Kun tarjoatte karjalanpiirakoita juhlissa, paistatteko itse vai ostatteko valmiita? Lämmitys?
Tulossa rippijuhlat. En aio leipoa itse, eikä uunihommat huvita, kun osa vieraista tulee suoraan kirkosta kanssamme.
1) paistanko pakastepiirakat aamulla
2) sulatanko valmiita pakastepiirakoita aamuksi
3) ostanko Lidlistä valmiina pikkupiirakoita edellisenä päivänä
4) pitääkö niitä lämmittää ja miten se onnistuu nopeasti?
Miten te ehtoisat emännät toimitte?
Kommentit (18)
Älä tarjoa karjalanpiirakoita. Todella nolo ja vanhanaikainen tarjottava...
Ostan Moilasen valmiita pakastettuja karjalanpiirakoita, jotka lämmitän uunissa heti juhlien alussa. Raa'at pitäisi kastaa paistamisen jälkeen voisulaan ja haiduttaa, jotta ne olisivat hyviä. Se on minusta liian työlästä.
Missään tapauksessa en kehtaisi tarjota juhlissa Lidlin piirakoita. Ehdottomasti juhlissa tarjottavat karjalanpiirakat pitää lämmittää. Kylmät ovat liian arkisia.
Ei kyllä karjalanpiirakat meilläpäin ole juhlaruokaa, mutta saako jostain leipomosta tai pitopalvelusta ostettua? En mitään pakastemoskaa tarjoaisi.
Vierailija kirjoitti:
Älä tarjoa karjalanpiirakoita. Todella nolo ja vanhanaikainen tarjottava...
Meillä oli karjalanpiirakoita rippijuhlissa, kutsuvieraita n. 30 ja piirakoita sata ja lähes kaikki meni munavoin kanssa kuin kuumille kiville ja suolaisia piiraita ja pasteijoita jäi reilusti yli.
Meille karjalanpiirakat tuli kotileipomosta ja sitä mukaan lämmitettiin mikrossa tarjoiluastiaan pienissä erissä.
Karjalanpiirakat voi myös pakastaa, eikä maku tai rakenne kärsi.
Miten niin pakastemoskaa? Moilasen pakastepiirakat ovat oikeasti hyviä ja hakkaavat useimpien leipomoiden vehnäiset "karjalanpiirakat" 10-0.
Vierailija kirjoitti:
Ei kyllä karjalanpiirakat meilläpäin ole juhlaruokaa, mutta saako jostain leipomosta tai pitopalvelusta ostettua? En mitään pakastemoskaa tarjoaisi.
Karjalanpiirakat kuuluvat aina karjalaiseen pito(juhla)pöytään.
Lidlin piirakat ovat ihan jees. Tällaista asiaa vaan on turha kysyä palstalta, kun täällähän mammat leipovat itse piirakkansa, kasvattavat ja puivat itse rukiinsa sekä keittävät riisipuuronkin oman lehmän maitoon... ;-)
Ite leivon.Edellisenä iltana.
Kylmänä tarjoon munavoin kanssa.
Perunakakkarat on parempiakin kylminä.
Vierailija kirjoitti:
Lidlin piirakat ovat ihan jees. Tällaista asiaa vaan on turha kysyä palstalta, kun täällähän mammat leipovat itse piirakkansa, kasvattavat ja puivat itse rukiinsa sekä keittävät riisipuuronkin oman lehmän maitoon... ;-)
unohdit mainita että viljelevät myös riisinsä
Jos olisin itse vieraana juhlissa, niin toivoisin kyllä saavani itse tehtyjä piirakoita sellaisten kaupan piirakoiden sijaan...
Mikään ei ole niin kivaa kuin olla maalaishäissä joissa on morsiamen mummo leiponut piirakat ja tehnyt karjalanpaistin koko yön yli hauduttamalla... =)
btw: sulhaspiirakat olis teeman mukaisesti aika kova juttu! =D
Olen aina ostanut Moilasen piirakoita pakasteesta, paistanut ne kypsiksi edellisenä iltana (tai paljon aikaisemmin ja laittanut kypsänä takaisin pakastimeen). Juhlapäivänä olen mikrossa lämmittänyt edellisenä päivänä paistamani piirakat ja laittanut ne liinan alle koriin. Pysyvät paremmin lämpimänä mutta kaikkia ei kannata kuitenkaan kerralla lämmittää. Pakastetut (kypsät) piirakat olen ottanut sulamaan juhlapäivää edellisenä iltana tai viimeistään aamulla ja lämmittänyt ne samoin mikrossa.
Raakoja pakastepiirakoita ei ole pakko voisulalla ja/tai maidolla voidella, kyllä ne liinan alla paiston jälkeen pehmenevät ja suunnilleen saman ajan saa odotella (olikohan 10-20min?).
Lidlin piirakoissa on suurin osa kuoresta vehnää. Eivät ne ole mitään oikeita karjalanpiirakoita. Sen sijaan Moilasen cocktailpiirakoissa on ruista enemmän kuin vehnää.
Karjalanpiirakat on perinteinen tarjottava täällä Itä-Suomessa olipa juhlat mitkä tahansa.
Voit ostaa valmiinakin, nopeiten lämmität ne mikrossa tai sitten laitat uunin kuumaksi ja pellillä.
Olen leipomoalalla mutten koskaan ole ollut kiinnostunut piirakoiden tekemisestä ja enkä niitä ole juhlissamme tarjonnutkaan. Joulupöydässä niitä pitää olla ja voin niitä leipoa tai ostan ne valmiina oppilaitoksen myymälästä. Jos muulloin halutaan piirakoita niin valmispiirakat saavat kelvata.
Leivon kaikkea muuta paljon mieluummin.
Vierailija kirjoitti:
Jos olisin itse vieraana juhlissa, niin toivoisin kyllä saavani itse tehtyjä piirakoita sellaisten kaupan piirakoiden sijaan...
Mikään ei ole niin kivaa kuin olla maalaishäissä joissa on morsiamen mummo leiponut piirakat ja tehnyt karjalanpaistin koko yön yli hauduttamalla... =)
btw: sulhaspiirakat olis teeman mukaisesti aika kova juttu! =D
EIKÖ MIKÄÄN?? No, huvinsa kullakin..
Minusta myös Fazerin Lappeenrannan ruiskuoreen tehnyt piirakat ovat hyviä ja 6kpl pakkaus on vielä edullinen, vain pari euroa.
Teen itse tietysti.
Mutta en kyllä isolle porukalla. Aikamoinen homma rueta pyörittämään sen sata piirakka.
3.