Jussi Parviaiselle sakot eläinsuojelurikoksesta

Vierailija

Mikä tuota ihmistä oikein vaivaa?
Näytelmäkirjailija Jussi Parviainen aiheutti koiralleen tarpeetonta kärsimystä ja kipua, kun ei huolehtinut lemmikin märkivästä ja suurelta osin kuoliossa olleesta takajalan asianmukaisesta hoidosta.
Helsingin käräjäoikeus tuomitsi näytelmäkirjailija Jussi Parviaiselle 30 päiväsakkoa eläinsuojelurikoksesta. Parviainen joutuu maksamaan 180 euron sakot.

Oikeuden mukaan Parviainen aiheutti noin kuukauden ajan (20.3.-24.4.2013) Urho-koiralleen tarpeetonta kärsimystä ja kipua laiminlyömällä sairastuneen koiran hoidon.

Koiran tassussa todettiin maaliskuussa 2013 viiden sentin kokoinen vähän vuotava kasvain, joka operoitiin. Parviaista kehotettiin tuomaan koira uudelleen vastaanotolle, mutta hän ei noudattanut kehotusta.

Huhtikuun alussa jalassa oli todettu raju kudosmuutos, jalka oli tulehtunut ja iho paikoitellen rikki ja kuoliossa. Koira vaikutti kivuliaalta. Parviainen ei oikeuden mukaan saamistaan ohjeista huolimatta huolehtinut koiran asianmukaisesta hoidosta.

Eläinsuojelutarkastuksessa Parviaisen kotona 24.4.2013 koiran takajalka oli kintereestä alaspäin märkivä ja suurelta osin kuoliossa. Koira aristeli tassun tutkimista, liikkuminen oli vaikeaa ja tassu haisi voimakkaasti mädältä.

Valvontaeläinlääkärin mukaan koiran jalassa ollut side oli ollut märkä mädästä ja sen näköinen, ettei sitä oltu vaihdettu moneen päivään. Koira ontui. Koira oli valvontaeläinlääkärin mukaan erittäin kipeä. Valvontaeläinlääkärin mukaan koira ei ollut saanut kipulääkitystä eikä antibioottia hoitolasta noutamisen jälkeen.

Koira määrättiin lopetettavaksi tai jalka amputoitavaksi 29.4.2013 mennessä. Muutamaa päivää myöhemmin koiran tila todettiin toivottomaksi ja se lopetettiin 8.5.2013.

Oikeuden mukaan eutanasia hoidettiin asianmukaisesti.

Parviaista ei tuomittu eläintenpitokieltoon.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448336760580.html

Kommentit (9)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Melko vähällä pääsi :o

Aivan liian vähällä. Ja kun ei eläintenpitokieltoakaan saanut niin kai sillä on kohta taas uusi koira rääkättävänä (jollei jo ole).

Vierailija

Mielestäni pitäisi olla automaatio että eläinsuojelurikoksesta tuomitulle tulisi aina eläintenpitokielto.

Mutta kukapa valtaapitävä yhteiskunnassamme välittäisi niistä jotka eivät omia puoliaan pysty pitämään? 

Vierailija

Parviainen on sekaisin kuin seinäkello. Hullujenhuone, suljettu osasto, on sille ainoa oikea osoite. Tässä tapauksessa olisi ollut täysin aiheellista tuomita JP eläintenpitokieltoon.  

Vierailija

Äijähän on täysi sadisti. Ensin rääkkäsi Saanaa, nyt eläimiä. Pistää vihaksi että tuollaiselle on annettu niin paljon valtaa esimerkiksi näyttelijöiden rekrytoinnissa. Mitenkähän se on kohdellut esimerkiksi nuoria naisnäyttelijöitä jotka on hakeneet jotain roolia tai olleet roolissa, aivan varmasti on käyttänyt asemaansa väärin.

Vierailija

Hyi hemmetti mä en tajua miksi näitä eläinrääkkääjiä, varsinkin taiteilijoita hyysätään! Yrjä lentää! Yksi niistäkin on arvostettu professori Teemu Mäki (kissantappaja), monen kollegani idoli. Itsekin taiteilijana ja eläintenystävänä en lähtenyt jatko-opiskelemaan Kuvataideakatemiaan kun tuo on siellä suojatöissä.

Vierailija

Eläinsuojelurikoksesta pitäisi voida tuomita pakkohoitoon. Lakia ollaan tekemässä uusiksi juuri nyt joten asiaan voi vaikuttaa. Usein taustalla on omistajan henkinen ongelma, johon ei voida puuttua koska laki ei salli. Molemmille olisi eduksi jos pakkohoitoa voisi määrätä tarvittaessa sakkojen sijaan. Ei ne sakot ketään auta.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat