Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ovulaation metsästystä

Vierailija

Jätin yhdistelmäpillerit pois viime syyskuussa,(esikoinen 14kk vanha) söin puoli vuotta niitä, sen jälkeen kk-kierto kaksi kertaa 29pv, paitsi kolmas kierto venyi kp41. Nyt yritänkin laskea ovulaation ajankohtaa, ja olen aivan pihalla?? Laskenko tuolla kp29 vai pidemmällä? Mietin myös jos hankkin ovulaatiotestejä, mutta niitäkään en haluaisi käyttää pakettikaupalla. Osaatko auttaa minua? Meillä toinen lapsi kovasti haaveissa.

Kommentit (1)

Mia Terveydenhoitaja
Seuraa 
Liittynyt8.6.2015

Hei,

jos sinulla on epäsäännöllinen kuukautiskierto, voi ovulaation havaitseminen olla hankalaa ja vaatia pitkääkin ovulaation testaamista.

Naisen kuukautiskierto on keskimäärin 28 päivää, jolloin ovulaatio tapahtuu noin 14. päivänä. Mielestäni voisit aloittaa ovulaation hakemisen tuon 29 päivän kiertosi mukaan, jolloin ovulaatio laskennallisesti tapahtuisi 14-15. päivä. Jos ovulaatiota ei löydy niin voit jatkaa ovulaation testaamista, kunnes saat positiivisen tuloksen.

Parhaiten nainen tulee raskaaksi, kun yhdynnät ajoitetaan päivä-kaksi ennen ovulaatiota. 80% naisista tulee raskaaksi ensimmäisen 6kk aikana siitä, kun ehkäisy on jätetty pois. Olette yrittäneet raskautta vasta kaksi kuukautta, joten teillä ei ole mitään syytä hätäillä.

Ilman ovulaatiotestejäkin pärjää raskautta yrittäessä varsin hyvin. Aloittakaa yhdynnät kuukautisten loputtua jokatoinen päivä ja jatkakaa niitä kierron puoliväliin asti niin tärppi varmasti tulee nopeasti.

Onnea teille raskauden yritykseen :)

t. Mia, terveydenhoitaja

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat