Olen tehnyt viikon sisällä kahta ruokaa lapsuudestani ja tulivat nyt kyllä listalle jäädäkseen :)
Nimittäin kanaviillokki ja appelsiiniriisi. Herkullisia molemmat:)
Kommentit (13)
Teethän viillokin kanasta, niin se maistuukin joltain, toisin kuin broilerista tehty.
Tulee tosi hyvää viillokkia, kun ostaa kananrintaleikkeitä, paistaa pannulla ja sit haarukalla repii lihan. (vähän kuin nyhtöpossussa) Tekee valkokastikkeen, maustaa omilla lempimausteillaan, esim. curry (kaupasta saa ihanaa mango -currymaustetta ja monia muita kanalle sopivia maustesekoituksia ) , lorauttaa ruokakermaa vielä lopuksi.
Ja appelsiiniriisi on kyllä ihanaa. Voi käyttää myös vaikka mañgososetta, omenasosetta ja kanelia ym. . saa vaihtelua.
Vierailija kirjoitti:
Teethän viillokin kanasta, niin se maistuukin joltain, toisin kuin broilerista tehty.
Mitä vittua? 😩
Siis hyi saatana. Itse en kyllä vegaanina ikinä söisi toisen RUUMISTA
Vierailija kirjoitti:
Kananmunakastike on kans ihanaa.
Se onkin tuttu juttu, tullut tehtyä säänn mm lapsille.
ap
Kanaviillokki ja tilliliha olivat niin yök, veripalttu taas niin nam!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teethän viillokin kanasta, niin se maistuukin joltain, toisin kuin broilerista tehty.
Mitä vittua? 😩
Ei sitä, vaan ihan faktaa, että oikeassa kanassa maistuu kana. Jos viillokkia tekee nostalgiahengessä, valmistus alkaa keittämällä kanaa pari tuntia. Sitten se perataan suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitinlientä käytetään kastikkeen tekoon. Broilerista tehty kanaviillokki on vähän kuin kalapuikoista tehty kalakukko.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teethän viillokin kanasta, niin se maistuukin joltain, toisin kuin broilerista tehty.
Mitä vittua? 😩
Ei sitä, vaan ihan faktaa, että oikeassa kanassa maistuu kana. Jos viillokkia tekee nostalgiahengessä, valmistus alkaa keittämällä kanaa pari tuntia. Sitten se perataan suupalan kokoisiksi paloiksi. Keitinlientä käytetään kastikkeen tekoon. Broilerista tehty kanaviillokki on vähän kuin kalapuikoista tehty kalakukko.
No voi saatana. Besserwisser siellä oikein. Kyllä kana ja broileri on tasan tarkkaan yksi ja sama asia.
Ja harva tekee arkiruokaa ihan sillä oikealla, perinteisellä tavalla.
t: kokki
En enää syö maaeläinten lihaa, mutta olen harkinnut, että ostaisin joku päivä poikkeuksellisesti naudan jauhelihaa (vaikka jotain luomutilan) ja tekisin yhtä lapsuuteni lempiruoista: mesikämmenkastiketta ja keitettyjä perunoita. Kouluruoistakin tämä oli suosikkini.
Jos joku ei tiedä, niin se on jauhelihakastiketta, johon sekoitettu paljon Mesikämmen-sulatejuustoa. Nykyään ei enää kai myydä Mesikämmentä. Olympia, Koskenlaskija ja Viola sopivat yhtä hyvin. Nimi vain muuttuu violakastikkeeksi tms. :)
Meillä koulussa mesikämmenkastikkeen kanssa oli aina paitsi keitetyt perunat, myös suolakurkkua ja porkkanaraastetta.
Vierailija kirjoitti:
Siis hyi saatana. Itse en kyllä vegaanina ikinä söisi toisen RUUMISTA
Vegaanit ovat kiusankappaleita, jotka onnistuvat aina ja kaikkialla olemaan ylimielisiä ja huonosti käyttäytyviä ravintonarsisteja.
Vierailija kirjoitti:
Siis hyi saatana. Itse en kyllä vegaanina ikinä söisi toisen RUUMISTA
Siis voi helvetti. Voiko nää vegaaniprovot jo loppua. Jos olisit oikea vege, niin tietäisit ruokakeskustelujen keskittyvän näiden "ruumiiden" äärelle, etkä sille korvaa lotkauttais. Olet vaan joku ärsyttävä tyyppi, jonka vegaanipoikaystävä on just jättäny ja pitää tulla tänne nostattaa jotain vegaanivihaa :D
T. Vegaani
Niin ovat. Ihan viilokkia en tee, mutta kanakastiketta kyllä. Ja appelsiiniriisi on oikein kiva jälkiruoka.