Lapsi ei halua isälleen

Vierailija

7-vuotias lapsi ei halua enää mennä isälleen yöksi. Olemme eronneet ajat sitten ja homma on toiminut jokseenkin hyvin siten, että lapset ovat joka toinen viikko pidennetyn viikonlopun isällä. Nyt kun vuosia on mennyt, kukaan lapsista ei enää halua sinne, mutta tämä 7-vuotias erityisesti oireilee.
Isälle sopii, että lapset eivät enää kävisi siellä, mutta haluaisin, että isä jotenkin pysyisi heidän elämässään. Miten tässä pitäisi toimia?

Kommentit (7)

Vierailija

Lopetatte yökyläilyt. Isä vieköön lapsia vaikka harrastuksiin. Ihan oikeasti, lasten oireilu kuulostaa ikävältä ja sinun velvollisuus on kuunnella lapsia. 

Vierailija

Voisiko isä käydä kylässä kuitenkin? Ymmärrän kyllä että reissaaminen ei kaikkia lapsia huvita. Ehkä käyntejä voisi ainakin harventaa.

Vierailija

Tarkennan vielä, että isä asuu alle kilometrin päässä, eivätkä joudu reissaamaan ja kaikki kaverit on lähellä. Silti mietin tuota, kun nuorin niin tiukasti sanoo, ettei halua mennä ja itkee iltaisin ja soittaa kotiin. Lisäksi on joka päivä myös isän luona ollessaan luonani useamman tunnin. Kaipa noista käynneistä olisi jo sama luopua? Kun kukaan ei niitä halua (ei isäkään) ja lapset eivät halua mennä.

Vierailija

Jos isä ei välttämättä halua lapsia kylään, eivätkä lapset halua käydä siellä, en veisi väkisin. Soittaisin ajan perheneuvolaan, lapset ja sinäkin saisitte tukea asiaan ja lapsille voisi selventää tilannetta, koska varmastihan tuo lapsiakin loukkaa kun läheinen aikuinen ei ole kiinnostunut.

Vierailija

Miksi et kuuntelisi lapsiasi, jos kuuntelisit, tietäisit syyn, miksi eivät halua. Ei heidän ole pakko, etenkään, jos isäkään ei välitä. Siinähän jo syitä. Isä voi pysyä elämässä ilman, että on pakko olla isällä pitkitetysti jokatoinenvkloppu.

Keskustelkaa, ensin lapsiesi kanssa, sitten vielä isäkin mukana.

Vierailija

Kiitos kommenteista. Olen ajatellut, että lasten ja isän suhde heikkenee, kun tapaavat niin vähän. Ja niinhän se on tehnytkin. Erosta on nyt 6 vuotta, eikä kukaan enää halua mennä sinne. En tälle varmaan mitään voi.

Lapset ovat kyllä kertoneet, että syy on isän uusi vaimo, joka ei pidä lapsista. Mököttää ja käyttäytyy huonosti. Isä kyllä tietää tämän, mutta ei halukas tekemään asialle mitään, paitsi sen, että lapset ovat vain minulla. Kaipa näin on sitten tehtävä, kiitos tuesta!

t. ap

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat