylmäketju katkeaa vähänkään liian pitkäksi aikaa.
Tarkotatko karjun hajua? Yök, sianliha ylipäätään pitäisi kieltää, koska ne elukathan joutuvat rypemään just siinä ällöttävässä paskan- ja kusenhajussa koko elämänsä. Sikalanpitäjät ovat kiduttajia.
No niin aloittaja ei sitten pessyt jauhen lihaa. Siksi se haisee.
Vierailija kirjoitti:
No niin aloittaja ei sitten pessyt jauhen lihaa. Siksi se haisee.
Niin, se sikalan haju olisi poistunut 😉
Liota pullista kiehuvassa vedessä liiat suolat pois ja anna ne koirille. Jos ei ole omaa koiraa, etsi sellainen.
Kokkaa maukasta kasvisruokaa tilalle.
Voi, olisit pessyt sen jauhelihan!
Tältä palstalta siihen löytyy rutkasti ohjeita :)
Se nyt vaan on niin, että hyvää saa jauhelihasta vain jos se on paisti- tai "parempaa" jauhelihaa. Ei muihin kannata koskea.
Joko pilalla tai sitten huonoista osista jauhettu. Vältät sen karttamalla sikaa.
Se om sitä , kun on liikaa kusta päässä, niin se alkaa maistua suussa. Ihmisellä ja sialla ei ole niinpaljon eroa että sen muuten huomaisi. Siis naaraspuolinen on ihminen ja uros on sika.
Jossakin vaiheessa sikoja ruokittiin pelkällä dioksiinilla, ne maistu silloin silakalta. Muutenkin sianrehuksi keltaa vain jotkut myrkyt ja apteekin entiset antipiootit. Se on oikeasti terveysruokaa, koska siinä on antipiitit valmiiksi mukana.
Olisi varmaan kannattanut kokeilla nauta-sika jauhenlihaa, siinä sian osuus on 50%, kun sika-naudassa sitä on paljon enemmän.