Moikka!kyselisin täältä,onko kellään ollut eteisvärinää/eteislepatus (flutter/flimmer) ennen raskautta ja miten vaikuttanut raskaana ollessa?mulla takana 3 synnytystä,vuosia ollut pieniä rytmihäiriöitä,jotka menneet ohi ihan minuutissa.nyt puoli vuotta takaperin tuli rytmihäiriö kovan stressin seuraamuksena,joudun sairaalaan,lääkkeillä käänsivät ensin rytmiä ja sanoivat että jos ei ala kääntyä,joudun sähköiseen rytminsiirtoon.onneksi sitten 2h ennen sähköistä siirtoa kääntyi spontaanisti sinusrytmiin suonensisäisellä lääkityksellä.rytmihäiriö kesti noin 18h,lähdin tosin lääkäriin 12h jälkeen rytmihäiriöiden alkamisesta.sen jälkeen ei ole ollut kun niitä harmittomia lisälyöntejä silloin tällöin.otettiin holter testi,sydänultra,kaikki mahdolliset verikokeet,ei mitään poikkeavaa,sydän rakenteeltaan ja toimivuudeltaan normaali.rytmihäiriö saattoi kuulema tulla viallisesta sydämen ns sähköjohtimesta,taikka stressistä.myös aijemmin,jos olwn kumartunut esim noukkimaan jotain lattialta,on voinut pieni rytmihäiriö juuri kumartuessa tulla,mutta aina melkein heti mennyt ohi.kiinnostaisi kuulla,onko täällä samaa "vaivaa" kokeneita ihmisiä ja miten raskaus on sujunut?onko tullut jotain hoidontarvetta raskauden aikana/synnytyksessä/sen jälkeen.kiitos jo valmiiksi vaustauksista!:)

  • ylös 9
  • alas 0

Kommentit (3)

Moikka!
Muutaman kuukauden myöhässä, mutta nyt vasta löysin aloituksen.
Kolmannen raskauden aikana minulla alkoi rytmihäiriöt ja puolessa välissä sain flimmerin. Minullakin syy luultavasti oli stressaava vaihe elämässä.
Sain lääkkeet, raskautta seurattiin n.kuukauden välein sairaalassa ja synnytyksen jälkeen oltiin vauvan kanssa kaksi vrktta seurannassa. Olisi mukava vaihtaa ajatuksia ja tietoja puolin ja toisin :). Kauhean montaa nuorta flimmerin saanutta en ole löytänyt :)

:)) Ehdin jo vaipua synkkyyteen tämän osalta,ajattelin jo että eikö tosiaan ole ketään muuta nuorta ihmistä ketä kärsii samasta vaivasta..mulla on siis raskauksissa ollut niitä rytmihäiriöitä,mutta en ole niistä sairaalaan koskaan mennyt,ajatellut että ihan vaan väsymyksestä tai stressistä johtuvaa.ja ne olivat ihan minuuteissa ohimeneviä.. nyt tuon 18h rytmihäiriön jälkeen tullut pari,mitkä mennyt ihan lepäämällä ja vettä juomalla ohi ettei ole sairaalaan tarvinnut mennä.. miten loppuraskaus sujui? Ja miten kääntyi sinusrytmiin,lääkkeillä,itsestään vai sähköisellä rytminsiirrolla?Voidaan vaihtaa myös s.posti osoitteita ettei täällä tarvitse kirjoitella,ihan miten vaan:).kauheen sekava viesti,kiire vastata kun kerrankin löytyi joku kuka kokenut samaa! :)Tulee varmaan 100 kysymystä ja ajatusta mieleen samanaikaisesti:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Aika yksin tämän vaivan kanssa on tosiaan saanut olla!
Sähköinen rytminsiirto jouduttiin tekemään kun se yksi ja ainoa lääke jota uskalsivat antaa ei tehonnut.
Loppuraskaus sujui periaatteessa ihan hyvin. Sairaslomaa sain loppuajaksi ja nyt jälkeenpäin ajateltuna en kyllä uskaltanut tehdä juuri mitään uuden flimmerin pelossa.
Mutta toista ei ole (kopkop) vieläkään tullut, vauva siis kohta jo 1v. :)!
Hei mä tein tämmöisen spostin Flimmeri@meiliboxi.fi, jos lähetät sinne oman osoitteesi niin vastaan oikealla omallani :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla