Voinko lykätä amk:n aloitusta?

Vierailija

Aloin vuosi sitten opiskelemaan ammattikoulussa, koska en saanut lukion todistuksella edes kutsua ammattikorkean pääsykokeisiin. Ajatuksena oli suorittaa ammattikoulu hyvillä arvosanoilla ja hakea sillä sitten ammattikorkeaan. Amisopintoja takana nyt vuosi. Ensi keväänä on ammattikorkeisiin tulossa uusi käytäntö jonka mukaan ei enää katsota todistuksen arvosanoja pääsykokeeseen kutsumiseen. Ajattelin siis hakea! Jos pääsisin sisään opinnot alkaisivat syksyllä 2016. Amiksesta valmistun keväällä 2017. Voisinko lykätä amk:n opintojen alkua vuodella? Vai mikähän käytäntö mahtaa olla? Voinhan keskeyttää amiksem mutta toisaalta olisi kiva saada sieltä paperit kun kuitenkin opiskellut jo siellä jonkin aikaa...

Kommentit (6)

Vierailija

"Poissaolo-oikeus syksystä 2015 alkaen

Otettuaan opiskelupaikan vastaan syksyllä 2015 tai sen jälkeen alkavasta koulutuksista opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi opintojen alussa vain seuraavista syistä

asevelvollisuuden, siviilipalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittaminen 
äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaa
oma sairaus tai vamma, joka estää opintojen aloittamisen

Syksyllä 2015 tai sen jälkeen paikan vastaan ottanut opiskelija voi ilmoittautua poissaolevaksi enintään yhden lukuvuoden ajaksi, mitä ei lasketa opintojen enimmäisaikaan. Opintojen suorittamisaikaan ei lasketa myöskään opintojen aikaista poissaoloa, joka johtuu asevelvollisuuden, siviilipalveluksen tai naisten vapaaehtoisen asepalveluksen suorittamisesta tai äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaasta."

Tämä kopioitu Hamk:n sivuilta.

Vierailija

Lakiuudistuksen myötä et voi lykätä aloitusta. Sun on käytännössä opiskeltava kahdessa paikassa samaan aikaan tai luovuttava toisesta, tai jos ammattikouluun voi ilmoittautua poissaolevaksi niin sit niin.

Vierailija

Pakko on siis ilmoittautua läsnäolevaksi ekana vuonna mutta ei ammattikorkeakoulu voi pakottaa opiskelemaan. Toki se eka vuosi kuluttaa sitten suoritusoikeusaikaa.

Vierailija

Kuinka paljon ennen pääsykoepäivää ammattikorkeat ilmoittaa kokeeseen tulevan materiaalin? Eli kuinka paljon aikaa lukea pääsykokeeseen?

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat