Kertokaa tarinoita työpaikkakiusaamisesta

Vierailija

ja miten selvisitte siitä? Vai selvisittekö? Lähditkö sinä vai kiusaaja pois? Miten muu työyhteisö asian koki? Puolustivatko? Oliko kiusaaminen työtehtävien muuttamista epämieluisimmiksi, ulkopuolelle sulkemista, juorujen levittämistä, silmätikkuna olemista. Epäasiallisia uhkailuja ja varoituisisten saamista? T, miettii yksi joka pelkää taas alkavaa työviikkoa silmät punaisina kyyneleistä.

Kommentit (1)

Vierailija

Tarina olisi pitkä, terveisiä teille jos tunnistatte joko minut tai sen paikan ..

Kaikki alkoi siitä, kun taloon tuli uusi johtaja. Hänen toimintatapansa oli kuin Asterixin Riidankylväjällä. Työntekijät vaihtuivat ripeästi ja lyhytaikaisin taisi olla puoli tuntia, vai olisko peräti puoli päivää. En tiedä, tämä on kuulopuhetta, kun mitä tulin töihin kun hän oli työvapaalla. 

Ilmapiiri oli sen verran kireä, että henkilökunta ei sanonut toisilleen huomenta, saati sitten mitään tärkeämpää työasiaa. Yhdessä työhuoneessa oli kai pitkään ollut talon Syntipukki, vaikka henkilöt olivatkin vaihtuneet.

Eräskin palaveri pidettiin, ja yhdessä niistä johtajan & hänen perheenjäsenensä kutsuma ammattiliiton edustaja syyttämässä taas siinä yhdessä huoneessa työskentelevää. Minutkin haettiin mukaan ja siinä vaiheessa alkoi kenttä kääntyä. Kaksi hyvin suorasanaista, rehellistä ja monessa liemessä keitettyä ämmää samalla puolella, ja ammattiliiton edustaja ei ehkä ihan tiennyt kupletin juonta.
Kyseessä oli työnantajana itse asiassa kaksi eri yhdistystä, joista toisessa ei periaatteessa muuta suurempaa ongelmaa ollut kuin se johtaja. Toisessa olisi sitten kaikki sekaisin ja vaikka hallitus oli toisinaan peräti täysilukuisena kokouksessa, se porukka ei saanut mitään järjellistä aikaan. 

Selviytymiskeinoja olivat vertaistuki - ja sitä siinä puljussa riitti, kun niitä karkoitettuja työntekijöitä oli kymmeniä - sekä oma päiväkirjanpito. Ehdotankin kaikille kiusatuksi joutuneille päiväkirjan pitämistä tapahtumista kahdesta syystä. Ensinnäkin asiat ovat poissa mielestä kun ovat kirjoissa ja kansissa eikä niitä tarvitse kelata omassa päässään, ja toiseksi on todisteet sitten jos ollaan oikeuteen saakka menossa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat