Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kuukautiset yli 3 viikkoa

Vierailija

17-vuotiaan Tyttöystäväni kuukautiset ovat kestäneet nyt yli kolme viikkoa putkeen. Kuukautisten alkamisesta on jo monta vuotta ja ne ovat aiemmin olleet säännölliset. Tyttöystäväni ei käytä ehkäisypillereitä. Mahdollisuutta esimerkiksi keskenmenoon ei ole, sillä olemme molemmat tyttöjä. Tyttöystäväni ei suostu kertomaan ongelmastaan kenellekkään eikä hakemaan apua ja aina kun mainitsen asiasta hän vaihtaa puheenaihetta, torjuu minut ja sanoo ettei halua stressata ja vaivata päätään ja että kuukautiset menevät kyllä ohi. Minusta 3 viikkoa on kuitenkin huolestuttavan pitkä aika. Kuinka minun ja varsinkin tyttöystäväni tulisi toimia? Olen todella huolissani.

Kommentit (1)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

ovatko kuukautiset olleet kokoajan vuodoltaan normaalit vai onko alussa ollut ensin tiputtelua ja kuukautiset sitten alkaneet normaalilla vuotomäärällä?

Joskus kuukautiset voivat syystä tai toisesta olla erilaiset kuin normaalisti. Syytä tähän ei aina löydetä ja kuukautiset normalisoituvat ajastaan.

Yhtäkkiä pitkittyneet tai runsastuneet kuukautiset voivat viitata myös tulehdukseen. Tulehduksen aiheuttaja voi olla kehon oma bakteeri (peräsuolen bakteereja voi päästä emättimeen) tai sukupuolitauti. Riippuen seksin muodosta, sukupuolitaudit voivat tarttua myös naisten välisessä seksissä. Esimerkiksi klamydia voi suuseksissä tarttua kurkkuun ja tarttua sieltä eteenpäin.

Jos kuukautiset eivät asetu lähiaikoina, on hyvä käydä lääkärissä.

t. Mia, terveydenhoitaja

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat