Kakkupohja ei onnistu, apua!! (kuva)
Ei onnistu.. 3:s jo mikä menee pieleen :( vatkasin munat ja sokerit tosi napakasti vaahdoksi, varovasti siivilän läpi lisäsin jauhot.. Epätoivo iskee nyt. Pohja on ihan ihmeellinen, kuvassa siis kakun pohja.
Kommentit (44)
Hmm... Kai vatkasit munat ja sokerin tehosekoittimella?
Tosi vaalea. Oletko tarkastanut lämpötilan ja oikean kohdan uunissa? Tee uudella ohjeella (google) ja pidä huoli oikeasta lämpötilasta ja ajasta.
Mä teen vielä yhden kakkupohjan tänä kesänä ja omista mansikoista. kun isoveli sitä toivosi.
mansikat tulee siis täytteeksi.ja kermat päälle.
Sekoititko ne jauhot kanssa? Älä käytä kakun paistoon kiertoilmaa, se ei oikein toimi.
Siis kakun pohjan pohja on sellainen keltainen klöntti. Tehosekoittimella vatkasin ja käytin kunnon munia ja gluteenitonta jauhoa :(
Ap
Kakut kannattaa tehdä ohjeen mukaan ja mitata ainekset tarkasti ja voidella vuoka huolella. ja paistaa tarpeeksi pitkään.
Oletetaan alkeista. Ono munia, sokeria ja jauhoja yhtä paljon. Sekoititko jauhot varovasti metallilusikalla munasokeri seokseen. Et kai avannut uunin luukkua paistamisen aikana, ( ei saa avata kun vasta loppupuolella)? Mikä lämpötila?
Jos tuo oli pohja ? Niin näytti kyllä raa'alta. Onko uuni rikki eikö paista pohjasta kunnolla. Liikaa rasvaa vuoassa.
Tee mielummin kääretorttu pohjia .
Jos tuo oli jo 3 pohja saisiko niistä jotain kasaan yhteen kakkuun ?
Vierailija kirjoitti:
Siis kakun pohjan pohja on sellainen keltainen klöntti. Tehosekoittimella vatkasin ja käytin kunnon munia ja gluteenitonta jauhoa :(
Ap
Jauhot pitää lisätä varovasti sekoittaen, eli vatkaten. Kiertoilmalla olen kerran kokeillut kakkua paistaa ja siitä tuli tuollaista, sekä osa kakusta oli pitkin uunia. Toista kertaa en sitä tee. Tehosekoittimella en ole koskaan vatkannut, sähkövatkaimella tai yleiskoneella tai sitten ihan käsin.
gluteenittomilla jauhoilla tulee toki hyvä pohja, mutta siitä tulee höttöpohja.kannattaa käyttää vj ja yleistä vatkainta.
Aah gluteenittomana teit ? Mitä jauhoja ? Tee ehdottomasti kääretorttu pohjana ja leikkaa siitä .
Vatkaa vatkaimella, ja laita 1/3 tai 1/4 osa perunajauhoja vehnäjauhon tilalle, ja voi laittaa hiukan leivinjauhetta.
Minustakin näytti raa'alta keskeltä. Tee pieni puolikuu. Käytät vain hyvät reunat. En ole käyttänyt gluteenittomia jauhoja. Olisikohan niissä joku huomioon otettava seikka?
Kääretorttupohja tulee tosi hyvä pelkistä perunajauhoista ja se käy kakkuunkin.
Kananmunat huoneenlämpöisiä eli paria tuntia aikaisemmin pois jääkaapista. Sitten vatkaat niin kauan että vaahto muuttuu vaaleaksi ja saat kasin piirrettyä taikinalla. Vasta sitten jauhot varovasti lisäten. En käytä siivilää koska käsittääkseni se on matoja varten ja nykyään semmoisia jauhoja enää olenkaan mutta ei se siivilän käyttö väärinkään ole. Katso kuitenkin että kaikki jauho sekoittuu ettei vuokaan käytäessä tule ylläreitä :)
Vierailija kirjoitti:
Siis kakun pohjan pohja on sellainen keltainen klöntti. Tehosekoittimella vatkasin ja käytin kunnon munia ja gluteenitonta jauhoa :(
Ap
Vaihda gluteenittomat jauhot perunajauhoihin.
Teitkö gluteenittoman ohjeella etkä vain korvannut normiohjeen jauhoja gluteenittomilla?
Munien kannattaa olla huoneenlämpöisiä
Aika huono kuva, vaikea arvioida mikä on pielessä. Onko sinulla kunnollinen vuoka?