TV lapsen huoneeseen

Vierailija

Lapsi, alakoululainen, haluaisi oman tv:n ja omaan huoneeseensa.
Mielestäni tämä ei olisi vielä hyvä asia. Haluaisin vielä kontrolloida edes jollain tasolla mitä ohjelmia katsellaan jne.
Tiedän että laitteisiin saa rajoittimia mutta jotenkin en pidä tästä ajatuksesta.
Mieheni kuitenkin olisi valmis lapselle tämän hankkimaan.

Mitä mieltä olette?
Minkä ikäiselle sallisitte oman tv:n ja millä ehdoilla?

Kommentit (7)

Vierailija

Ei missään nimessä. Luultavasti lapsellanne on myös älypuhelin tai jos ei ole, niin pian on. Ruutuaikaa tulee muutenkin ihan tolkuttoman paljon ja alakoululaiselle sopivia ohjelmia ei tule niin paljon, että pitäisi saada oma telkkari huoneeseen. Tai jos telkkaria käytetään dvd-soittimen kanssa, niin sitten on tarjolla rajaton määrä ohjelmaa, puhumattakaan jos jouluna saa lahjaksi pelikoneen. Alakoululainen on kuitenkin aika pieni ja olisi hyvä että vanhemmat tietävät mitä lapsi katsoo, plus että tuon ikäinen oikeasti nauttii siitä, että katsoo lastenohjelmia tai Putousta tai Hassunhauskoja kotivideoita yhdessä muun perheen kanssa. Yksin omaan huoneeseen ruudun eteen jätetty lapsi on, no, aika yksin.

mietteliäsÄiti

Sama asia pohdinnassa myös meillä... Ja pitäisikö eri ikäisten lasten saada oma tv samaan aikaan vai nuorempien vasta myöhemmin? Nuorin meillä on nyt eskarilainen.

Vierailija

Meillä rempattiin teinin huone (13-v.) ja toivoi silloin omaa telkkaria. Ei saa. Joutuupahan tulemaan omasta huoneestaan ihmisten ilmoille edes telkkarin takia ;) Ensin olin suostuvainen telkkarin laittoon mutta onneksi tuli harkittua uudelleen kun asia viivästyi.... Kivempi kököttää sohvalla koko perheen kesken ohjelmia katsomassa, tuleepahan juteltua samalla muutakin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Sama asia pohdinnassa myös meillä... Ja pitäisikö eri ikäisten lasten saada oma tv samaan aikaan vai nuorempien vasta myöhemmin? Nuorin meillä on nyt eskarilainen.

Eikai nyt joka lapsi voi saada omaa telkkaria? Jos teillä on joku pelikone niin jonkun lapsen huoneeseen se pelikone ja telkkari jota kaikki sit käyttää ja jota voi vaikka parin kk välein vaihtaa huoneesta toiseen jos kaikki on tarkkoja yksityisyydestään. Tv:tä voi katsella tabletilla tai kännykälläkin.

Vierailija

Mä aion ostaa 15 v telkkarin huoneeseen. Saa siihen sit pelikonsolin. Ei pelaa usein, mutta tietsikalla menee aikaa. Tosin hyvin paljon ihan läksyjen rakia,sillä liki kaikki pitää tehdä tietsikalla, kaiiki esseet, projektit, kirja- arvostelut ja tutkielmat.

Vierailija

En ymmärrä niitä perheitä missä jo alle kouluikäisilläkin on omat telkut huoneissaan.

Alakoulun isoimmille voisin jo harkita, riippuen tapauksesta. Esim  5-  ja 6-luokkalaiselle asiasta voisi jo keskustella.

Meillä on muutamalla naapurilla telkut kaikilla lapsilla omansa, olleet jo tarhaikäisinä.  Huh.

Vierailija

No meillä lapsi sai telkkarin omaan huoneeseensa himpun alle kouluikäisenä mutta se oli pelaamista varten. Eli sen kanssa ei mitään kanavia pystynyt katsomaan. Leffat (dvd:t) katsoi myös sen kanssa.  Tai katsoo vieläkin (on nyt siis kolmasluokkalainen).

Tietokonetta ei ole omaan huoneeseensa saanut koska halutaan miehen kanssa nähdä, millä sivustoilla poika oikein pyörii. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat