Mitä hyvää linsseistä?
Haluaisin syödä enemmän linssejä, mutta kaipaisin kivoja reseptejä...
Kommentit (20)
Ikinä en niitä osta, mutta kun kerran niitä sain, katoin netistä jonkun intialaistyylisen linssikeiton. Oli hyvää.
Googlettamalla löydät vaikka mitä reseptejä. googleta vaikka linssipihvit, linssikeitto, dal linsseistä (mausteinen intialainen ruoka)...
Vierailija kirjoitti:
Googlettamalla löydät vaikka mitä reseptejä. googleta vaikka linssipihvit, linssikeitto, dal linsseistä (mausteinen intialainen ruoka)...
Joo, osaan toki googlettaa, mutta ongelmaksi muodostuu juuri tuo reseptien paljous :-) Sen takia kyselin täältä kokemuksia...
Testaan tuota Intialaista linssipataa, kiitos sen vinkkaajalle.
Mä teen uunivihannesten kanssa sellaista kastiketta/lisuketta, että kuullotan oliiviöljyssä sipulia(, valkosipulia) ja kurkumaa. Sitten lisään pari dl huuhdeltuja punaisia linssejä ja kuullotan vielä vähän. Keitän kypsäksi ja maustan vielä suolalla ja pippurilla.
Kattilaan öljyä, valkosipulia, sipuli- ja chilisilppua.
Hetken kuullotuksen jälkeen (punaiset)linssit perään.
Ja sitten vettä (haluaako nyt keittoa tai muhennosta)
Kasvisliemikuutio, vähän sitruunankuorta ja pikkasen raastettua inkivääriä.
Hauduttele sopivaksi.
Kookosmaitoa tai kermaa.
Syö. Saa ottaa leipää seuraksi.
Voin laittaa jos vain muistan sulle tähän ketjuun illemmalla yhden linssikeiton ohjeen, kun meen kotiin. Tosi maukas resepti! Jätän ainaskin tän välilehden auki...
Pistä linssit runsaaseen veteen hellalle kiehuun.
Hae kaupasta kunnon pihvit ja kotiin tullessa kaada linssit kompostiin.
Done
Tämä mureke oli ihanaa http://www.alko.fi/juoma-ruoka/reseptit/2015/pahkinainen-taateli-linssi…
Mustat linssit:
keitä linssit viittä vaille kypsäksi, ota jäähtymään ja lisää etikkaa sekaan. Sitten sekaan silputtua sipulia, kuutioitua kurkkua ja pakasteherneitä. Jos haluaa kasvisruokaa, voi jättää tähän. Toisaalta purkillinen tonnikalaa + tilliripsaus + murennettu keitetty kananmuna tekee tuosta jo ihan ruuan.
Linssikastike: nakkaa kattilaan sipulia kuullottumaan, länttää päälle mausteita ja suolaa. Lisää nestettä ja linssit + purkki tomaattipyrettä ja sokeria. Anna hautua tovi. Lisäksi sekaan voi mättää mitä nyt kaapista löytyykään: tuorejuuston jämät, porkkanaa/paprikaa, kikherneitä ja ties mitä. Toimii niin perunoiden, riisin kuin pastan kanssa.
Tämä on ihanaa:
Kiitokset kaikille, tuossa tuli jo monta juttua, joita aion kokeilla! Kohti linssillisempää ruokavaliota :-D
Lisääkin saa ilman muuta laitella, nyt on innostus päällä.
Pihvit, pyörykät ja murekkeet onnistuvat linsseistä hyvin. Tarvitset keitettyjä linssejä, hienoksi silputtua sipulia, mieleisiä mausteita sekä sidosaineeksi joko munaa tai gram-jauhoa (vegaaniversio).
Vierailija kirjoitti:
Kiitokset kaikille, tuossa tuli jo monta juttua, joita aion kokeilla! Kohti linssillisempää ruokavaliota :-D
Lisääkin saa ilman muuta laitella, nyt on innostus päällä.
Kiitos itsellesi, taitaa meilläkin olla linssejä taas lähiaikoina ruuaksi.
Olen joskus ennenkin laittanut tämän vauvalle, laitan uudestaan. Kyseessä on Chocochilin reseptin pohjalta muokattu versio:
Mausteinen linssi-kikhernekeitto:
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1-2 rkl currytahnaa (Rajah Mild Curry Paste)
1 tölkki tomaattimurskaa (Mutti)
1 tölkki vettä
120 g kuivia punaisia linssejä
mustapippuria
chilihiutaleita
230 g kikherneitä (valmiiksi liotettuja tölkistä)
korianteripuska
Mausteet ja sipulit kuullotetaan öljyssä, sekaan tomaattimurska, linssit ja vesi, keitetään n. 10-15 min kypsäksi, soseutetaan, heitetään päälle kikherneet ja silputtu korianteri, syödään. :)
Vierailija kirjoitti:
Voin laittaa jos vain muistan sulle tähän ketjuun illemmalla yhden linssikeiton ohjeen, kun meen kotiin. Tosi maukas resepti! Jätän ainaskin tän välilehden auki...
25g voita
3 rkl kasviöljyä
2 rkl pieneksi pilkottua keltasipulia (siis sitä silppua 2rkl, mulla meni 1/2 isohko)
2 rkl pieneksi pilkottua varsiselleriä (mulla meni 1,5 vartta)
2 rkl pieneksi pilkottua porkkanaa (meni 1 normaalikokoinen porkkana)
225g italialaisia kuorittuja Mutti luomutomaatteja säilykkeenä (laitoin 2/3 400g tölkistä)
1,5 dl punaisia linssejä
1 l lihalientä
Suolaa mustapippuria jauhettuna
Laita voi ja öljy kattilaan, lisää sipuli. Laita kattila keskilämmölle, älä laita kantta. Kuullota sipuli, lisää selleri ja porkkana. Paista seosta kovalla lämmöllä 2-3 min sekoittaen aika-ajoin.
Lisää tomaatit mehuineen ja anna nesteen kiehua hiljalleen 25 min sekoittaen sitä välillä. Lisää linssit (huuhtelin ne ensin lävikössä) yhdessä lihaliemen kanssa kattilaan. Mausta seos suolalla ja pippurilla (muutama pyöräytys pippuria pippurimyllystä). Peitä kattila ja anna kiehua hiljalleen 30-45 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää tarvittaessa lihalientä. Keittoon voi halutessaan lopuksi lisätä 3 rkl raastettua parmegiano-reggiano -juustoa.
Tarjoile sellaisenaan, tai keittoon lisättävien paistettujen pekonisiivujen kera.
Täällä myös yksi linssikeittoversio: http://spicyvege.blogspot.fi/2016/01/nopea-mausteinen-linssikeitto.html
Intialainen linssipata. Ohje löytyy Yhteishyvän sivuilta.