Harrastaako kukaan täällä aikidoa?

Vierailija

Oon tässä miettinyt, ehtiskö sitä ottaa toista säännöllistä harrastusta, ja vahvasti kiinnostais kamppailulajit. Tällä pienellä paikkakunnalla on tarjolla aikidoa, joten sitä sitten. Onko kellään palstalaisella kokemusta?

Kommentit (7)

Vierailija

Suosittelen lämpimästi! Parhaimmillaan hyvää ja monipuolista, jopa "tanssillista" liikuntaa, ja aloittelijan on helppo päästä mukaan oman kuntotasonsa mukaan. :) 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Suosittelen lämpimästi! Parhaimmillaan hyvää ja monipuolista, jopa "tanssillista" liikuntaa, ja aloittelijan on helppo päästä mukaan oman kuntotasonsa mukaan. :) 

Ok, kiitos! Tammikuussa on mahdollisuus päästä mukaan kuukauden kokeiluajalla. Mulla on tällä hetkellä kunto huonontunut, kun ei jaksa liikunta innostaa. Jos sais jotain uutta pontta uudesta lajista.

Mies 29v
Seuraa 
Liittynyt6.3.2015

On jonkin verran kokemusta. Aikidossa harjoitellaan kaatumista sekä erilaisia lähinnä käsien ja olkapäiden nivelten manipulaatioon perustuvia sidontoja ja heittoja sekä myöhemmässä vaiheessa myös asetorjuntoja.

Aikidossa hyvin harvoin kilpaillaan tai sparrataan varsinaisesti; paitsi yhdessä tyylisuunnassa, jota Suomessa ei taida juurikaan olla.

Teoriassa aikido on itsepuolustuslaji, mutta sitä ei yleisesti pidetä realistisena itsepuolustuksena aikidopiirien ulkopuolella, koska harjoituksia vaivaa usein passiivinen ja epärealistinen harjoittelutapa, jossa uke eli hyökkääjä kierähtää maahan ilman vastarintaa ja hyökkäykset, joita vastaan harjoitellaan, ovat usein passiivisia ranneotteita tai miekaniskuihin perustuvia epätavallisia kaarilyöntejä.

Itse arvioisin että monia aikidotekniikoita on todella vaikea käyttää täysillä vastustavaa vastustajaa vastaan, varsinkin kun ne perustuvat paljolti raajojen manipulaatioon eikä vartalon ja jalkojen horjuttamiseen kuten esim.judossa. Judossa (ihan yhtenä esimerkkinä) kaikki heitot ja muut voi suorittaa hyökkäävästi tarttumalla itse vastustajaan kanssa, mutta aikidossa monet liikkeet perustuvat enemmän tai vähemmän siihen, että vastustaja käyttäytyy tietyllä tavalla ja pitää tyhmyyttään kiinni vielä silloinkin kun olisi kannattanut erkaantua, jolloin tekniikka pysähtyisi seinään.

Urheilumuotona kuitenkin ihan hyvä, vaikka tehokkaampiakin on.

-Mies 29v + 1v-

Vierailija

Joo, just tuolta ne tekniikat videoiden perusteella näyttävät. Mutta ajattelin lähinnä liikunnan kannalta, eikä muita kamppailulajeja paikkakunnallamme tosiaan ole. Tuo on varmasti myös sopiva yli 30-vuotiaana aloittavalle.

Ap

Vierailija

Joo, se on totta, että "käytäntöön" muodolliset harjoitteet eivät juuri sovi. Aikido on IMO kärsivällisen mielen laji, eli pitkään pitää harjoitella, että selkäytimeen jää käytännössä sovellettavia juttuja. Toisaalta: eipä niitä harjoitteita sellaisenaan ole tarkoitettukaan käytettäväksi. Ne ovat harjoitusmuotoja, joiden pohjalta sovelletaan sitten tilanteeseen. Enkä tiedä, kannattaako mitään lajia harjoitella pääsääntöisesti sillä ajatuksella, että se toimii nakkikioskin aggressiivisimpaan jonottajaan. Paras itsepuolustuslaji on aina nopeat jalat!

Aikido ei perustu voiman käyttöön, vaan pikemminkin oikeisiin horjutussuuntiin, joten se on omialtainen ihan vaikkapa pienikokoisemmallekin ihmiselle. Aikidossa on myös hyvin vähän suoranaisia lyöntejä tai potkuja, vaan pääpaino on horjuksilla ja heitoilla. Kilpalajista ei tosiaan ole kyse, vaan vyökokeet suoritetaan usein muodollisessa rituaalissa tekniikka tekniikalta, mitä kuhunkin vyöarvoon vaaditaan. Aikidossa on myös aseita (miekka, keppi ja puukko). 

Liikunnallisessa mielessä aikido on helposti lähestyttävä aloittelevallekin, ja parhaimmillaan se on hyvin monipuolista liikuntaa. Jalkoja käytetään paljon, on paljon ylösnousemisia ja erilaisia heittoukemeja, joten kunto kohoaa kyllä helposti, kun jaksaa treenata. :)

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat