raskaaksi

Vierailija

Olemme yrittäneet raskautta nyt 6 yrityskiertoa. Olemme nuoria ja terveitä, esikoinen sai alkunsa heti ensi yrittämällä mutta tämä toinen ei millään. Pelkään koko ajan että meille enää lapsia tule ja pelkään että oma pääni ei enää kestä yrittämistä ja odottelua.
Nyt on menossa siis yk 6,kp 26/28 ja dpo 10. Tein tänään herkän (10ml/u) testin ja se näytti negaa. Onko minulla enää mitään mahdollisuutta olla raskaana tässä kierrossa? Esikoisesta plussasin jo paljon aiemmin 😢 missä voi olla vika kun raskaus ei vaan ala?

Kommentit (2)

Vierailija

Pitää vaan jaksaa yrittää. Oliko niin, että 80 % pareista tulee raskaaksi vuoden sisällä, melkein 90 % kahden vuoden sisällä. Joskus se vaan kestää. Täälläkin kärvistellään ja odotellaan :(

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

suurin osa naisista tulee raskaaksi vuoden sisällä ehkäisyn poisjättämisestä. Heistä 80% prosenttia tulee raskaaksi ensimmäisen 6kk aikana.

Koska teillä on jo yksi lapsi, olet todistettavasti hedelmällinen ja raskauden alkamiselle ei pitäisi olla mitään estettä.

Jokainen raskaus on erilainen. Siksi myös raskaaksi tuleminen voi poiketa aikaisemmasta hedelmöittymisestä. Vaikka olet aikaisemmin saanut lapsen, ei ennen vuoden yrittämistä ole syytä lannistua. Olet nyt vanhempi kuin eskoisen saadessa alkunsa, joten raskaaksi tuleminen voi olla hankalampaa, varsinkin, jos olet jo yli 35-vuotias.

Sanoisin, että yrittäkää raskautta rauhassa ja jos se ei ala vuoden kuluessa ehkäisyn poisjättämisestä on syy hyvä selvittää lapsettomuustutkimuksin. Lapsettomuustutkimukset eivät automaattisesti tarkoita rankkoja lapsettomuushoitoja vaan raskauden alkamista voidaan esimerkiksi avittaa suun kautta otettavalla lääkityksellä, jos tutkimuksissa havaitaan ovulaatiohäiriötä tai muuta hormonaalista vaivaa.

Toivotan teille hurjasti onnea raskauden yritykseen! :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat