Mitä tehdä kun lähivanhempi kieltäytyy ottamasta lasta luokseen silloin kun on sovittu?

Vierailija

Tässä on nyt vuosikausia väännetty miehen ex-rouvan kanssa. Hän on useamman kerran vaan ilmoittanut, ettei ole kotona silloin kun lapsen on määrä palata hänen luoksensa. Tähän asti olemme saaneet asian aina järjestettyä. Nyt tilanne on se, että olemme lähdössä joulun jälkeen matkalle ja hän on ilmoittanut, ettei suostu ottamaan lasta luoksensa. Matka on varattu jo viime keväänä ja myös maksettu. Lapsen äiti on tiennyt tästä kesästä saakka. Hän on nyt suivaantunut meille tästä matkasta, ilmeisesti. On olemassa tarkat sopimukset, joiden mukaan tämä joulukin menee, eli lapsi on meillä joulun ja tapanina palaa äidilleen. Mitä tässä nyt pitäisi tehdä?

Sivut

Kommentit (123)

Vierailija

Lapsen lähivanhemman pitäisi  tässä tapauksessa olla isä. Eiköhän lähivanhemman yhteistyökyvyttömyys ole riittävä perusta. Kannattaa ottaa yhteyttä lastenvalvojaan.

Vierailija

Oman kokemukseni mukaan tälle ei voi tehdä mitään, oli sitten kyseessä lähi- tai etävanhempi. Sellaista lakiin kirjattua velvollisuutta ei ole, että pitäisi ottaa lapsi vastaan. Toki tässä voi olla peruste sitten hakea huoltajuuteen muutoksia.

Vierailija

Kuulostaa ihan käsittämättömältä. Jos matka peruuntuu, kun lähivanhempi ei suostu ottamaan lasta luokseen vaikka niin on sovittu ja tästä aiheutuu etävanhemmalle taloudellista vahinkoa, on teillä oileus hakea korvausta lähivanhemmalta. Eri asia tietenkin on, että kannattaako sellaisen summan takia lähteä oikeuteen riitelemään.

Ei tulisi itselle mieleenkään lähivanhemapana kieltäytyä ottamasta lasta vastaan. Hän voi milloin tahansa tulla omaan kotiinsa, vaikka ei olisi se päivä mistä on sovittu. Myös etävanhempi (isä) ottaa lapsen aina avosylin vastaan, ei tarvitse tapella päivistä. Toinen lapsistamme alkoi noin vuosi eron jälkeen pelkäämään, että isä ja äiti haluaa erota myös hänestä. Olisi varmasti tuntunut lapsesta todella kamalalta, jos me vanhemmat olisimme tapelleet siitä, että kumpikaan ei voi / halua häntä kotiinsa tiettynä päivänä :( Toivottavasti lapsen äiti riitelee asiasta lapsen isän kanssa eikä lapsi joudu kuuntelemaan vierestä.

Vierailija

Asian vieminen oikeuteen on liian hidas prosessi tätä matkaa ajatellen. Enää ei saada matkasta rahoja takaisin, eikä muutenkaan tekisi mieli perua.
Ap

Vierailija

No jousto on tietysti ymmärrettävää, mutta jos matkalle lähtiessä ei ota vastaan niin eihän siinä auta kuin viedä lapsi sossun hoiviin. Omaa oksaa sahaa.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Oman kokemukseni mukaan tälle ei voi tehdä mitään, oli sitten kyseessä lähi- tai etävanhempi. Sellaista lakiin kirjattua velvollisuutta ei ole, että pitäisi ottaa lapsi vastaan. Toki tässä voi olla peruste sitten hakea huoltajuuteen muutoksia.
Oot ihan pihalla! Lähivanhemman on aina otettava lapsi luokseen, muuten se on heitteillepano. Etällä taas ei ole velvollisuutta.

Vierailija

jos vastaavaa ongelmaa on ollut jo aikaisemmin, niin miksi ihmeessä kerrotte matkasta lähivanhemmalle? Miksi ette alunperin ehdottaneet, ettö lapsi lähtee mukaan reissuun?

Jos kerran tällaisia ongelmia on, niin teillä pitää olla varapaikka, jos palauttaminen  viiveellä ei onnistu. Eli paikka, mihin viette lapsen silloin kun tapaaminen loppuu, mutta lähivanhempi ei ota vastaan.

Anteeksi nyt, mutta tuntuu kamalalta lapsen takia - kumpikaan vanhemmista ei halua häntä, joulun iso ongelma :( Koska näinhän se on, lapsi on iso pelinappula vanhempien välillä - toiset ovat varanneet matkan ja toinen hankaloittaa sitä aikataulumuutoksin.

Isoin ongelma ei mielestäni ole taloudellinen menetys tai matkan peruuntuminen - lapsiparka.

Enpä haluaisi olla se, joka selittää lapselle jouluna, että "sinun täytyy nyt mennä paikkaan x, koska äiti ei ota sinua ajallaan vastaan ja isi lähtee matkalle"..

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat