Kissan hankinta

Vierailija

Olen jo pitkään miettinyt kissan hankintaa ja viimeisen vuoden aikana mieskin on todella lämmennyt ajatukselle. Etsin jatkuvasti tietoa erilaisista kissoihin ja niiden elämään liittyvistä asioista ja teoriassa tiedän jo, millaisen kodin haluaisin kissalle tarjota. Käytäntö täytyisi tietenkin sitten opetella, mutta kaikki ovat ensikertalaisia joskus. Ajatus jopa 20 vuodeksi sitoutumisesta ei hirvitä ja ollaan myös keskustelu siitä, miten mahdollinen ero kissan osalta hoidettaisiin. Kuitenkin:

"Erityisesti nuorten, lapsettomien ihmisten miettiessä kissan hankkimista tyhmyys tai viattomammin ajattelemattomuus tiivistyy."

"Yritä siksi miettiä miltä oma elämäsi näyttää 5-10 vuoden kuluttua. Luuletko, että joudut matkustamaan paljon? Tekemään pitkiä työpäiviä? Siinä tapauksessa harkitse päätöstäsi huolella. Sopiiko kissa tulevaisuuden suunnitelmiisi? Oletko valmis ottamaan vastuun toisesta elävästä olennosta seuraavaksi 20 vuodeksi? Jos et pysty epäröimättä vastaamaan - kyllä - luovu mieluummin ajatuksesta."

En voi vastata epäröimättä kyllä. Olen opiskelija eikä minulla rehellisesti sanottuna ole aavistustakaan siitä, miten pitkiä työpäiviä tulevaisuudessa tulen tekemään. Enhän tiedä, saanko töitäkään. Voimmeko oikeasti ottaa kissan vasta siinä vaiheessa, kun molemmilla on vakkarityö ja lapset hankittuna? Eli noin 5-10 vuoden päästä... Eikö meistä sitä ennen ole tarjoamaan hyvää kotia kissalle?

Lainattu teksti siis täältä: http://pelastetaankissat24.com/index.php

Haaveissa olisi tarjota koti jollekin eläinsuojeluyhdistyksen tms. kodittomalle aikuiselle kissalle.

Sivut

Kommentit (18)

Vierailija

Suosittelen ottamaan kaksi kissaa. Itselläni näin on. Kissat rakastavat seuraa enemmän kuin uskotaan, ja yleensä saman katon alla asuvista kissoista tulee parhaita kamuja.

20- vuotta on pitkä aika eläimelle elää ilman lajitoveria.

Vierailija

Neuvo kahdesta kissasta on hyvä. Minullakin on kaksi, eivätkä ne nyt juuri yhtä enempää syö. Ostan aina 10 kilon ruokasäkkejä, jolloin kilohinta on oleellisesti halvempi. Kannattaa antaa kunnon merkkien ruokaa (eli ei marketraksuja), niin kissa säilyy terveempänä, eikä eläinlääkärikuluja tule niin paljon.

Vierailija

Ei kissa ole kauhean kalliiksi tuleva lemmikki. Monella menee esimerkiksi tupakointiin tai alkoholiin monin verroin enemmän, kuin kissan ruoka + muut kulut maksavat.

Hieno juttu, että pohdit tarkkaan etkä ota hetken mielijohteesta lemmikkieläintä!

Vierailija

Kaksi kissaa tuntuu olevan tosi monessa paikassa suosituksena. En tiedä vaan, että voiko 46 m2 asuntoon ottaa kahta kissaa? Periaatteessa saataisiin kyllä kaikki tarvittava mahtumaan, mutta toisen hiekkalaatikon joutuisi sitten aina suihkun ajaksi siirtämään esim. eteiseen. Kai kissat sellaiseenkin tottuisi? Toinen ongelma on tuo mies, on innoissaan kissasta, mutta jostain syystä kaksi ei tunnu sopivan. Päätöksen pitää kuitenkin mun mielestä olla 100 % yhteinen. Millä sitä vielä tolle perustelisi?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Kaksi kissaa tuntuu olevan tosi monessa paikassa suosituksena. En tiedä vaan, että voiko 46 m2 asuntoon ottaa kahta kissaa? Periaatteessa saataisiin kyllä kaikki tarvittava mahtumaan, mutta toisen hiekkalaatikon joutuisi sitten aina suihkun ajaksi siirtämään esim. eteiseen. Kai kissat sellaiseenkin tottuisi? Toinen ongelma on tuo mies, on innoissaan kissasta, mutta jostain syystä kaksi ei tunnu sopivan. Päätöksen pitää kuitenkin mun mielestä olla 100 % yhteinen. Millä sitä vielä tolle perustelisi?

Kissa ei ole laumaeläin, vaan yksineläjä. Jos liian pienessä tilassa on useampi kissa, ne voivat stressaantua.

Vierailija

Meillä on tasan yksi hiekkalaatikko, vaikka on kaksi kissaa. Hyvä hiekka (Ever Clean tai sitten puupohjainen, esim. Cat´s best Öko plus) ei ala kovin nopeasti haista, jos vessan tyhjää pari kertaa päivässä. Meillä on ollut noita molempia, ja kummatkin ovat hyviä. Tykkään Öko plussasta sen ympäristöystävällisyyden takia. 

Nyt asun okt:ssa, mutta meillä oli kaksi kissaa 50 neliön kaksiossa, eivätkä ne kyllä mitenkään kärsiviltä vaikuttaneet.

t. se 10 kilon ruokasäkkejä ostava

Vierailija

Meille tuli kaksi aikuista kissaa Hesyltä. En ole katunut, mutta kyllä tietysti eläimistä on ilon lisäksi myös huolta. Onneksi vain yksi virtsatulehdus, mutta sen hoitaminen oli aika kamalaa. Jouduin opettelemaan antibiootin antamisen pistoksena, kun muu ei auttanut. Kissat voivat repiä aduntoa ja huonekaluja (saunan seinäpaneeli ja seiniäkin,), karvoja tuntuu olevan aina jossain ja öinen metelöinti ottaa joskus päähän. Mutta rakastan noita katteja kyllä!
Mutta mieti valmiiksi tai yritä löytää joitakin mahdollisia varahoitajia. Ja onko teillä tarpeen tullen varaa maksaa hoidosta yms? Me ollaan viety ulkomaanmatkan vuoksi kissahotelliin, ja on löydetty ihan kiva paikka. Mutta sinne on hiukan ajomatkaa, ja toinen kisuista tulee autopahoinvoivaksi. Ja oksentaa pahoinvointipillerit, kokeiltu on! Raukka on aina paniikissa liki autossa, eläinlääkärireissukin on tuskaa, vaikka matkaa pari kilometriä.

Vierailija

Eläinsuojeluyhdistysten sivuilla on todellakin viimeisen päälle neuvot kissan hankintaa harkitsevalle. Joskus tuntuvat menevän vähän överiksikin, vaikka hyväähän kissoja rakastavat vapaaehtoiset niillä tarkoittavat ja neuvot toivottavasti karsivat ne kaikista ajattelemattomimmat tapaukset. Eläinsuojeluyhdistykset kuitenkin välittävät kissoja, jotka on jo hylätty kerran tai jopa useita kertoja ja niiden soisi jo saavan turvallisen kodin.

Elämäntilanteethan voivat aina muuttua yllättävästi mutta mieti ainakin näitä: jos eroat, joutuuko kissa heti kiertoon kun se ei olekaan enää sinun ja poikaystävän yhteinen karvainen lapsi vaan siitä tulee mahdollisesti riesa, joka haittaa vauhdikkaan sinkun huoletonta tulemista ja menemistä? Jos saatte lapsia, onko kissalle vielä tilaa kodissasi?

Suosittelen myös kahta kissaa. Niistä on seuraa toisilleen, jos tulevaisuudessa joudutkin tekemään vähän pidempiä työpäiviä. Pääasia on se, että eläimen pitoon ja sen terveydestä huolehtimiseen on sitouduttu yllättävissäkin tilanteissa eikä siitä olla hankkiutumassa eroon heti, kun joitakin hankaluuksia ilmenee. Kissankin pito vaatii rahaa. Hyvälaatuinen kissanruoka maksaa ja kissaa on tarvittaessa käytettävä eläinlääkärissä. Huomaa myös että eläinsuojeluyhdistykseltä kissaa ottaessasi ei voi aina tietää mitä saa - eläinten taustoja ei monesti tunneta ja kissa voi olla alkuun arka eikä huoli ihmisen läheisyyttä. Onko sinulla kärsivällisyyttä antaa kissan sopeutua ja tutustua omaan tahtiinsa?

Onnea kissan hankintaan :)

Vierailija

Pentukissa kannattaa pienestä asti opettaa erilaisiin hoitotoimenpiteisiin, kuten kynsien leikkuuseen ja korvien ja suun katsomiseen, pääsee helpommalla jos/kun myöhemmin tulee ongelmia tai asiaa eläinlääkärille. Samoin pienestä asti perusruuan lisäksi opettaa syömään erilaisia lihoja (raakana). Eläintarvikeliikkeissä myydään edulliseen hintaan pakastelihoja. Varsinkin opettaa syömään luisia lihoja kuten broilerin siipiä tai kauloja, puhdistavat myös hampaita. Vanhemman kissan opetus uuteen ruokaan on hankalaa. Liputan myös kahden kissan puolesta ja kissan luovutusikä on 12 viikkoa, jolloin emo on ehtinyt opettaa tarpeellisia kissataitoja.

Vierailija

Kaksi kissaa menee 46 neliön asunnossa ihan hyvin jos ne ovat esimerkiksi sisarukset samasta pentueesta. Eläinsuojeluyhdistyksillä on monesti myös aikuisia toisiinsa tottuneita kissakaveruksia, joita kaupittelevat yhteiseen kotiin.

Yksi iso hiekkalaatikko riittää kahdelle kissalle, kun käyttää hyvälaatuista hiekkaa (suosittelen eläinkaupan Everclean tai CompactCare Multicat) ja puhdistaa riittävän usein.

t. 10

Vierailija

Kissa on petoeläin, se voi raadella nukkuvan ihmisen kuoliaaksi, niin siis jos se olisi koiran kokoinen. Kynsii kipeästi, kantaa tauteja mm. borrelioosia ja kapia. En suosittele!

Vierailija

Mulla on kaksi kissaa 36 neliön yksiössä. Kissoilla on tässä tarpeeksi tilaa juoksenteluleikkeihinsä, ja korkeassa raapimispuussa (melkein kattoon) kissoilla on ihan ikioma paikkansa jossa kukaan ei häiritse. Tykkäävät myös olla paljon parvekkeella katselemassa ulos "näköalapaikallaan", ja pääsevät ulos myös valjaissa, joten sitä elämää on kissoillakin kodin neliöiden ulkopuolella. Ja ihan hyvin muuten käy useammalle kissalle sama hiekka-astia.

T: 1 viestin kirjoittaja

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat