Taas lähestyy se aika vuodesta jolloin kaikkien on pakko syödä sitä sitkeää, jänteistä ja kuivaa lammasta
Kommentit (22)
Huonosta keittiötaidosta ei kannata syyttää lampaan lihaa. Sitä kuten nautaakaan ei pidä kypsentää liikaa Tai jos sen hauduttaa, sitä ei saa päästää kuivahtamaan ja sen pitää antaa hautua pari, kolme tuntia vähintään. Eli joko sisältä roseena tai reilusti ylikypsänä.
Lammashan on oikeasti rasvaista lihaa. Kuiva liha = huonosti kokattu. Yksinkertaista. Hyvin tehty lammasruoka on todella herkullista!
Kyllä se viimeistään juhannuksena ohi menee kun muistat kusta seisten veneen laidan yli.
Lampaana myytävä liha on vanhasta eläimestä, ei sitä kannata laittaa ruuaksi pääsiäisenä.
Täytyy ostaa karitsaa, joka on herkullista.
Meillä tehdään joskus muulloinkin kuin pääsiäisenä. Pääsiäisen jälkeen se on usein tarjouksessa ja nautaa halvempaakin.
Mä en oo ikinä syönyt lammasta vaikka lihansyöjä olenkin.
Kannattaa opetella paistamaan se lammas oikein.
Vierailija kirjoitti:
Huonosta keittiötaidosta ei kannata syyttää lampaan lihaa. Sitä kuten nautaakaan ei pidä kypsentää liikaa Tai jos sen hauduttaa, sitä ei saa päästää kuivahtamaan ja sen pitää antaa hautua pari, kolme tuntia vähintään. Eli joko sisältä roseena tai reilusti ylikypsänä.
Tuossahan tuo jo tulikin. Pitkään haudutellen ja paljon yrttejä ja valkosipulia.
Onkohan mua kukaan koskaan pakottanut. Nyt en ole ihan varma olenko koskaan lammasta maistanut.
Voisin kyllä kokeilla, mistähän sitä pakottaja?
Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!
Mikä jeesuksen pakko se nyt muka on? Ei meillä ainakaan syödä.
Ei ole pakko. En minäkään syö. Älä sinäkään. Helppoa?
Osta sisäfilettä. Eilen ja tänään syödään karitsan sisäfilettä. Ihanan pehmeetä ja mureaa. Niin on myös lampaan sisäfileet. Pääsiäisenä viulua meillä. Nam.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!
Ei se ole ollenkaan hassua, koska karitsa on englannniksi lamb. ;-)
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata ostaa lammasta vaan karitsaa. Hassuinta on, että uusiseelantilaisessa pakastetussa karistsanpaistissa lukee lamb. Moni kuitenkin ostaa sitä halvempaa, joka oikeasti on ikivanhan emolampaan paistia - siinä kyllä lukee MUTTON. Niin, että tarkkana kannattaa olla!
Jatkan vielä, että lampaanpaistia(mutton) kannattaa kyllä käyttää, mutta ainoastaan pataruokana. Mutta lampaanpaistina uunissa käy ainoastaan karitsa.
jos kokki ei osaa tehdä lammasta hyvin se ei ole lampaan vika:D
Lampaanfileet yrttiöljyssä marinoituna ja pikaisesti paistettuna on tosi hyviä
tai vaikka tämä suussasulava ruoka http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154177/Lammas-p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4%20tagine/ . itse teen tuon karitsasta mielummin kuin täysikasvuisesta.
Ihan yhtä hyvää on haudutetut karitsanpotkat, ihan perusohje: kuullota sipuli-, porkkana- ja varsisellerinpaloja voissa, ruskista myös potkat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tilkka punaviiniä ottamaan maut pannujen pohjalta, lisää vettä ja tomaattimurskaa. Hauduta kunnes luut irtoaa lihoista 2-3 tuntia
Vierailija kirjoitti:
jos kokki ei osaa tehdä lammasta hyvin se ei ole lampaan vika:D
Lampaanfileet yrttiöljyssä marinoituna ja pikaisesti paistettuna on tosi hyviä
tai vaikka tämä suussasulava ruoka http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/154177/Lammas-p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4%20tagine/ . itse teen tuon karitsasta mielummin kuin täysikasvuisesta.
Ihan yhtä hyvää on haudutetut karitsanpotkat, ihan perusohje: kuullota sipuli-, porkkana- ja varsisellerinpaloja voissa, ruskista myös potkat ja mausta suolalla ja pippurilla. Tilkka punaviiniä ottamaan maut pannujen pohjalta, lisää vettä ja tomaattimurskaa. Hauduta kunnes luut irtoaa lihoista 2-3 tuntia
Hups, valkosipuli unohtui tuosta potkareseptistä.
Karitsa kuorrutettuna yrttiöljy-valkosipuli ja jotain murua pinnassa pannulla paistettuna on parasta. Se pinta kuuluu olla vihertävä mausteista.
Ihan parasta
Vielä yksi syy lisää olla kasvissyöjä!