Huutaako kaikki alle 2vuotiaat koko ajan?

Vierailija

Meidän naapurissa asuu taapero joka lähti kesällä haparoiden kävelemään, tästä siis päättelen että kyseessä on alle 2vuotias lapsi.

En ole kotona paljoa, lähinnä aamulla ennen töitä ja iltasella jonkin tunnin ennen kuin menen nukkumaan. En siis tiedä naapureiden rytmistä mitään, mutta lapsi huutaa aina kun olen kotona. Kesällä ei voinut pitää parvekkeen ovea auki koska lapsi huusi kesäisin pihalla.

Tietysti lapsista lähtee ääntä ja pieni ilmaisee itkemällä itseään, mutta kun tää naapurin lapsi ei itke sellaista itkua kuin jotain olisi vialla, vaan sellaista älämölö-ulinaa. Aivan kuin testaisi kuinka pitkään voi huutaa Ä -kirjainta ennen kuin happi loppuu. Aina kun lasta näkee niin sillä on naama nurinpäin, ollut todella uhmakkaan oloinen jo vauvasta.

Onko kaikki samanlaisia? Ahdistaa niin paljon seurata vierestä naapureiden arkea et tuleeko se itellä olemaan samanlaista, kuunnella turhaa kitinää aamusta iltaan.

Kommentit (10)

Vierailija

ei mun reilu 1,5-vuotias huuda jatkuvasti. toki protestoi, osoittaa omaa tahtoaan ja itkeekin toisinaan, saattaapa joskus kirkua villinäkin (siis sellaista ilonkiljuntaa, joka toki raastaa korvia tajuttoman paljon...). pääosin osaa kyllä äännellä kuin normaalit ihmisetkin, ts. puhua normaaliin äänensävyyn ja säestää olemistaan, esim. leikkejä, melko rauhallisesti.

toki siis jonkun lapsettoman/lapsia paljon näkemättömän korviin tämäkin voi olla jatkuvaa ärsykettä, mutta ei, lapseni ei huuda koko ajan.

Vierailija

Riemunkiljahdukset ja muu lapsistä pääsevä möykkä on toki asiaan kuuluvaa (niin kuin uhma, protestointi ja itkukin), mutten koskaan kuule (enkä ole nähnyt) että lapsi nauraisi ääneen tai kiljuisi ilosta, kaikki ääni mikä naapureiden taaperosta lähtee on sellaista "negatiivista", ei siis minun lapsiin tottumattoman korviin vaan se lapsi on siis koko ajan pahalla päällä eikä epäröi äänellään näyttää sitä. Ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei. Mistä sä tiedät, mitä se kitisee.

En tiedäkään mitä se kitisee, mutta tiedän että kitisee ja sitä ihmettelen, että kuuluuko lapsen olla tuossa iässä noin tyytymätön että huutaa aamusta iltaan. Tiedän ettei lasta kohdella kaltoin, ei ole sellaista hätäitkua. Tilanteet joita olen omin silmin todistanut on ollut myös vain sellaista krokotiili-itku-huutamista ilman että lapsella päällisin puolin olisi mikään huonosti (en toki tiedä mitä hänen korvien välissä liikkuu). Ap

Vierailija

Ei meilläkään huudeta. Välillä on kausia kun kaikki itkettää tai ravintolassa kiljutaan , kun huomataan että äiti ottaa siitä palkokasvin nenään..

Muuten ihan normisti, itkee kun suuttuu tai kastuu tms. Lopettaa kun lohduttaa.

Mut lapset on erilaisia, toiset huutaa enemmän. Oli miten oli, kyllä ne lapset äitien hermoja kiristelee ihan päivittäin ;) syystä tai toisesta

Vierailija

Kaikki tosiaan omanlaisiaan. Meillä ei itke melkein koskaan paitsi väsyneenä juuri ennen päiväunia joskus jos venyy. :) mitta meillä taas löytyy tönijä ja ite on hirmu kiltti ja empaattinen ni kamalaa ku oma lapsi tönii aina toisia. Ja lapsikin siis vaan herkkä ja kertoo pelkäävänsä kavereita. :( 22kk hyvä puhumaan. Et kaikilla vnhemmilla on jotain stressin aiheita.

Vierailija

Ei. Oma nyt 2v on koko ikänsä ollut hyväntuulinen ja aurinkoinen lapsi. Toki itkee välillä, protestoi kun ei saa tahtoaan läpi ja sitä riemunkiljuntaakin lähtee. Mutta pääosin on hyväntuulinen ja leikkii myös itsekseen ilman ylimääräistä ääntä.

Vierailija

Meidän esikoisemme oli puolentoista vuoden iästä alkaen voimakkaassa uhmaiässä, vaikka oli vauvana hyvinkin aurinkoinen lapsi. Saattoi huutaa kiukkuaan pikkuasioista yli tunnin putkeen, vaikka samalla sylissä rauhoiteltiin. Nykyisin on fiksu ja sympaattinen ekaluokkalainen. Kannattaa muistaa, että teidänkin naapurin päivästä suurin osa voi olla sitä rauhallisempaa, iloista jutustelua, mutta se harvemmin kuuluu seinien läpi. Kuulet vaan tietyn desibeli-tason ylittävän ääneen. Tuonikäiselle siirtymätilanteet kuten herääminen ja nukkumaan käyminen ovat luonnollisia kohtia kiukutella. Menee ohi, kun ikää tulee.

Vierailija

Ei koko ajan, mutta tosi usein huutaa sitä ettei saa tahtoaan läpi. Puolitoistavuotias kyseessä siis. Uhmaikä kolkuttelee ovella ja huutoa tulee ihan pukemisesta, syömisestä, vaipanvaihdosta, nukkumaanmenosta. Siitä, ettei saa tehdä jotain vaarallista jne.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat