Wilma Murto kenties kaikkien aikojen suomalaiskyky!

Vierailija

Olen Wilman uraa jo jonkin aikaa seuraillut ja ollut täysin varma, että hänestä tulee vielä kansainvälinen tähti. Nyt näyttää siltä, että hän on lajinsa huipulla hieman etuajassa, sillä tyttö on vasta 17 vuotias ja on vain kuukausien tai kenties päivien kysymys, koska menee rikki 19 vuotiaiden, eli kaksi vuotta vanhempien maailmanennätys!

Hieman rupesi ärsyttämään loppuvuodesta se valtava somehehkutus, jonka Alisa Vainion maraton tulos sai aikaan jopa täälläkin. Kaikki se hehkutus vain siksi, koska Alisa alitti olympiarajan, mutta ei ikänsä puolesta pääse olympialaisiin. Se oli juuri sopivanlainen täky tuulipukukansalle ja valtaisa hehkutus oli valmis alkamaan. Se tulos oli vuoden 2015 maailman ranking tilastoissa sijalla 224! Aiemmin kesällä Kalevan kisoissa hänen juoksemansa kympin tuloskin oli suhteessa paljon kovempi, mutta jäi lähes tyystin vaille mediahuomiota.

Viikko sitten Wilma hyppäsi uuden 19 ja 22 vuotiaiden Suomen ennätyksen 450 ja kokeili jo uutta 19 maailmanennätystä joka ei silloin vielä mennyt. Tuo tulos meni tämän vuoden NAISTEN maailmanrankingissa sijalle 7 ja olisi viimevuoden tilastoissakin ollut sijalla 25. Eli aika monta luokkaa kovempi kuin Alisan tulos, mutta jäi lähes tyystin vaille median huomiota ja tuulareitten somehehkutuksia. Nyt sitten tänään meni jo 455, saas nähdä herääkö media kunnolla vieläkään.

Alisa Vainio on valtava lahjakkuus hänkin ja todellinen multitalentti, mutta ei yleisurheilijana yhtä suuri lupaus, kuin häntä vuoden nuorempi Wilma Murto, joka tulee jo ensi kesän olympialaisissa taistelemaan tosissaan finaalipaikasta ja siis niukinnaukin 18 vuotiaana!

Kommentit (2)

Vierailija

Ans kattoo nyt. 

Onhan niitä keissejä eri lajeissa kun nuorena kehittyy vertaisiaan nopeammin, mutta sitten kehitys tyssää eikä aikuisten tasolla tule enää kummempaa menestystä. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ans kattoo nyt. 

Onhan niitä keissejä eri lajeissa kun nuorena kehittyy vertaisiaan nopeammin, mutta sitten kehitys tyssää eikä aikuisten tasolla tule enää kummempaa menestystä. 

On toki ja Suomessa aivan liian monta, mutta siihen Alisan tuloksen hehkutukseen verrattuna tuota Wilman tulosta pitäisi hehkuttaa sata kertaa enemmän, mutta eihän media ja tuulipukukansa innostu, kun ei ole sopivanlaista tarinaa kerrottavana. Alisan YO-kirjoitusten paineiden purkamisen välipalana juoksema elämänsä ensimmäinen maraton ja olympiarajan rikkoutuminen ja olympiaoikeuden evääminen iän vuoksi oli juuri oikeanlainen tarina joka uppoaa lajia tuntemattomaan tuulipukukansaan kuin häkä ja niinhän se upposikin.

Ari Paunonen on kenties kaikkien aikojen suurin hukattu yleisurheilukyky Suomessa. Arin 19 vuotiaana juoksema 3000 metrin miesten Suomen ennätys on kestänyt rikkomattomana jo kohta 40 vuotta. Ei sitä pystynyt alittamaan edes Lasse Viren huippuvuosinaan, vaikka käsiajanotolla rinnalle pääsikin.

Toivottavasti näiden kahden lahjakkaan nuoren tytön alle kaksikymppisenä tekemät ennätykset eivät jää heidän parhaiksi tuloksiksi, kuten Ari Paunoselle kävi, vaan pystyvät kehittymään vielä aikuisinakin.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat