Vierailija

Täysimetetulle vauvalle aloitettiin kiinteät 5kk iässä kun painokäyrä laskeva. Nyt annan lounaaksi ja n 18.30 kiinteitä. On tosi kiinnostunut ruuasta ja varmaan söisi innolla paljon useammin. Toisaalta herklävatsainen atooppisen oloinen: tulee taiveihottumia ja mm maissista luumusta perunasta itkuja. Hyvin aopinut vaan bataatti ja kesäkurpitsa. Päärymä ok vaikka posket alkaa vähän punottaa. Enempiä vielä kokeiltukaan.
Tänään lounaaksi ensin pikkulautasellisen bataattikedäkurpitsaa ja sen päälle innolla vielä päärynäpurkillisen, siis tosi paljon! Yöllä imetin monta kertaa ja päivällä niin paljon kuin haluaa.
Lisäisittekö ruokakertoja? Olisin mieluusti täysimettänyt puoli vuotta ettei olisi noita ihottumia jne niin tullut mutta nyt tuntuu että tahtoo ruokaa...monta kertaa pv syöttäisitte? Mitä, kun herkästi oireilee? Epävarma, vaikkei kyseessä edes eka lapsi:)

Kommentit (13)

Vierailija

Meillä oli ensimmäinen allergiatapaus. Kävimme hänen kanssaan yksityisellä lasten allergioihin erikoistuneella lääkärillä. Kun meille tuli toinen lapsi (2011), suositteli hän meille että tämän toisen kohdalla kannattaa kiinteät aloittaa 4 kk iässä. Koska nykykäsityksen mukaan allergiaan taipuvaisilla lapsilla se 6 kk imetys saattaa itse asiassa edesauttaa allergioiden ilmentymistä. Joten ehdottomasti annat ruokaa.

Vierailija

Eli olet nyt 2vkon aikana antanut pikaisesti laskien 6 eri kiinteätä ainesta äidinmaidon lisäksi?

Miksi noin kova kiire? itse olisin tuossa vaiheessa kokeillut max3 kiinteätä ja varsinkin jos tuntuu jostakin oireilevan iho-oirein niin jarruttaisin vauhtia ihan kunnolla, pian olet, ellet jo ole, ihan ulalla siitä oireileeko vauvan iho nimenomaan jostakin kiinteästä mitä olet antanut vaiko sinun omiin syömisiisi.

Yhtä ainesta muutamana päivänä kunnes seuraava jne. Ja äm tosiaankin pääasiallisena ravintona 1v ikään saakka.

Omani olivat 6kk3vkoa pelkällä äidinmaidolla ja bataatti oli ensimmäinen kiinteä, sen jälk lihatiskiltä ostamani kanan rintafile, persikka  sekä parsakaali, lohi ja ruusunmarja. Yösyömisen esikoinen lopetti tasan 6kk iässä ja kuopus jo aiemmin eli 4,5kk iässä, päivä/ilta-aikaan imetyskertoja tuli n.6-8kpl. Äm oli siis ainoa maito 1v1kk saakka jonka jälk luomumaitoa mutta myös äidinmaitoa edelleen. Hapanmaitotuotteista aloitettiin maustamattomalla luomujogurtilla ja raejuustolla hieman päälle 10kk iässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Meillä lääkäri suositteli kiinteiden aloittamista 4 kk iässä enkä jaksanut mitään erityissysteemejä. Ekan kerran banaania, toisella perunaa, kolmannella joku pilttihedelmä jne. 2 vko ainaka kokeiltiin varmaan 10 eri ruoka-ainetta mustikasta bataattiin. Lääkärin mukaan vauvan iho on sen 4 kk aikana ehtinyt oireilemaan minun syömisiini moneen kertaan, joten niitä ei enää kannata hysteerisenä tarkkailla. Äidinmaito pääasiallisena ravinnonlähteenä 1v ikään asti edistää nykytutkimusten mukaan lasten allergisoitumista, meille sanottiin, että 9kk iässä lapsi saa syödä ihan samaa ruokaa kuin muukin perhe.

Vierailija

Olen antanut yhtä useamman päivän. Luumua ja maissia lokeilin ja ollut heti antamatta kun tuli itkuja. Pääasiassa siis nyt ÄM, bataattia ja kesäkurpitsaa. Päärynää jonkin verran. ap

Vierailija

Ei se täysimetys ihottumilta suojaa, elä turhia murehdi. Pieni lapsi vasta totuttelee ruokiin ja pienet punoitukset ja vatsaitkut voivat olla ohimeneviä, joten ei kannata hirmu kärkkäästi ruokavaliota rajata ja jos jotain jättääkin hetkeksi pois, niin kannattaa jonkin ajan päästä kokeilla uudestaan ja katsoa joko keho sietää ja osaa käsitellä ko. ruoka-ainetta. Pienet satunnaiset helahtelut ovat ok, mutta jos alkaa jonkin tietyn ruoka-aineen syömisen aikana punoittamaan tai tulee aina samoja iho-oireita, niin sitten kannattaa käydä allergialääkärillä.

Sinuna antaisin lapselle niitä hyväksi havaittuja ruokia ja lisäisin ruokavalioon esim. riisivellin. Vatsaoireita/itkuisuutta voi vähentää sekin että jakaa ruoka-annoksia pienemmiksi ja antaa useamman kerran päivässä, eikä anna vauvan ähtää itseään tupaten täyteen. Elimistö on vielä herkkä ja suolisto kehittyy, eikä aikuisellekaan tule hyvä olo ähtämisestä. :)

Vierailija

Mitäköhän ravinnollista arvoa on jollakin riisivellillä??? ei yhtikäs mitään, päinvastoin, lehmänmaitopohjaista nestettä täysin ravinneköyhällä riisillä jota sitäkin vain hitusen seassa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Mitäköhän ravinnollista arvoa on jollakin riisivellillä??? ei yhtikäs mitään, päinvastoin, lehmänmaitopohjaista nestettä täysin ravinneköyhällä riisillä jota sitäkin vain hitusen seassa.

Njaa, riisivellejäkin on erilaisia ja se nyt sattuu olemaan aika vastaystävällinen ruoka-aine pikkuvauvalle. Ei sitä riisivelliä tarvitse koko loppuikää imeä, mutta tähän syssyyn ottaisin riisivellin mukaan, koska a) siinä on kuitenkin yksi uusi ruoka-aine ja b) ruokaohjelmistoon saa _vellin_, jonka voi sitten jonkin ajan päästä vaihtaa muuksi viljavelliksi, kun on tullut rutiini mm. vellitutista syömiseen. Toki mikään pakko ei ole, siksi kerroinkin mitä itse tekisin (kokemusta myös vaikeasti allergisesta, iho- ja mahakipuja itkeneestä lapsesta).

Vierailija

Älä anna mitään hedelmäsoseita, varsinkin kun näytät käyttävän täysin ravinneköyhiä purkkiruokia. Niissä ei ole mitään, mikä edistäisi lapsen kasvua.

Anna enemmän kasvissoseita ja kokeile vaikka avacadoa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Älä anna mitään hedelmäsoseita, varsinkin kun näytät käyttävän täysin ravinneköyhiä purkkiruokia. Niissä ei ole mitään, mikä edistäisi lapsen kasvua.

Anna enemmän kasvissoseita ja kokeile vaikka avacadoa.

Ja lihaahan voi myös alkaa kokeilemaan puolen vuoden jälkeen.

Vierailija

Purkista kotona vaan päärynää, muuten itse tehtyä. Avokadosta tuli isommalle aikanaan allergisia oireita ja neuvolan täti sanoi että onkin hyvin allergisoiva. ap

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla