Passionhedelmäsima
Ajattelin tehdä passionhedelmäpannacottaa Vapuksi. Kaupasta oli kaikki passionhedelmät loppu.
Ihmettelin asiaa facebookissa ja kaveri postasi kuvan raaoista passionhedelmistä ja simatarvikkeista. Hän aikoo tehdä siitä simaa vielä tänään. Kommentoin passionhedelmien olevan raakoja ja kitkerä koska hedelmä oli sileä. Kypsä passionhedelmä on ryppyinen. Vappuna kaveri postaa kuvia passionhedelmäsimasta ja vappujuhlista. Ärsyttää täydelliset naiset meininki facessa.
Ajattelin nokittaa ananaskirsikkasimalla. Ihan periaatteen vuoksi.
Kommentit (7)
Olkaa tarkkoina , että ostatte kelluvia rusinoita.
Vierailija kirjoitti:
Onko passionsima hyvää?
En tiedä en ole kokeillut.
Sileet passionhedelmät ei ole raakoja välttämättä.
Vierailija kirjoitti:
Sileet passionhedelmät ei ole raakoja välttämättä.
Kypsän hedelmän tunnistaa hieman ryppyisestä rusehtavasta ulkokuoresta. Raaka sileäkuorinen passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Sileet passionhedelmät ei ole raakoja välttämättä.
Kypsän hedelmän tunnistaa hieman ryppyisestä rusehtavasta ulkokuoresta. Raaka sileäkuorinen passionhedelmä kypsyy huoneenlämmössä noin viikossa
Sileäkuoriset passionhedelmät ei ole välttämättä raakoja. On mun lempihedelmiä. On tullu syötyä.
Ohje unohtui,
Ananaskirsikkasima
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
4 l vettä
8-12 ananaskirsikkaa
1 ruukku sitruunamelissaa
murunen tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
rusinoita
Valmistusohje:
Mittaa sokerit puhtaaseen isoon astiaan. Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Puolita passionhedelmät ja lusikoi joukkoon niiden sisus. Lisää sitruunamelissan varret sekä loput vedestä. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva.
Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Laita pullot viileään. Sima on valmista vajaassa viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.