Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Te, jotka ette kiskaan anna mitään tietoja itsestänne nettiin, ette salli kuvienne julkaisua nimellä ettekä ilman, mihin vedätte rajan? Onko teillä nettipankkitunnukset? Ettekö osta mitään netistä? Miten hoidatte vakuutukset, lehtitilaukset, matkavaraukset, lentojen check-in, työpaikkahakemukset jne? Entä millaisia sähköpostiosoitteita käytätte vai ettekö halua niitäkään?
Onko lähipiirissä oikeita tapauksia, jossa identiteetti olisi varastettu tai kuvia päätynyt jonnekin kyseenalaisille sivuille?
Vaikea kuvitella omaa elämää ilman mitään nettiin rekisteröintiä ja esim omalla alalla yleensä kaikki työnhaku tapahtuu netissä. Kollega joka ei ole Linkedin:ssä on oudompi kuin normaali perus cv:nsa siellä jakava. Lisäksi työnhakuohjeissa suositellaan aktivisuutta ja näkyvyyttä ja järki kädessä tietojen ja kuvien julkaisua.

Kommentit (6)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Entä asunnonmyynti, saako asuntonne esitellä netissä?

Meillä myytiin vasta kun olimme muuttaneet pois, eli ei ollut mitään henkilökohtaista tavaraa esillä.

Vierailija

Nettipankin osalta riski on pakko ottaa. Pitää huolehtia, että tietoturvaohjelmat ja muut pelit ovat kunnossa, ja pitää myös tietokoneensa turvallisena päivittämällä ohjelmistoja. Ei kannata surffailla epämääräisillä sivuilla.

Lähipiirissä tiedän tapauksen, että on otettu kuvia luvatta käyttöön netistä. Lisäksi omat yhteystietoni ovat muistaakseni neljä kertaa joutuneet väärään paikkaan ilman omaa syytäni.

Vierailija

Entä nettipankin sovellus puhelimessa?
Onko turvallisempi ja kuinka paljon?

Minulla on
- nettipankki + sovellus.
- Kanta.fi
- Muutkin terveysaseman nettiasioinnit.
- kortilla olen matkoja varannut netistä
- verkkokauppoja käyttänyt

Ei julkista fb-tiliä omalla nimellä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla