Miten valmistat juustouunimakkaran?
Tuli mieleen kun tässä joku päivä Vappu teki sitä niin hassun näköisesti tv-ohjelmassa, hän siis melkein viipaloi makkaran mutta laittoi päälle sinne tänne kuitenkin juustoraastetta.
Itse teen uunimakkaran HK:n sinisestä, johon teen kuorimisen jälkeen melko syvän pitkittäisviillon. Sitten leikkaan sinileimaisesta Emmentalista noin 3 x 1 cm viipaleita, jotka saavat olla suhteellisen paksuja, varmaan puolisen senttiä. Sitten tungen näitä viipaleita pystyyn siihen viiltoon niin että juustoa tulee kunnon tuhti kerros ja se sulaa uunissa massaksi (toisin kuin juustoraaste jää roippeiksi). Tuo uunissa käynyt juusto onkin tämän ruoan paras sattuma ;) Lisäksi perunamuusia ja salaattia, ketsuppia niille jotka tarvitsevat.
Kommentit (5)
Itse teen makkaroihin poikittaisviiltoja ja laitan niihin juustokökkäreet..
Poikittaisviiltoja ekaksi, sit yks pitkittäin ja väleihin sipulia tomaattia ja juustoa. Nam
Työnnän makkarani sun juustoiseen läpeen
Läppää.. pitkittäin ja paljon juustoo. Sillee tsibalein j poikeen.valkista kaa
Atrian punainen lenkki on paljon parempaa kuin HK:n sininen.