Rahan merkitys lapsilukua päätettäessä - mielipiteitä kiitos!!

Vierailija

Kaipaisin nyt muiden mielipiteitä tästä aiheesta. Oletteko sitä mieltä, että lapsilukua mietittäessä kannattaa miettiä myös raha-asioita? Me olemme ajautuneet miehen kanssa pahasti eri linjoille tässä asiassa; itse haluaisin ehdottomasti kolmannen lapsen, mutta mies on sitä mieltä "ettei meillä ole siihen varaa". Asiasta on keskusteltu jo yli vuosi, mutta mies tuntuu pitävän päänsä.

Olemme molemmat opettajia, ja tienaamme siis bruttona yhteensä n. 6000 eur/kk. Asumme Helsingissä ja laintaa tietysti on paljon. Tällä hetkellä pystymme elämään ihan mukavaa elämää (tekemään sen yhden Kreikan matkan vuodessa, käymään silloin tällöin ravintoloissa, lapset voi harrastaa ym.) ja mies pelkää, että elintasomme kolmannen myötä tippuisi radikaalisti ja että joutuisimme karsimaan esim. matkoista. Onko aiheellinen vai turha pelko? Itsekään en haluaisi vapaaehtoisesti köyhäksi, mutta toisaalta lapsen tekemättä jättäminen rahan takia tuntuu myös vähän perverssiltä.

Kiitos mielipiteistä!!!

Sivut

Kommentit (27)

Vierailija

Tuttu keskustelu. Periaatteessa olen sitä mieltä, että myös tuota asiaa kannattaa miettiä, mutta itse kadun aika ajoin paljonkin ettei sitä kolmatta tullut tehtyä juuri tuosta syystä. Ainakin meillä se on vähän niin, että kaikki rahat menevät joka tapauksessa ja myös paljon tulee kulutettua täysin turhaan. Siinä mielessä siis senkin rahan kyllä olisi voinut käyttää lapsiin.

Vierailija

Eipä monessa muussa maassa tehdä tarkoituksella lapsia jos ei ole varaa tai tukia.

Voi tietty olla, ettei mies yksinkertaisesti halua enempää lapsia, vaikka ei olisi rahasta kiinni.

Vierailija

Noh, meillä tulot juuri saman verran ja lapsia kaksi - eikä kyllä rahaa jää säästöön muutamaa kymppiä enempää kuussa. Ja mistään puskurirahoista tilillä on täysin turha haaveilla. 

Eli kyllä se kolmas meillä ainakin valitettavasti jää tekemättä juuri tästä syystä. On oltava realisti.

ammago

Meillä lapsiluku jää kahteen osittain rahan vuoksi.. ajateltiin, että saa nämä kaksi paremmin harrastaa, saavat omat huoneet yms.. eikä näiden eteen välttämättä tarvitse kamalasti kiristää vyötä ja joka euroa laskea..
Ei ollut se kolmannen lapsen saaminen niin tärkeää meille, että olisi vapaaehtoisesti köyhiksi ruvettu.. mutta jos olisi olisi ollut valtava palo siihen kolmanteen lapseen, niin olisi varmaan näistä asioista huolimatta jätetty ehkäisy pois. Ja sitten olis sitä vyötä kiristetty ja euroja laskettu...

Vierailija

No meillä mies tienaa 2000 kuussa ja minä työttömänä saan 1100e kun oon äitiyslomalla, hyvin meillä rahat piisaa ja ollaan alettu yrittämään toista vauvaa :) me toki saadaan paljon vaatteita lapselle mun kaverilta jolla on puolivuotta vanhempi lapsi ja siltä jää pieneksi vaatteita :)

Vierailija

Meillä on bruttotulot tällä hetkellä n. 5000 euroa, ja kaksi lasta  poika ja tyttö 15 ja 12 v , selviäisimme kyllä kolmannesta nuoremmasta lapsesta (jota on toivottu monta vuotta, mutta ei ole suruksemme saatu kuin keskenmenoja), mutta emme kolmesta teinistä. Esim. tämän kuun kulut: pleikkapeli 20 euroa, naamiaisasu 30 euroa, 3 kengät 120 euroa, koulukuvat 79 euroa, kynsilakka 7 euroa, Tämän ikäiset syö kuin aikuiset ihmiset, niillä on kalliit pelit ja vehkeet ja kohta kallistuu opiskelukulut, kun pitää ostaa peruskoulun jälkeiset kamat. (Muutama vuosi, niin me ollaan kaksi vanhaa varista....)

Pieni lapsi ei paljon kuluta, vaikka menisi tarhamaksukin. Porukassa menisi hyvin alle 7 v, mutta taitaa jäädä haaveeksi, olen jo 40 v..

Ei ole sulle muuta vastausta, kuin että älä tee tulevia teinejä ihan putkeen. 

Vierailija

Meillä on tulot yhteensä samaa luokkaa, ja olemme todenneet, ettei meillä ole varaa yhteenkään lapseen. Lapsen hankkiminen nimittäin madaltaisi selvästi elintasoa siitä, mitä itsellemme haluamme. Nyt on hyvin varaa kaikkeen, myös varhaiseen eläkkeelle jäämiseen, lapsiperheenä joutuisi säätämään ja miettimään rahaa ja perintöjä.

Suomessa täysin persaukisetkin voivat hankkia lapsia vaikka sitten yhteiskunnan piikkiin. Kysymys on siitä, minkälaiseen elintasoon haluaa tyytyä ja mistä kaikesta on valmis luopumaan.

Vierailija

Tehän voitte kokeilla muutaman kuukauden, miten sujuu? Laskekaa tarkasti kaikki toiseen lapseen kuluva raha, ja pistäkää saman verran säästötilille, johon ei saa koskea missään tapauksessa, edes hetkellisesti. 

#7 viesti kannattaa tietysti lukea huolella, jos lapsenne ovat pieniä.

Vierailija

Miksi sinusta on perverssiä olla hankkimatta lapsi, jos siihen ei kerran ole varaa? Pitäisikö sinusta teidän voida hankkia myös harrastehevonen tai kallis urheiluauto, kuluista viis?

Vierailija

Vauvana lapsi ei vie hirveästi rahaa. Kun ikää tulee, rahan tarve kasvaa. Uskon että kun kuluu 10 vuotta, lapsilisä lopetetaan. Myöskään mikään työ ei ole varmaa, joten työttömyyskin saattaa olla edessä joten käytettävissä olevat rahat pienentyä entisestään.

Eli jättäisin sen 3. tekemättä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Vauvana lapsi ei vie hirveästi rahaa. Kun ikää tulee, rahan tarve kasvaa. Uskon että kun kuluu 10 vuotta, lapsilisä lopetetaan. Myöskään mikään työ ei ole varmaa, joten työttömyyskin saattaa olla edessä joten käytettävissä olevat rahat pienentyä entisestään.

Eli jättäisin sen 3. tekemättä.

Opettajien palkkakehitys ei myöskään ole kovinkaan kummoinen, eikä varsinaisia etenemismahdollisuuksia ole. Ikälisiäkin tullaan tulevaisuudessa huonontamaan. Kun yksityisellä puolella voisi odottaa tulotason paranemista, aloittaja ja puolisonsa ovat todennäköisesti jo "uransa huipulla".

Vierailija

Miehesi on viisas. Kolmas lapsi tarkoittaa useimmiten myös uuden auton hommaamista (harvaan mahtuu 3 kovin mukavasti, etenkään turvaistuimissa), uuden asunnon hankkimista (pari pientä menee ehkä samassa, mutta entä koululainen ja pienempi, tai useampi teini... ei). Kun lapset on isompia, kuinka ruokitte kolme teiniä, maksatte kolmen opiskelukirjat (kaikki ei välttämättä mene samalle linjalle jotta kirjoja voi kierrättää), kolmen harrastuksen, kolmen mopo- ja ajokortit ja ja ja ja... Tulevaisuudessa myös esim. yliopisto-opiskelu saattaa maksaa, puhumattakaan opiskelijavaihdoista tms.

 Jos teillä ei nyt jää vähintään 500-1000e joka kuukausi ylimääräistä, niin teillä ei todellakaan ole varaa siihen kolmanteen. Tai joudutte sitten tinkimään muusta elintasosta huomattavasti, myös ne kaksi jo olemassaolevaa lasta, ainakin seuraavat 20 vuotta. 

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat