Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Teetkö ruokia valmiiksi pakkaseen?

Vierailija
17.01.2016 |

Meillä on hyvä ja tilava pakastin. Käytän sitä erittäin paljon. Sen sisällä on marjojen ja jäätelöiden lisäksi esim tarjouksesta ostettuja lihoja, omatekemää pullaa raakapakasteena, hilloja, mehuja, leipää, kalaa, mutta myös valmiita ruokia rasioissa, esim: kasvissosekeittoa, lasagnea, kaalilaatikkoa, nakkikeittoa ja kanaviillokkia.
Kiireisen arjen keskellä ei tarvitse kuin muistaa aamulla ottaa sulamaan rasian iltapäiväksi ja ruokaongelma on ratkaistu!
Tänään tein esimerkiksi reilusti riisiä ja kanaviillokkia lounaaksi. Söimme koko perhe siitä ja loput kanakastikkeet pakastin myöhempää käyttöä varten.
Kyllä pakastin on joka emännän suuri arjen apuri!

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakastimen kun kerran hommaa, sen jälkeen se maksaa itsensä takaisin, moninkertaisesti!

Vierailija
2/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen. Ruuista jää aina 1-2 annosta pakkaseen joita sitten syödään lounaaksi tai opiskelijatyttö hakee itselleen. Tai jos on iso lihapala teen siitä pataruuan ja pakastan osan, jauhelihakastiketta teen aina paljon ja loput pakkaseen joko seuraavaa syöntikertaa varten tai vaikka pizzaan.

Jos jääkaapin pohjalle uhkaa jäädä juureksia nahistumaan teen sosekeittoja ja pakastan valmiina annoksina. Vaikka olisi vain pari perunaa, yrttejä, sipulia ja valkosipulia niistäkin saa maistuvan keiton. Usein myös "jatkojalostan" ylijäämiä, esim päivän ruuista ylijääneet uunijuurekset kiehautan sosekeitoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Vierailija
4/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Koiralle teen valmiita annospusseja, en muuten.

Vierailija
5/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Teen! Yksin asuvana opiskelijana todella kätevää tehdä pari kertaa viikossa kunnon satsi ruokaa (esim. blognesekastiketta tekee samalla vaivalla tupla-annoksen) ja laittaa osa ruuasta pakkaseen. Kiireisinä / köyhinä viikkoina ei tarvitse kokkailla ollenkaan, kun pakastimesta löytyy ruokaa. 

Vierailija
6/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai käytän. Viikonloppuisin teen Ikean ison metallisen uunivuoan täyteen liha-tai kanamakaronilaatikkoa, tai ison kattilan keittoa, tulee monta purkkia pakkaseen. Lisäksi leivon pakkaseen sämpylöitä, pullaa, leipää ym. Mies ostaa aina tarjouksesta lihaa ja käsittelee ne pakastinta varten: suikaleet, valmiit pihvit jne. Ostaa tarjouksesta myös makkaraa ja nakkeja pakkaseen. Helpottaa arkea kummasti ja säästää kukkaroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Koiralle teen valmiita annospusseja, en muuten.

No älkää nyt viitsikö väittää että pakastaminenkin on niin wt-touhua, että...

Vierailija
8/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Kerrotko, miten se pakastin auttaa.

Otetaan esimerkki, että tarvitsen ruokaan 400g jauhelihaa, hinta n. 3e. Ostankin kaksi rasiaa yht. 6e, josta laitan toisen pakastimeen. Tuo pakastinannos vie viikkobudjetista sen 3e, joka sitten on "säästöä" seuraavalta viikolta, mutta pois tältä viikolta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tee. Meillä on pakkasessa lihaa, kanaa, marjoja mutta ei valmista ruokaa.

Arvostan ruokaa niin korkealle että meillä ei samaa syödä koskaan kahta päivää.

Jos ruokaa jää, otan mukaan seuraavaksi päiväksi lounaalle, yleensä ei jää.

Jos teen esim pataruuan, laitan sen aamulla uuniin ja on valmis kun tulen töistä.

Teen itse kastikkeita ja näiden pohjia on pakkasessa mutta selkeää sulatetaan ja pöytään ruokia ei ole.

Vierailija
10/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Ei se pakastin ole mikään apu ellei sinne ilmaannu tavaraa ilmaiseksi esim. marjoja ja sieniä. Toki jos saa jostain supertarjouksesta vaikkapa lihaa niin pientä säästöä syntyy. Mutta jonkin viikon budjetissa nekin pakkaseen ostetut lihat näkyvät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Ei se pakastin ole mikään apu ellei sinne ilmaannu tavaraa ilmaiseksi esim. marjoja ja sieniä. Toki jos saa jostain supertarjouksesta vaikkapa lihaa niin pientä säästöä syntyy. Mutta jonkin viikon budjetissa nekin pakkaseen ostetut lihat näkyvät.

Suuren määrän valmistaminen tulee SUHTEELLISESTI halvemmaksi.

Esim: jauheliha 700g on 4.50€ ja jauheliha 250g on 2.50.

Lisäksi kaikki ruoka tulee käytettyä eikä päädy roskiin.

Vierailija
12/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Ei se pakastin ole mikään apu ellei sinne ilmaannu tavaraa ilmaiseksi esim. marjoja ja sieniä. Toki jos saa jostain supertarjouksesta vaikkapa lihaa niin pientä säästöä syntyy. Mutta jonkin viikon budjetissa nekin pakkaseen ostetut lihat näkyvät.

Suuren määrän valmistaminen tulee SUHTEELLISESTI halvemmaksi.

Esim: jauheliha 700g on 4.50€ ja jauheliha 250g on 2.50.

Lisäksi kaikki ruoka tulee käytettyä eikä päädy roskiin.

Tätä ei nuo lahjattomat kaikki ymmärrä, minkäs teet, mutta aina ei voi voittaa. Ei edes jokakerran.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
17.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen isoja satseja laatikoita pakkaseen. Halvaksi tulee, eikä tartte käydä kaupassa aikoihin. Säästän pitkän pennin heräteostoksissa. Teen tasavertaisesti vaimoni kanssa tavallista kotiruokaa.

Vierailija
14/18 |
18.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Koiralle teen valmiita annospusseja, en muuten.

No älkää nyt viitsikö väittää että pakastaminenkin on niin wt-touhua, että...

No en väitäkään, on meillä esim. mustikoita ja mansikoita siellä, mutta meille ihmisille teen ruokaa niin että sitä on yhdeksi tai kahdeksi kerraksi. Koira syö kuitenkin niin pieniä annoksia että kun keitän kattilallisen riisiä siitä riittää viikoksi, osa siis menee pakkaseen valmiiksi lihaan sekoitetuiksi annoksiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
18.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Joku kehtasi epäillä tuota 70€ viikkobudjettia. Pakastin on meillä siihen taikasana.

Kerrotko, miten se pakastin auttaa.

Otetaan esimerkki, että tarvitsen ruokaan 400g jauhelihaa, hinta n. 3e. Ostankin kaksi rasiaa yht. 6e, josta laitan toisen pakastimeen. Tuo pakastinannos vie viikkobudjetista sen 3e, joka sitten on "säästöä" seuraavalta viikolta, mutta pois tältä viikolta.

Jauhelihaa ostetaan pakastimeen VAIN TARJOUKSESTA, kun sitä saa normaalia halvemmalla. Myös päiväystuotteista marinoimattomat lihat sopivat hyvin pakastettaviksi. Esimerkiksi juustoa saa 6 €/kg, ja kun sen pakastaa raasteena, raasteen hinta on 6€/ kg, kun tuoreena kaupasta ostettuna voi olla 12€/kg.

Pakastimeen voi ostaa esimerkiksi jotain possunlapaa, jota myydään isoissa erissä 3 €/ kg, mutta pienempien palojen hinta on vähintään kaksinkertainen.

Toinen säästö tulee siitä, että käydään kaupassa harvemmin. Polttoainekulun säästö, jos on pitkä matka ja heräteostosten jääminen vähemmälle. 

Pakastimeen voi laittaa myös itse poimittua ja pyydettyä. Paljonko maksaakaan mustikkakilo pakastettuna? Itse poimittuna vähemmän, ja lisäksi saa hyötyliikuntaa ja raikasta ilmaa.

Säästöä tulee siinäkin, että työläitä ja pitkän kypsymisajan vaativia ruokia voi tehdä isompia eriä. Esimerkkinä vaikka lasagne ja karjalanpaisti, joiden kypsentäminen vie energiaa aika paljon, mutta samalla sähköllä tai leivinuunin lämmityksellä kypsyy isompikin satsi.

Vierailija
16/18 |
18.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iso säästö voi tulla siitäkin, että ruokaa ei mene hukkaan. Pakastimeen voi laittaa vaikka yhden annoksen, jnka syö sitten kun ei viitsi / ehdi / välitä laittaa mitään ruokaa, ja sellaisen jonka parasta ennen-päiväys alkaa olla käsillä eikä sitä ehdi valmistaa ja syödä.

Vierailija
17/18 |
18.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tossukkamiestä varten pakkanen on kyllä yliveto. Jos lähdet jonnekin, ruoka-annos vain sulamaan tai mikroon. Säästyy siltä ikuiselta kananmunien paistolta ja sämpylän muruilta, jonka jälkeen saat siivota koko keittiön ja latoa vedessä ja rasvassa lilluvat "viiden päivän tiskit" altaasta koneeseen.

Vierailija
18/18 |
18.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

En varsinaisesti harrasta mitään pakastimen täyttö -kokkausta, mutta esim kiusauksia ja makaronilaatikkoa tehdään aina iso vuoka, syödään 2 kertaa ja 3. pakkaseen. Samoin kaikki vähintään 1 annoksen kokoiset jämät pakastetaan, juurikin kiirepäiviä varten.

Enempi säilön marjoja ja tarjouslihaa/-kalaa.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän yksi