Monet kehottavat syömään "hyviä rasvoja" Eivät kuitenkaan edes kysyttäessä kerro, mitä on ne hyvät rasvat.
Kommentit (8)
Mitä se sun pyllyä kutittaa? Vedä sinä vaan sitä voita ja läskiä ja ole karppiuskossasi vahvana.
Vierailija kirjoitti:
avokado, kala, pähkinät.
Tässähän ne tulikin. Myös hyvälaatuinen oliiviöljy.
Hyviä rasvoja ovat lähes kaikki kasvirasvat paitsi kookosrasva.
Eikö nämä opeteta seiskaluokan köksän tunnilla? Ainakin 90-luvulla niin tehtiin. Tyydyttymättömien rasvojen hyöty on kuitenkin varsin laaja-alaisesti tunnettu asia.
Vierailija kirjoitti:
Eikö nämä opeteta seiskaluokan köksän tunnilla? Ainakin 90-luvulla niin tehtiin. Tyydyttymättömien rasvojen hyöty on kuitenkin varsin laaja-alaisesti tunnettu asia.
Juu, minäkin uskon, että 90-luvun alussa köksänmaikka paasasi avokadon ja kylmäpuristetun neitsytoliiviöljyn terveellisyydestä :D Aika kultaa muistot. Silloin vannottiin margariinin nimeen ja Flora Culinesse oli vielä unelma.
Maapähkinävoita. Rasvasta saa hyvää kun laittaa siihen sokeria.
Kotitalous 7 vuodelta 1990:
-Lähinnä tyydyttymätöntä rasvaa sisältävät: kasviöljyt, pehmeät margariinit ja rasvaiset kalat
- Tähän pyritän: käytetään myös öljyä, mutta vähennetään rasvojen kokonaiskulutusta
- Eläinrasvat kuten maitorasva, ovat suurimmaksi osaksi tyydyttyneitä. Öljymäisissä rasvoissa on runsaasti tyydyttymättömiä rasvahappoja, joiden on todettu alentavan veren kolesterolipitoisuutta ja ehkäisevän sydän- ja verisuonisairauksien syntyä. Öljymäisiä rasvoja ovat esimerkiksi kasvikunnasta saatavat rypsi-, soija-, maissi- ja auringonkukkaöljy. Eläinkunnan osalta vain kanasta ja erityisesti kaloista saadaan öljymäisiä rasvoja.
Toiset meistä oli hereillä siellä köksän tunnilla ja jopa säästi kirjan. T: 5
avokado, kala, pähkinät.