Mitä tarjoilua teidän omissa itsenäisyyspäivän juhlissanne

Vierailija

Me pidetään perinteiset kepeähköt kokkarit kun porukat tulee sankarihaudoilta. Tarjolla on sienipiirakoita, lohileipiä, riistalihapullia, salaatteja, marjaleivoksia ja suklaamoussea. Juomaksi kuohuviiniä ja kahvia tai teetä. Miltä tuo teidän mielestänne kuulostaa? Vieraita noin 30.

Sivut

Kommentit (23)

Vierailija

Kuullostaa hyvältä. Meillä on vielä epävarmaa, mennäänkö siskolleni itsenäisyyspäivänä vai tuleeko suku meille. Pitääkin soittaa siskolle illalla ja kysyä.

Vierailija

Meillä perinteisesti käydään itsenäisyyspäivän konsertissa, sen jälkeen haudoilla. Iltapäivällä ystävät ja lapset perheineen tulee illalliselle.

Tänä vuonna tarjoan

Alkuruokana sienikeittoa ja valkosipulileipää

Pääruokana on paahtopaistia punaviinikastikkeessa, savunieriää tillikastikkeen kera, yrttiperunat ja perunamuusi. Salaattina vihersalaatti.

Jälkiruuaksi teen aina itsepoimituista hilloista täytekakun. Kahvi, tee ja lapsille minttukaakao.

Juomana jäävesi, lapsille maito ja mehu.

Vierailija

Leivomme koko perhe valtavasti joulupipareita itse tekemästä taikinasta ja osan vielä koristelemme. Jotain hyvää syödään, jälkiruoan kera.

Vierailija

Katetaan karjalanpiirakoita pellavaliinalle. Isä puheutuu reservin luutnantin asuunsa ja äkseeraa lasten iloksi. Nuorimmainen nauraa heleällä äänellä ja taputtaa käsiään. Äiti sytyttää sinivalkoiset kynttilät ikkunalle ja tirauttaa kyyneleen. Ulkona on niin pimeää, mutta täällä on meillä hyvä olla.

Vierailija

AP:n tarjoilut kuulostavat hyvältä munkin korvaan/suuhun. Meillä on perinteisesti syöty blinejä ja juotu samppanjaa itsenäisyyspäivänä. Ei hirveän isänmaallinen tuollainen venäläis-ranskalainen kattaus, mutta jostain on tällainen tapa lähtenyt... :)

Vierailija

Maailman parasta ruokaa, äidin pizzaa. Kuohuviiniä aluksi ja pizzan kanssa riittävästi punkkua. Katsotaan Linnanjuhlia, arvostellaan pukuja ja bongataan tuttuja. Ihanaa kun tulee itsenäisyyspäivä!

Vierailija

Ihan oman perheen kesken ollaan, mutta blinejä ja kuohuviiniä olisi oman perinteemme mukaisesti tiedossa. Lapsen iloksi ajattelin, että voitaisiin myös leipoa yhdessä pipareita.

Vierailija

Hyvältä kuulostaa! Meillä mennään tänä vuonna "ysäri"teemalla ruuan suhteen - alkuun cocktailpaloja shampanjan kera, ja pääruoaksi mixed grill ( entrecote, ulkofile & karitsan paahtopaisti), paahdetut perunat, pari eri kastiketta ja salaattia. Jälkkärin tuo ystävä tullessaan eli sitä en edes tiedä.

Vierailija

Meillä on perinteisesti itsenäisyyspäivänä rapujuhlat. Meidän mökin rannasta nousee valtavasti kesällä rapuja ja olen jo vuosia pakastanut yhden ämpärillisen rapuja liemineen itsenäisyyspäivää varten. Lauantaiaamuna otan ne sulamaan ja sunnuntaina pidetään oikein kunnon rapujuhlat kuohuviineineen.

Musta siinä on jotain tosi isänmaallista; Päijänteen rapuja ja linnan juhlat 😊

Mies pitää mua ihan hölmönä, mutta hyvinpä sillekin tuntuu ravut maistuvan...

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kerrankin hyvä provo.

Ei ollut hyvä, kun ei sinuakaan provosoinut keskustelemaan aiheesta.

Meillä on pienimuotoinen glögitarjoilu, ystäväpariskunta tulee istumaan iltaa. Aamupäivällä käydään sankarihaudoilla.

Vierailija

Me olemme ihan omalla porukalla kotona.

Ainakin minä puen päälle jotain vähän nätimpää omaksi iloksi.

Ruuaksi on pitkää haudutettua hirvenlihapataa ja puikulapottuja. Juomaksi punaviiniä.

Alkuruokaa ja jälkiruokaa en ole vielä keksinyt/päättänyt.

Illalla katson linnanjuhlia kynttilänvalossa ja takkatulen lämmössä kuoharia siemaillen.

Saunankin voisi lämmittää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat