Yksityiset hoitajat / yksityisellä hoitajalla olevien lasten vanhemmat, kaipaisin neuvoja!

Vierailija

Olen etsinyt tietoa yksityisen hoidon tuesta kelasta ja monista muista eri paikoista, mutta haluaisin vielä kuulla, miten käytännössä hoidatte yksityisen hoidon tukeen liittyviä asioita. Meillä on tilanne se, että lapsemme on menossa hoitoon yksityiselle perhepäivähoitajalle (joka vasta nyt aloittaa, eikä ainakaan aluksi hoidossa ole muita kuin meidän lapsi ja hoitajan oma). Hoitoaika tulee olemaan vähän epäsäännöllinen, meidän työvuoroista riippuen 3-5 päivänä viikossa. Suurimpana osana viikoista kelan määrittelemä kokopäivähoidon raja 25 h täyttyy, mutta tulee varmasti myös viikkoja, jolloin se ei täyty. Miten maksu silloin määritellään? Hoitosopimukseen laitetaan kokopäivähoito, koska hoitaja on lupautunut varautumaan siihen, että lapsi periaattessa voi olla joka päivän hoidossa. Me sitten työtilanteidemme mukaan ilmoitamme hoitajalle n. viikkoa aiemmin, mitkä hoitoajat tulevat seuraavalla viikolla olemaan. Haemmeko kelasta siis tukea kokopäivähoitoon, ja haittaako se mitään, jos joillain viikoilla se 25 h ei täyty?

Toinen mitä mietin on se, jos hoitaja tai hänen lapsensa sairastuu ja lapsemme ei siksi voi mennä hoitoon. Varahoitopaikan järjestämme itse, mutta vaikuttaako noi hoitajasta johtuvat poissaolot jotenkin maksuun/kelan tukeen?

Kommentit (6)

Vierailija

Eikö se riitä, että sopimuksessa hoitoaika on väh. sen 25 h. Eihän tuo täyty silloinkaan, jos lapsi on sairas. Tai lomalla. Ja periaatteessa vaikka jonain viikkona töitä olisi vain 2 pv / vko, niin saahan lapsen viedä hoitoon sen mukaan, miten sovittu. Mutta käytännössähän ei kai kukaan niin tee. Meillä hoitomaksua siinä kuussa vähennetään, jos hoitaja itse sairas.

Vierailija

Palaan vielä aiheeseen. Totta mitä edellinen vastaaja sanoi, että se 25 h jää vajaaksi myös lapsen sairastaessa ja lomilla yms. Onko niin, ettei noilla vajailla viikoilla / lapsen lomaviikoilla ole vaikutusta kelan tukeen? Ja jos on vaikutusta, kenen se pitäisi kelaan ilmoittaa ja miten? Meidän tilanteessa noita ei edes tiedä paljon etukäteen, eli hankalaksi menisi ilmoittelu. En kuitenkaan haluaisi joutua joskus jälkikäteen makselemaan kelalle takaisinpäin hoitajalle jo maksettuja tukia (koska tuki myönnetään vanhemmille, mahdollinen takaisinperintä tehdään myös vanhemmilta, vaikka se onkin maksettu suoraan hoitajalle).

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat