Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Älkää ottako kissaa!

Vierailija

Jos ette sitoudu siihen useaksi kymmeneksi vuodeksi. Surettaa kun netti täynnä 2-5 vuotiaita kissoja etsimässä uutta kotia. Miksi pitää ottaa kissa jos ei ole valmis sitä hoitamaan. Itselläni on kaksi kissaa ja tekisin mitä vain niiden hyvinvoinnin eteen. Jos otatte kissan varautukaa eläinlääkärikuluihin ja hankkikaa mahdollinen hoitopaikka jos lähdette matkoille tai sattuu jotain. Tutustukaa myös ruokintaan jotta vältytte turhilta eläinlääkärikuluilta.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

Vähän harhaanjohtava otsikko, meinasin jo tulla tänne riehumaan että mitä oikein selität (haha), mutta oikeassa olet :)

keddutytta

Ihan samaa mieltä. Surulliseksi vetää katsoa vaikka tori.fi tai keltaisen pörssin ilmoituksia, silloin kun etisimme kissaa niin monissa kerrottiin luopumisen syyksi elämäntilanteen muutos (muutto) tai allergia joka ei ollut tiedossa ennen kissan hankkimista. Kyllä kun lemmikin ottaa niin on täytynyt hyväksyä se seikka, että elämäntilanne voi muuttua ja kissa muuttaa silloin mukana. Joskus kyllä ilmoitukset tuntuvat suht ymmärrettäviltäkin, jos vanha kissa on elänyt koko ikänsä maalla ja omistaja joutuu pakosta muuttamaan kerrostaloyksiöön... olisi raastavaa riistää kissalta vapaus ja tottuisiko se ikinä asumaan kuin häkkieläin pikkukopperossa. Nekin on ihan järkyttäviä kun välillä ollaan antamassa/myymässä monta vuotta vanhoja narttukissoja jotka olisi pitänyt leikkuuttaa ajat sitten. Sitten ihmetellään leikkaamattomien kissojen käyttäytymis"häiriöitä" kun mouruavat ja kuseksivat kämpässä. Ja joissakin ilmoituksissa on vielä mukavana tehokeinona lausahdus "jos kissa ei löydä uutta kotia pian niin viedään piikille".

Vierailija

Koska jonkun mielestä kesäkissat on ok. Taas piti yks loukuttaa ja kiikuttaa kenneliin. Asutaan alueella, jossa paljon mökkejä. Kissa ei kuulu Suomen luontoon. Ei ne talvella 24/7 ulkona pärjää :( ja just noi kesäkissat sit poikii villkissoja. Huoh.

Vierailija

Tottakai elämäntilanne voi muuttua, mutta sitä varten olisi hyvä olla toinen koti varuilta kissalle tai ainakin etsiä hyvä koti tilalle. Koskaan ei tiedä mitä voi sattua, siksi on hyvä jo ennen kissan ottamista pohtia kuka kissasta huolehtii jos ei itse siihen jostain syystä pysty.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Elämäntilanne voi helposti muuttua eikä sitä aina voi ennustaa.

No jos tunnelma sen oman elämän stabiiliudesta on tuo, niin silloin ei todellakaan pidä ottaa lemmikkiä, ei missään tapauksessa. Pitää osata sitoutua siihen minkä itselleen hommaa hoivattavaksi, sellaiseen mikä ei itsekseen pärjää.

Vierailija

Jännä juttu, että ne yllättävät elämänmuuotokset, joita ei voi ennustaa tapahtuu aina siinä vaiheessa kun kssa on ohittanut sen ihanan pentuiän ja mahdolliset leikkaukset, yms. tulee eteen. Surulliseksi pistää sekin, että just yks päivä huomasin eräällä kirppispalstalla ihmisen etsivän urosta tyttökissalleen kaveriksi, jotta voisi pennuttaa :( 

Vierailija

No ei kissa nyt kovin paljon yli kahtakymmentä vuotta elä :)

Kissan olen ottanut poikani toiveesta ja ollut jo kohta kymmenen vuotta ja aion pitää loppuun asti. Täytyy sanoa että kova paikka on kun aika siitä jättää, vaikka monta kissaa olen maan poveen saatellut.

Vierailija

Monesti ne kissat on ilmaisia maatiaisia jotka otetaan hetken mielijohteesta. Meillä kolme ragdoll kissaa ja ei tulisi mieleenkään luopua niistä.

Vierailija

Aina se piikille vienti ei ole se huonoin vaihtoehto, jos kissasta pitää luopua. Mieluummin luopuisin omistani niin, kuin laittaisin ne kiertoon jonnekkin löytöeläintaloon, tms. Tietenkään tervettä eläintä ei pidä lopettaa mielivaltaisesti, mutta löytöeläintalot pursuaa kodittomia jo nyt. Ja lisää tulee joka päivä. Niin kauan kun kissan arvo on mitä on. 

ExoPol
Seuraa 
Liittynyt9.1.2015

Vierailija kirjoitti:
Elämäntilanne voi helposti muuttua eikä sitä aina voi ennustaa.

Tottakai voi muuttua, eikä elämää koskaan voi ennustaa. Mutta se ei ole minkään sortin syy hylätä kissaa. Tai kerro toki, jos mielestäsi jokin tilanne mahdollistaa sen.

Elämäntilanteet muuttuvat lapsiperheissäkin, eikä lapsiakaan hylätä näiden muutosten takia.

Ap:n kanssa täysin samaa mieltä.

Vierailija

Eräällä tutullani oli 26 vuotias maatiaiskissa. Älkää myöskään ottako rekisteröimättömiä rotukissoja, perinnöllisien vikojen ja pentutehtailun takia.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat