Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Pääsykoekirjoista

Vierailija

Hei!

Aikomuksenani olisi pyrkiä muutaman vuoden kuluttua opiskelemaan farmaseutiksi. Ensin olisi kuitenkin käytävä iltalukiossa kemian kurssit, taustalla kun ei ole juuri kemian opintoja. Siksi vasta keväällä 2017. Samaan aikaan voisin hiljalleen alkaa lueskella anatomiaa ja fysiologiaa, mutta: minulla ei ole sitä pääsykoekirjaa joka yleensä on ollut eli Ihminen:Fysiologia ja anatomia, vaan sellainen kuin Ihmisen fysiologia ja anatomia. Kaikkialla tuntuvat sanovan että pitäisi lukea just sitä kirjaa joka on pääsykoekirjana eikä edes saman kirjan aiempia painoksia, saati sitten jotain muuta. En kuitenkaan viitsi ostaa toista kallista fysiologian ja anatomian kirjaa vielä tässä vaiheessa, kun hakuun on se puolitoista vuotta aikaa eikä edes tiedä onko IFA käytössä silloin.

Eli; onko nyt huono juttu jos luen tuota väärää kirjaa ja ostan vaikka vuoden päästä sen varsinaisen pääsykoekirjan? Eihän ihmisen anatomia ja fysiologia siitä mihinkään muutu kirjan mukana, eiköhän niissä kaikissa ole samat asiat, ehkä aika erilailla kirjoitettuna mutta en usko että tämän väärän kirjan lukeminen näin alkuun mitenkään hukkaan menisi?

Kommentit (2)

Vierailija

En ole itse opiskellut farmasiaa tai lukenut kyseistä kirjaa, joten vastaan yleistasolla omista kokemuksista.

Pääsykoekirjoista otetaan uusia painoksia, koska siten maksimoidaan myytyjen kirjojen määrä. Opiskelemaan pyrkivät ostavat uuden painoksen, koska eivät halua riskeerata, että juuri siinä uudessa painoksessa on joku juttu, jota vanhassa ei ole. Tosiasiassa muutokset, joita painoksiin tehdään, ovat varsin pieniä. Pääsykoetehtävien laatijilla ei yleensä ole tässä omia intressejä, eli he eivät painota niitä asioita, joita kerrotaan vain uusimmassa painoksessa (jos uutta sisältöä yleensä on).

Yksi vaihtoehto on hankkia vanha painos ja verrata sitä uusimpaan vaikka kirjastossa tai kaverilla. Silloin ainakin näkee, miten pieniä ne muutokset oikeasti ovat. Jos lukee jotain ihan muuta kirjaa, kannattaa kuitenkin käyttää ohjenuorana mahdollisen pääsykoekirjan sisällysluetteloa, jotta opiskelee samat asiat. Sinänsä ei musta ole mitään ongelmaa opiskella toisesta materiaalista. Voi olla parempikin, jos tosiaan on aikaa ja sitten mahdollisesti jossain vaiheessa voi lukea myös varsinaista pääsykoekirjaa. Asiat jää paremmin päähän.

Vierailija

Ajattelen niin, että kaksi eri kirjaa voisivat tukea toisiaan. Jos toisessa asia selitetään vaikealla tavalla, niin toisessa se voi olla selkeämmin selitetty ja helpompi ymmärtää.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat