Mikä mielialalääke aiheuttaa vähiten sivuoireita?

Vierailija

Pää hajoo tähän ainaiseen ahdistukseen. Mikä olisi hyvä ja vähiten sivuoireita aiheuttava lääke. Ei sais myöskään aiheuttaa riippuvuutta.

Sivut

Kommentit (16)

Vierailija

Mulla menee Cipralex masennukseen. Käytetään myös ahdistuksen hoitoon. Seksuaaliset halut ovat menneet lääkityksen mukana nollaan, mutta eipä se minua juuri haittaa.

Et sä muuten sitä lääkettä noin vain saa, lääkäri sen reseptin kirjoittaa.

Vierailija

Kaikki aiheuttaa mutta niin myös ahdistus ja masennus.Efexor on nopeatehoinen ja tehokas.Joillekin sopii paremmin kuin toisille,mutta sama kaikissa muelialalääkkeissä.

Vierailija

Varmaan ymmärrät että on ihan turha huudella apua täällä, kun lääkäri kuitenkin päättää siitä, minkälaista lääkettä tarvitset. Toki sinulla voi olla mahdollisuus vaikuttaa asiaan, mutta aika vähäisessä määrin, koska eri lääkkeet vaikuttavat eri tavalla elimistössä.

Ja koska ihmiset eivät ole koneita vaan yksilöitä, on lääkkeen vaikutus erilainen jokaisen kohdalla. Vaikka kukaan täällä ei ilmoittaisi saaneensa oireita jostain tietystä lääkeaineesta, ei se silti tarkoita, ettetkö juuri sinä voisi saada. Lääkärin kanssa voi keskustella niistä haittavaikutuksistakin, ja jos johonkin hänen ehdottamaansa lääkkeeseen liittyy yleisiä haittoja, hänen kyllä pitäisi kertoa sinulle niistä. Samoin voit itse toivoa, ettei sinulle määrättäisi jotain lääkettä, joka aiheuttaa muita lääkkeitä enemmän tietynlaisia haittavaikutuksia, joita et halua.

Kuten sanottu, keskustele lääkärin kanssa tilanteestasi. Täällä huutelusta ei ole mitään hyötyä, ellet sitten ole ostamassa lääkkeitäsi kadulta, ja siinäkin tapauksessa tämä palsta on siihen väärä foorumi.

Vierailija

Aurorix/Moclobemid. Ei mitään sivuvaikutuksia alun lievää päänsärkyä lukuunottamatta. Tosin ei sillä paljon mitään positiivisiakaan vaikutuksia ole ollut. Olen tota Aurorixia syönyt nyt muutaman kuukauden, ja ajattelin seuraavaksi pyytää Voxraa, se vaikuttaa toiseksi parhaalta vaihtoehdolta.

Trisykliset masennuslääkkeet ja SSRI:t ovat niitä pahimpia sivuvaikutusten suhteen, mutta toki kaikki reagoivat kaikkiin lääkeisiin yksilöllisesti eikä kaikille todellakaan tule kaikkia kamaluuksia mitä siellä pakkausselosteessa on lueteltu, joten niitäkin voi testeilla ihan rauhassa. Jos ihan kauheita haittavaikutuksia tulee, sen voi aina lopettaa ja siirtyä johonkin muuhun.

Ja myös muille kommentoijille tiedoksi, että kyllä etenkin mielenterveyspotilailla on oikeus itse ottaa selvää erilaisista lääkevaihtoehdoista ja pyytää siltä lääkärilta jotain tiettyä lääkettä. Ei tietenkään ole itsestäänselvyys, että saat sen pyytämäsi lääkkeen, mutta aina voit kysyä ja kertoa lääkärille, miksi haluaisit koittaa juuri sitä, ja hyvä lääkäri kuuntelee ja oikeasti miettii, voisiko kyseinen lääke mitenkään sopia tilanteeseesi. Moni pelkää sivuvaikutuksia ja niistä peloista saa ja pitääkin keskustella sen ammattilaisen kanssa, ja tehdä yhteistyötä sen oikean hoidon löytämiseksi.

Olen itse viime aikoina ollut oma-aloitteinen hoitoni suhteen, ja se on todellakin kannattanut. Jos et mene sinne lääkäriin tietoisena niistä monista mahdollisista lääkityksistä ja niiden vaikutuksista, niin sulle todennäköisesti vaan lätkäistään kouraan joku random SSRI -resepti eikä sivuvaikutuksista paljon puhuta. Jos taas olet ottanut asiasta selvää ja haluat olla aktiivisesti mukana hoitoosi liittyvissä päätöksissä, voitte sen yhteistyön ansiosta päästä lääkärin kanssa paljon tavallista nopeammin molempia miellyttäviin ratkaisuihin.

Vierailija

Kokeilemalla vain voi löytää sopivan. Yleisimmistä tietenkin aloitetaan etsiminen. Toisille sopiva lääke löytyy heti ja toiset kokeilevat useita. Ikä, paino, aineenvaihdunta, muut lääkitykset ja sairaudet vaikuttavat lääkkeiden toimivuuteen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Efexor aiheuttaa järkyttävät oireet, jos sen yrittää lopettaa. :(

Toisaalta miten pahat oireet on siinä vaiheessa kun saa reseptin tuollaiseen lääkkeeseen?

Vierailija

Onhan tuo vähän typerää kysellä että mikä mielialalääke olisi vähiten sivuvaikutuksia aiheuttava. Varmaankin tarkoituksena aloittajalla on se, että hän menisi 'shoppailemaan lääkkeitä' esimerkiksi työterveyslääkäriltä jonka on havainnut kirjoittavan sitä lääkettä mitä asiakas pyytää.

Totuus on kuitenkin sellainen, että noita lääkkeitä on kymmenittäin, ja varmaan yleisintä tai parhaiten siedettyä lääkäri määrää ensimmäisenä ja sitten tarkkailee miten se vaikuttaa. Jos ei toimi tai tulee haittavaikutuksia niin sitten kokeillaan jotain muuta. Sen joutuu yksilöllisesti etsimään mikä toimii, ja mikä toimii jollain toisella, niin ei ole sanottua että se olisi hyvä toiselle. Eli ei kannata netissä tai kavereilta kysellä mitä lääkettä pitäisi ottaa.

Sen verran varoitan että jos vaikka työterveyslääkäriltä haet lääkkeitä joiden määräämiseen suositellaan psykiatrian erikoislääkärin konsultaatiota, niin seurantaa ei välttämättä ole siinä määrin kuin psykiatrilla käydessä. Osa noista lääkkeistä voi aiheuttaa mm. sydämen toiminnan muutoksia ja ennen niiden määräämistä otetaan EKG että selviää voiko sellaista lääkettä ylipäätään aloittaa jossa riski sydänkohtaukseen on joitakin sairauksia potevilla. Ja siksi toisekseen, osa lääkkeistä voi aiheuttaa henkilölle jolla ei ole kaksisuuntaista mielialahäiriötä, maanisen kohtauksen jos ei olla tarkkana niiden määräämisessä.

Suosittelen että menet lääkäriin etkä kysele netissä.

Vierailija

Mulla Duloxetinesta ei ole tullut mitään. Riippuvuudesta en tiedä kun luultavasti mulla loppuelämän lääke. Auttanut ahdistukseen, sos. tilanteiden pelkoon ja masennukseen.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat