Vierailija

Tultava nyt tänne kysymään, niin sekavaa settiä kun on aiheesta tullut luettua...

Olen siis nyt tämän kevään ylioppilas ja työmarkkinatuen 5kk odotteluaika on parasta aikaa päällä. Työkkäristä minulle vilautettiin työpaikan haun lisäksi mahdollisuudeksi myös työharjoittelu- tai työkokeilupaikkaa. Nyt näyttäisi siltä, että erään työpaikan puolelta voisin saada itseäni kiinnostavan työkokeilupaikan omasta kunnastani mutta ehtoja katsellessani en ole enää varma onko se meikäläiselle edes mahdollista... KELA:n sivuilla kun kerrottiin, että työkokeilussa maksettava kulukorvaus (9e/pvä) "edellyttää työmarkkinatuen saantia".

Puhuiko te-toimiston virkailija siis ihan höpöjä, olenko ymmäränyt työkokeilun ehdot aivan väärin vai mikä tässä nyt on? Pääkysymyksenä nyt kuitenkin se, että pääsisinkö työharjoitteluun tässä tilanteessa? 😛

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (4)

Vierailija

Kyllä sun pitäis päästä semmoseen. Muuten en kyllä tue noita orjatöitä, mutta just lukion lopettaneelle ja karenssissa olevalle se on just passeli

Vierailija

Työkokeilun ajalta maksetaan pääsääntöisesti työmarkkinatukea vaikka pohjalla olisi odotusaika, karenssi tai työssäolovelvoite, ja osallistumispäiviltä tuo 9e kulukorvaus. Mikäli kesken työkokeilun tulee karenssi yms., se voi katkaista työmarkkinatuen maksun vaikka osallistuisitkin kokeiluun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Oolrait, kiitoksia molemmille! Selvensi asiaa oikein paljon, otan työkokeiluun liittyen piakkoin yhteyttä te-toimistoon, katsotaan sitten miten tässä käy. :)

Vierailija

Huh, sain sellaisen (alustavan) vastauksen, että näin odotusajalla olevana en saa työmarkkinatukea tai edes sitä kulukorvausta työpäiviltä. Toisin sanoen jos nyt lähtisin työkokeiluun tekisin sitä kuuluisaa ilmaista työtä.

... Joo, kiitos ei! 🙄 Taidanpa laittaa työkkärinkin vaatimia työhakemuksia pariin paikkaan ja katson sitten kortit uudestaan.

AP

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 
Sisältö jatkuu mainoksen alla