Miksi epäterveellistä ruokaa on syötävä paljon?
Ymmärrän joidenkuiden mieltymyksen epäterveellisiin ruokiin, mutta miksi sitä makaronilaatikkoa on otettava täysi lautasellinen, ja jopa toinenkin samalla istumalla?
Kun ei siitä roskaruoastakaan tarvitsisi lihoa, jos sitä ottaisi lautaselleen vain nokarellisen. Muutenkin annoskoot ovat aivan hukassa monella. Määrä lihottaa, ei laatu!
Muutenkin normaalipainon rajaa on hilattu tarpeettomasti ylöspäin. Ennen puhuttiin ihannepainosta, joka oli - 10 omasta pituudesta. Esim. nyt 157 cm/ 56 kg voi olla normaalipainoinen , kun vielä 70- luvulla hyvä paino olisi ollut 47 kg.
Kommentit (8)
Makaronilaatikko on hyvää, kun siihen laittaa sulatejuustoa.
Siinäpä sinulle miettimistä. Voihan sitä rehua syödä kilon ja silti jää nälkä. Makaronilaatikko kypsyy juuri uunissa ja siitä riittää huomiseksikin koko perheelle ja salaatin kanssa kelpo ruokaa. On se kumma, miten tällä palstalla jaksetaan puhua toisten syömisestä niin paljon.
"Määrä lihottaa, ei laatu!"
Juurikin väärin päin. Harva pystyy laihduttamaan niin, että söisi kyllä makaronilootaa tai pizzoja, mutta vain "nokareellisen", kuten sanot. Siitä jää hitonmoinen nälkä ja tylsä olo. Mutta moni pystyy kyllä onnistumaan niin, että muuttaa laatua: syö vaikka puoli lautasellista vaan sitä makaronilaatikkoa ja sitten toisen puolen laittaa täyteen salaatteja tai kypsiä kasviksia. Näin ruoan määrä painollisesti ei muutu, vatsa tulee täyteen, mutta kaloreita entistä selvästi vähemmän.
-10 omasta pituudesta? Silloinhan 157 senttisen ihannepaino olis 147kg...
Vierailija kirjoitti:
-10 omasta pituudesta? Silloinhan 157 senttisen ihannepaino olis 147kg...
Korjaan: - 110 cm omasta pituudesta. ap.
Ensinnäkin, mikään ruoka ei ole lähtökohtaisesti epäterveellistä. Mikään ruoka ei myöskään ole lähtökohtaisesti terveellistä.
Koko 'terveellinen' sana pitäis poistaa käytöstä, koska sille ei ole mitään vakiintunutta määritelmää vaan se tarkoittaa ihan eria asioita Pirkko-Liisalle kuin mitä se tarkoittaa Juha-Matille.
Erilaisten ruoka-aineiden ravinnepitoisuus ja/tai energiasisältö painoyksikköä kohden vaihtelee.
Tämä saattaa tulla yllätyksenä sinulle AP, mutta energiatiheitä ruoka-aineita syömällä ateriasta saatu energiamäärä on helposti korkeampi kuin jos olisi valittu ruoka-aineita, jota sisältävät vähän energiaa tilavuuteensa tai painoonsa nähden.
Syyllistyit nyt makaronilaatikon pilkkaan, joka on av-palstalla samaa kuin Koraanin pilkkaaminen Saudi Arabiassa.