Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Parisuhdeterapiaa julkisella?

Vierailija

Onko mahdollista päästä julkisella puolella johonkin pariterapiaan?
Siis onko sellainen lakisääteistä millään tavalla eli onko sellaista kaikissa kunnissa? (Oman kuntamme sivuilta en löytänyt tällaisesta tietoa :( , mutta Googlella löysin, että esim. Helsingin kaupungilla sellaista on lapsiperheille.)

Olemme siis lapsiperhe ja suhde on hieman kriisiytynyt. Haluamme jatkaa yhdessä, mutta tarvitsisimme varmaankin hieman ulkopuolista keskusteluapua...
Ei ole taloudellisista syistä mahdollista hakeutua yksityiselle. Ja kirkkoon emme kuulu, joten seurakunnan palveluita ei voi harkita.

Kommentit (12)

Vierailija

Hmm vai onko perheneuvolassa tällaista terapiaa tarjolla ihan kaikille lapsiperheiden vanhemmille ilman lähetettä? Ap.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Hmm vai onko perheneuvolassa tällaista terapiaa tarjolla ihan kaikille lapsiperheiden vanhemmille ilman lähetettä? Ap.

Perheneuvola kai enemmän antaa ohjausta kasvatus pulmissa. Julkisella puolella meidät ohjattiin perheasiain neuvottelukeskukseen.

Vierailija

Kirkon perheasioiden neuvottelukeskukseen pääsee, vaikka ei kuulu kirkkoon. Eikä se neuvonta olemitenkään uskonnollista, ellei pari itse halua käsitellä niitä asioita.

Vierailija

Seurakunta tämänkin hoitaa, kun kunnallinen puoli ei kykene. Eli seurakunnan puoleen joudut kääntymään, jonotusaika 6 vko - 6 kk. On se kamala, kun kirkko tämänkin on monpolisoinut itselleen.

Vierailija

Juuri lueskelin, että meidän kunnassa kirkon perheneuvonnan hinnat ovat seuraavat:

"Neuvottelut ovat ev.lut. seurakuntien jäsenille maksuttomia. Asiakkaille, jotka tulevat ostopalvelusopimustahojen ulkopuolelta, yksikköhinnat ovat seuraavat:

yksilöneuvottelu 70 euroa
parineuvottelu 100 euroa
perheneuvottelu 120 euroa
ryhmäkäynti 40 euroa"

... eli ettei vain millä vaan yksityisellä pääsisi suht samaan hintaan. Erityistason terapeutteja nuokin silti ovat.

Mutta ei siis ole mahdollista päästä mihinkään ilmaiseksi / puoli-ilmaiseksi (tyyliin samaan hintaan kuin vaikka polimaksut), jos ei kirkkoon kuulu? Vai ostaakohan kunta noilta palveluita, joihin voi päästä esim. neuvolan (tai jonkun?!) kautta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat