Monet kehottavat syömään "hyviä rasvoja" Eivät kuitenkaan edes kysyttäessä kerro, mitä on ne hyvät rasvat.

Vierailija

Ei taida olla tietoa. Mutulla mennään.

Kommentit (8)

Vierailija

Eikö nämä opeteta seiskaluokan köksän tunnilla? Ainakin 90-luvulla niin tehtiin. Tyydyttymättömien rasvojen hyöty on kuitenkin varsin laaja-alaisesti tunnettu asia. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Eikö nämä opeteta seiskaluokan köksän tunnilla? Ainakin 90-luvulla niin tehtiin. Tyydyttymättömien rasvojen hyöty on kuitenkin varsin laaja-alaisesti tunnettu asia. 

Juu, minäkin uskon, että 90-luvun alussa köksänmaikka paasasi avokadon ja kylmäpuristetun neitsytoliiviöljyn terveellisyydestä :D Aika kultaa muistot. Silloin vannottiin margariinin nimeen ja Flora Culinesse oli vielä unelma.

Vierailija

Kotitalous 7 vuodelta 1990:

-Lähinnä tyydyttymätöntä rasvaa sisältävät: kasviöljyt, pehmeät margariinit ja rasvaiset kalat

- Tähän pyritän: käytetään myös öljyä, mutta vähennetään rasvojen kokonaiskulutusta

- Eläinrasvat kuten maitorasva, ovat suurimmaksi osaksi tyydyttyneitä. Öljymäisissä rasvoissa on runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, joiden on todettu alentavan veren kolesterolipitoisuutta ja ehkäisevän sydän- ja verisuonisairauksien syntyä. Öljymäisiä rasvoja ovat esimerkiksi kasvikunnasta saatavat rypsi-, soija-, maissi- ja auringonkukkaöljy. Eläinkunnan osalta vain kanasta ja erityisesti kaloista saadaan öljymäisiä rasvoja. 

Toiset meistä oli hereillä siellä köksän tunnilla ja jopa säästi kirjan. T: 5

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat