Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Taas lähestyy se aika vuodesta jolloin kaikkien on pakko syödä sitä sitkeää, jänteistä ja kuivaa lammasta

Vierailija
21.03.2016 |

Vituttaa jo etukäteen.

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä yksi syy lisää olla kasvissyöjä!

Vierailija
2/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta filettä 😊

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huonosta keittiötaidosta ei kannata syyttää lampaan lihaa. Sitä kuten nautaakaan ei pidä kypsentää liikaa Tai jos sen hauduttaa, sitä ei saa päästää kuivahtamaan ja sen pitää antaa hautua pari, kolme tuntia vähintään. Eli joko sisältä roseena tai reilusti ylikypsänä.

Vierailija
4/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lammashan on oikeasti rasvaista lihaa. Kuiva liha = huonosti kokattu. Yksinkertaista. Hyvin tehty lammasruoka on todella herkullista!

Vierailija
5/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuka käskee syödä lammasta.

Vierailija
6/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se viimeistään juhannuksena ohi menee kun muistat kusta seisten veneen laidan yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lampaana myytävä liha on vanhasta eläimestä, ei sitä kannata laittaa ruuaksi pääsiäisenä.

Täytyy ostaa karitsaa, joka on herkullista.

Meillä tehdään joskus muulloinkin kuin pääsiäisenä. Pääsiäisen jälkeen se on usein tarjouksessa ja nautaa halvempaakin.

Vierailija
8/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en oo ikinä syönyt lammasta vaikka lihansyöjä olenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa opetella paistamaan se lammas oikein.

Vierailija
10/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huonosta keittiötaidosta ei kannata syyttää lampaan lihaa. Sitä kuten nautaakaan ei pidä kypsentää liikaa Tai jos sen hauduttaa, sitä ei saa päästää kuivahtamaan ja sen pitää antaa hautua pari, kolme tuntia vähintään. Eli joko sisältä roseena tai reilusti ylikypsänä.

Tuossahan tuo jo tulikin. Pitkään haudutellen ja paljon yrttejä ja valkosipulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onkohan mua kukaan koskaan pakottanut. Nyt en ole ihan varma olenko koskaan lammasta maistanut.

Voisin kyllä kokeilla, mistähän sitä pakottaja?

Vierailija
12/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä jeesuksen pakko se nyt muka on? Ei meillä ainakaan syödä.

Vierailija
14/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pakko. En minäkään syö. Älä sinäkään. Helppoa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta sisäfilettä. Eilen ja tänään syödään karitsan sisäfilettä. Ihanan pehmeetä ja mureaa. Niin on myös lampaan sisäfileet. Pääsiäisenä viulua meillä. Nam.

Vierailija
16/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!

Ei se ole ollenkaan hassua, koska karitsa on englannniksi lamb. ;-)

Vierailija
17/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!

Jatkan vielä, että lampaanpaistia(mutton) kannattaa kyllä käyttää, mutta ainoastaan pataruokana. Mutta lampaanpaistina uunissa käy ainoastaan karitsa.

Vierailija
18/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos kokki ei osaa tehdä lammasta hyvin se ei ole lampaan vika:D

Lampaanfileet yrttiöljyssä marinoituna ja pikaisesti paistettuna on tosi hyviä

tai vaikka tämä suussasulava ruoka http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154177/Lammas-p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4%20tagine/ . itse teen tuon karitsasta mielummin kuin täysikasvuisesta.

Ihan yhtä hyvää on haudutetut karitsanpotkat, ihan perusohje: kuullota sipuli-, porkkana- ja varsisellerinpaloja voissa, ruskista myös potkat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tilkka punaviiniä ottamaan maut pannujen pohjalta, lisää vettä ja tomaattimurskaa.  Hauduta kunnes luut irtoaa lihoista 2-3 tuntia

Vierailija
19/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

jos kokki ei osaa tehdä lammasta hyvin se ei ole lampaan vika:D

Lampaanfileet yrttiöljyssä marinoituna ja pikaisesti paistettuna on tosi hyviä

tai vaikka tämä suussasulava ruoka http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154177/Lammas-p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4%20tagine/ . itse teen tuon karitsasta mielummin kuin täysikasvuisesta.

Ihan yhtä hyvää on haudutetut karitsanpotkat, ihan perusohje: kuullota sipuli-, porkkana- ja varsisellerinpaloja voissa, ruskista myös potkat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tilkka punaviiniä ottamaan maut pannujen pohjalta, lisää vettä ja tomaattimurskaa.  Hauduta kunnes luut irtoaa lihoista 2-3 tuntia

Hups, valkosipuli unohtui tuosta potkareseptistä.

Vierailija
20/22 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Karitsa kuorrutettuna yrttiöljy-valkosipuli ja jotain murua pinnassa pannulla paistettuna on parasta. Se pinta kuuluu olla vihertävä mausteista.

Ihan parasta