Miksi niin monet lapsettomat yrittävät raskaaksi erilaisilla hoidoilla yms?

Vierailija

Miksi näin?

Kommentit (9)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Varmaan siksi, että halauvat tulla raskaaksi ja synnyttää lapsen.
Miksi asia on noin tärkeä? Hoidot ovat kuitenkin rankkoja.

Vierailija

Miksi he eivät adoptoi lasta?
T. Itsekin hedelmällinen nainen, ja ajattelin kyllä adoptoida enkä synnyttää lasta

Vierailija

Ap, vapaaehtoisesti lapseton ei varmaan asiaa ymmärräkään, jos on tyhmä ja empatiakyvytön.

Mutta varmaan veloillakin on MUITA asioita, jotka ovat heille todella tärkeitä.

Yhtä hyvin voisi kysyä vaikka sitä, miksi joku jaksaa vuosikausia kalliisti ja vaivaa nähden opiskella jotain tiettyä ammattia. "On se niin kumma, voishan sitä elättää itsensä työttömyyskorvauksellakin".

Adoptio on ok vaihtoehto joillekin, mutta toisaalta vaivaa ja rahaa siinäkin kuluu, eivätkä kaikki perheet enää ikänsä perusteella saa ainakaan kotimaista adoptiota. Ja kv-adoptioon liittyy omia ongelmia.

Meillä esikoista yritettiin luomusti vuosi. Mentiin tutkimuksiin, ei selkeää syytä. Sitten kokeiltiin 3xinseminaatio, ei ole ollenkaan kivuliasta. Ei tärpännyt. Sitten IVF-poiminta, johon liittyy hormonipistoksia, jotka koin äärimmäisen helpoksi. Poiminnan takia olin päivän sairaslomalla, ei paha sekään.

Eka alkionsiirto ei onnannut, toka tehtiin pakastealkioilla, ja siitä tärppäsi.

Ei ollut siis ollenkaan paha. Mutta tietysti, mitä nyt kukin pitää vaivan arvoisena. Minusta ihana (nyt jo 15-vuotias tyttäreni) oli totta vie yhden päivän saikun ja n. neljän tuhannen euron kulujen (olimme yksityisklinikan asiakkaina) väärti.

Vierailija

Siksi että haluavat lapsen. Adoptio ei todellakaan ole mikään helppo juttu. Koko prosessi vie helposti 7 v, ei ole takuita että lapsen saa ja esim. tietyt sairaudet voivat estää adoptiovanhemmiksi tulon, tulotason täytyy olla tietynlainen jne. Adoptiolapsi voi olla jo taapero ja heillä voi olla monenlaisia terveydellisiä ja psyykkisiä ongelmia.  Yhtä hyvin voi kysyä mikseivät kaikki lasta haluavat adoptoi?   Miksi ajatellaan että lapsettomuudesta kärsivä joka ei adoptoi on itsekäs, mutta helposti lisääntyvä joka hankkii 3-4 biollgista lasta ei ole?   Hoidot on rankkoja mutta eihän se ole muilta ihmisiltä pois, useimmat on valmiit ne läpikäymään että lapsen saavat.

Argh

Adoptio on hyvin hankalaa tässä maassa ja vie vuosia. Minulla on masennusdiagnoosi, en ole kelvollinen adoptiovanhemmaksi. Monille se on niin helppo lause esittää, no mikset vain adoptoi....

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat