Mitä söitte lounaalla?
Meillä oli perjantaina tähteeksi jäänyttä kasvissosekeittoa (porkkanaa, bataattia, inkivääriä, kurkumaa, kookosmaitoa) sekä lämpimiä voileipiä (ruisleipää, valkosipulia, aurinkokuivattua tomaattia ja juustoa) ja kaakaota. Jälkkäriksi suklaata mulle ja munkkeja ja donitseja miehelle ja lapsille.
Kommentit (22)
Kahvia ja piparkakkuja, aamupäivällä leivottiin lapsen kanssa. Varsinainen ruoka syödään sitten neljän maissa.
Mies paistoi lapsille tonnikalapizzaa. Pikapizzzaa sellaisesta kaupan valmiista taikinarullasta, jonka pakkauksessa on mukana tomaattikastike.
Itse olen syönyt kourallisen pähkinöitä ja 100mg Tramalia. Onpas karua.
Sitä en oo koskaan ymmärtänyt, että miksi toisten ruokia pitää alapeukuttaa.
Ap
Vasta söin aamupalan pari tuntia sitten lasten kanssa. Seuraava ruoka on ehkä joskus viiden aikoihin. En ole käynyt ostamassa viikonloppua varten mitään ruokaa, vaan ajatuksena oli välillä kaivaa pakastimesta mitä sieltä löytyy ja miettiä sen mukaan joku ihan kelpo sapuska jälkiruokineen. Pakastimessa on kyllä mistä ottaa, se on ääriään myöten täynnä aina.
Vierailija kirjoitti:
Kahvia ja piparkakkuja, aamupäivällä leivottiin lapsen kanssa. Varsinainen ruoka syödään sitten neljän maissa.
Lapsi tarvitsee aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan. Lounasaika klo 11 ja 13 välissä
Finduksen kalapaloja ja bataattimuusia.
Onko täällä muita rytmimammoja, joilla on 4-5 ateriaa päivässä lapsille?
Meillä on jo 25 vuotta pyörinyt lapsille sama rytmi kuin oli lapsuuskodissanikin
7-8 välillä aamupala
11 lounas
14 välipala
16.30 päivällinen
19-20 välillä iltapala
Sivumennen sanoen, kaikki (myös aikuiset) lapset ovat hoikkia tai normaalipainoisia. Uskoisin, että se on tasaisen ruokarytmin ansiota. Välissä ei napostella yhtään mitään.
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä muita rytmimammoja, joilla on 4-5 ateriaa päivässä lapsille?
Meillä on jo 25 vuotta pyörinyt lapsille sama rytmi kuin oli lapsuuskodissanikin
7-8 välillä aamupala
11 lounas
14 välipala
16.30 päivällinen
19-20 välillä iltapala
Sivumennen sanoen, kaikki (myös aikuiset) lapset ovat hoikkia tai normaalipainoisia. Uskoisin, että se on tasaisen ruokarytmin ansiota. Välissä ei napostella yhtään mitään.
Lounaan ja välipalan voi yhdistää
Klo 12 syötiin pasteijoita ja pullaa aamupalaksi. Päivällinen on klo 18 ja silloin luvassa paistettua siikaa, höyrytettyjä kasviksia ja perunamuusia.
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä muita rytmimammoja, joilla on 4-5 ateriaa päivässä lapsille?
Meillä on jo 25 vuotta pyörinyt lapsille sama rytmi kuin oli lapsuuskodissanikin
7-8 välillä aamupala
11 lounas
14 välipala
16.30 päivällinen
19-20 välillä iltapala
Sivumennen sanoen, kaikki (myös aikuiset) lapset ovat hoikkia tai normaalipainoisia. Uskoisin, että se on tasaisen ruokarytmin ansiota. Välissä ei napostella yhtään mitään.
Meillä on kyllä aika säännölliset ruoka-ajat. Joskus on välipalaa ennen lounasta, jos lounaan ja aamupalan väli venyy, ja meillä vaihtelee myös se, syödäänkö viimeisenä iltaruoka vai iltapala. Mutta joo, yleensä meillä on neljä ateriaa päivässä, joinakin päivinä viisi, jos lounas on myöhään. On niin pienet lapset vielä, että menee kärttyilyn puolelle, jos ehtii tulla oikein kova nälkä.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä muita rytmimammoja, joilla on 4-5 ateriaa päivässä lapsille?
Meillä on jo 25 vuotta pyörinyt lapsille sama rytmi kuin oli lapsuuskodissanikin
7-8 välillä aamupala
11 lounas
14 välipala
16.30 päivällinen
19-20 välillä iltapala
Sivumennen sanoen, kaikki (myös aikuiset) lapset ovat hoikkia tai normaalipainoisia. Uskoisin, että se on tasaisen ruokarytmin ansiota. Välissä ei napostella yhtään mitään.
Lounaan ja välipalan voi yhdistää
Joo, niin voi. Tuo välipala on se, joka jää välistä pois, jos jokin jää. Mutta diabeetikon ruokarytmissä se on hyvä olla, muuten tulee liian pitkä väli päivälliseen.
Sinisimpukoita, vihersalaattia, ruispatonkia ja jälkkärinä vohveleita, jätskiä ja vattuhilloo.
Illalla syödään siikaa kera valkosipuliriisin. Ja paahdetut juurekset, lanttu, punajuuri, nauris, sipuli, porkkana.
Oma resepti/versio punajuurista. (Voi toki olla ihan jossain kirjassakin, mutta tällasen keksin jo aikoja sitten kun oli pussi punajuuria ja mietin mitä niistä tekisin)
Eli raastetaan vuokaan punajuuria, silputaan joukkoon sipulia. Paistetaan jauhelihaa ja paistettu liha heitetään joukkoon ja sekoitetaan hyvin. Lisäksi aurajuustoa ja purkki kermaa. Maustetaan pippurilla, suolalla, currylla, timjamilla (voi halutessaan keksiä muitakin mausteita oman maun mukaan). Uuniin 175 c / n. 2h.
Minä noudatan vhh-ruokavaliota ja tämä on yksi lempparilaatikoistani. Kelpaa myös muulle perheelle erittäin hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Onko täällä muita rytmimammoja, joilla on 4-5 ateriaa päivässä lapsille?
Meillä on jo 25 vuotta pyörinyt lapsille sama rytmi kuin oli lapsuuskodissanikin
7-8 välillä aamupala
11 lounas
14 välipala
16.30 päivällinen
19-20 välillä iltapala
Sivumennen sanoen, kaikki (myös aikuiset) lapset ovat hoikkia tai normaalipainoisia. Uskoisin, että se on tasaisen ruokarytmin ansiota. Välissä ei napostella yhtään mitään.
Ei, meille ruoka on nautinto, ei aikataulu- tai muukaan ohjeistuskysymys. Lisäksi meillä molemmat vanhemmat ovat töissä, joten tuo aikataulu olisi meillä mahdoton. Tänään söimme pitkään brunssia, nyt liedellä porisee päivällispata, jossa mm. lammasta ja kaalia, makkaraa, juureksia. Sen kanssa kuoriperunoita, puolukoita ja salaattia.
Arjen aamupalat voivat välillä olla hieman kaoottisia, mutta päiv'ällinen syödään joka arkipäivä yhdessä siinä 18, 19 aikaan. Viikoinloppuisin syödään rauhassa aamianen yhdessä samoin päivän pääateria. Ruokapöydän ääressä puhutaan kaikista mielen päällä olevista asioista.
Meillä on kolme lasta, koko perhe on normaalipainoinen, terve ja energinen. Toivon, että lapset vievät omiin elämiinsä meidän nautinnollisen ruokakulttuurin ja sen, että syövät kun on nälkä ja lopettavat kun ovat kylläisiä.
En nyt ihan täysin ymmärrä, miten ruokarytmin säilyttäminen ja ruuasta nauttiminen sulkevat toisensa pois. Siinä vaiheessa, kun lapset ovat pieniä ja nukkuvat päiväuniakin, on aika kätevää, kun tarjoilee ne ruuat suunnilleen samoihin aikoihin, ettei tarvitse taistella yliväsyneen tai aivan liian nälkäisen taaperon kanssa.
Ap
Meillä ei ole viikonloppuisin mitään rytmiä ja hoikkia ollaan silti. Lapset 4 ja 8. Aamupala syödään puoliltapäivin kun herätään eli paistetaan sämpylöitä, kahvia, hedelmiä ym. Lounas/päivällinen joskus neljän viiden maissa. Arkena on tarkat rytmit jo töiden/koulun puolesta joten minusta parasta viikonloppuisin on juuri se, ettei ole tarkkoja rytmejä ja ruoka-aikoja.
Burgurdinpataa. Heti aamulla laitoin uuniin, että ehti kolme tuntia muhia. Bulguria ja salaattia
Sunnuntaisin ns parempaa ruokaa aina