Mitä on vanilja-mauste? Esim tässä reseptissä?
http://www.buzzfeed.com/hannahwilliams/these-cinnamon-sugar-cheesecake-…
Saako tuota Suomesta? Vai voinko korvata vaniliinisokerilla?
Kommentit (12)
Vierailija kirjoitti:
Eikö noin tuolla tuollapäin ole vanilja uutettuna johonkin nesteeseen, viinaan? Mutta laita vanilja-tai vanilliinisokeria.
Tulipa fiksua tekstiä, noilla tuollapäin
Voisko korvata tällä: http://www.oetker.fi/fi-fi/tuotteet/aromit-ja-vaerit/vanilja-aromi.html
En tosin osaa sanoa, voisiko käyttää reseptin mukaista määrää.
Mulla on pieni purkki vaniljaa pulverina. Semmoista kaakaon väristä jauhetta. Ostin K-kaupasta.
Käytä mieluummin vaniljaesanssia. Sitä löytyy ihan lähikaupan leivontahyllystä. Sellainen pikkuinen pullo, samanlainen kuin ne joissa myydään elintarvikevärejä yms.
Käytä vaniljasokeria.
Vaniliinia ei pitäisi käyttää kenenkään, koska kyseessä on kemiallinen aine.
Se vanilja puristetaan mansikasta.
Vierailija kirjoitti:
Käytä vaniljasokeria.
Vaniliinia ei pitäisi käyttää kenenkään, koska kyseessä on kemiallinen aine.
Että ihan kemiallinen aine. ;)
Vierailija kirjoitti:
Mulla on pieni purkki vaniljaa pulverina. Semmoista kaakaon väristä jauhetta. Ostin K-kaupasta.
Tässä on tuo minun vaniljani
Epäilen että vaniljan maku on aikas vahva, jos tuohon määrään muita aineita laittaa puhdasta vanilja eli sellaista vaniljatangon sisältä rapsutettua.
Tuossa tarkoitetaan vaniljauutetta. Se on alkoholiin uutetta aitoa vaniljaa. Käytännössä vaniljatangot laitetaan vahvaan alkoholiin, joka on yli 40-prosenttista (hyvä, laadukas vodka käy hyvin). Tankojen annetaan maustaa vodkaa parin kuukauden ajan ja sitten uute on valmista käyttöön. Vaniljauutetta myydään kauppojen leivontaosastoilla toisinaan. On vähän kalliimpaa, mutta sitä ei tarvitse käyttää maustamiseen niin paljoa kuin esim. vaniljasokeria. Itsetehtynä tulee edullisemmaksi.
Eikö noin tuolla tuollapäin ole vanilja uutettuna johonkin nesteeseen, viinaan? Mutta laita vanilja-tai vanilliinisokeria.